Categoriearchief: Wedstrijden

start zomerseizoen 2020

6 RIEM-atleten trokken op 2 augustus naar Koksijde voor de eerste officiële wedstrijd van het zomerseizoen 2020. Alle andere Vlaamse wedstrijden werden om corona-redenen afgelast. Het voelde allemaal wat vreemd aan : een meeting zonder supporters en trainers en overal mondmaskers. Maar onze atleten genoten ervan terug de RIEM-kleuren te verdedigen en hun spikes aan te trekken. De wedstrijd met het meeste geel-blauw was de 1000m voor dames met Katrijn, Jolien, Sarina en Veerle.

Lees verder

oefenmeeting 10/7/20- verslagje jeugd

onze jeugdatleten klaar voor de oefenmeeting

Op vrijdagavond om 18u was het zo ver. Het eerste startschot weerklonk! Wat hadden we er met z’n allen lang op gewacht! De wedstrijdspikes lagen al van in februari of begin maart opgeborgen in de kast. Corona hield ons lang aan de kant……

Maar ook onze jeugdatleten zaten niet stil. Her en der verschenen filmpjes op sociale media van atleetjes die ondanks alles toch de conditie op peil wisten te houden. In mei mochten we dan terug de piste op voor de training, al was het in kleine groepjes en dragen onze trainers sindsdien mondmaskers.

En op 10 juli mochten we dan terug ons geel-blauw RIEM-truitje aan voor de oefenmeeting op eigen terrein. Meer dan 50 jeugdatleetjes daagden op. We zagen al mooie prestaties maar in de eerste plaats veel atletiekplezier!

En onze eerste ‘echte’ meeting? Die staat gepland op 8 augustus, op eigen terrein! Opnieuw met voorinschrijvingen.

Corona Update: VAL

 • De Vlaamse Atletiekliga annuleert alle Vlaamse wedstrijden tot en met 31 juli.
 • BK Masters wordt verplaatst naar 29-30 augustus 2020.
 • Herhaling/verduidelijk van de regel i.v.m. toegelaten sporten:
  • Fysieke activiteit in open lucht is toegestaan met maximaal twee extra personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt. Het zal ook toegestaan zijn om andere contactloze sporten te beoefenen in de buitenlucht. Maar toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.
  • Dit betekent dat:
   – een trainer GEEN training kan geven aan verschillende groepjes van 2 atleten.
   – dat een meerkamp(st)er niet in verschillende groepjes de verschillende disciplines kan trainen.

Pannenkoekenloop

De organisatoren hebben net laten weten dat de Overslagse Feesten dit jaar niet doorgaan. 
Dat betekent dat we ook de tiende editie van de Pannenkoekenloop op vrijdag 24 juli moeten schrappen.
We bekijken momenteel de alternatieven, maar tot nader order is er dit jaar geen Pannenkoekenloop.

Corona update: competitie afgelast t.e.m. 1 juni

Zoals reeds gepubliceerd op de VAL website zijn alle Vlaamse wedstrijden tot en met 1 juni afgelast.
Nog even ter herinnering:
Geannuleerde wedstrijden worden niet herplaatst in de kalender, ook kampioenschappen worden niet verplaatst met uitzondering van de Belgische kampioenschappen op voorwaarde dat er een relevante datum kan worden gevonden.

In samenspraak met de LBFA werden volgende beslissingen genomen ivm de Belgische kampioenschappen, voor zover de overheidsmaatregelen dit toelaten:
      BK AC en BK AMH op 15 en 16 augustus
      BK Meerkampen op 25 en 26 juli

Afgelasting BK wedstrijden

De Koninklijke Belgische Atletiekbond (KBAB) heeft beslist om alle competities te annuleren tot en met 10 mei. Vanaf 11 mei hoopt de KBAB de competitie te hervatten als de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus dit toelaten.

“De afgelaste wedstrijden worden niet herpland”, meldt de bond. “De KBAB houdt het herplannen van geannuleerde Belgische kampioenschappen in beraad.” Onder meer het BK Universitairen (1 mei in Jambes), het BK 10.000m en het BK 3.000m steeple voor vrouwen (1 mei in Eigenbrakel) kunnen niet zoals gepland doorgaan.