BK veldlopen: enkele mooie toptwintigplaatsen

Volgende week zondag nog de masters in Beernem en dan valt onherroepelijk het doek over het veldloopseizoen. Voor de andere atleten zit het er intussen al op. Zij werkten hun laatste wedstrijd van de winter af op het BK in Wachtebeke. Geen podiumplaatsen maar wel een heel aantal toptwintignoteringen.

Cadetten meisjes ’01

Hanne Carnoy was hier onze enige vertegenwoordigster. Zij liep zoals een heel degelijke wedstrijd en werd ditmaal 51e. (75)

Cadetten meisjes ’00

Lies Cauwels deed het ook goed. Op haar eigen tempo wist ze nog een heel aantal leeftijdsgenoten achter zich te houden. Ze werd 61e. (73)

Cadetten jongens ’00

Evert Verdegem begon goed aan zijn wedstrijd maar moest een aantal plaatsen prijsgeven. Toch mag hij niet ontgoocheld zijn over zijn 55e plaats. Karl Seynaeve en Ibe De Bundel hielden elkaar in het vizier en finishten als 72e en 75e. Thijs Huygebaert kwam als 81e aan. (91)

Seniores dames

Jolien Van Hoorebeke startte goed mee, zocht dan haar eigen tempo en finishte op een mooie 14e plaats. (49)

Korte cross heren

Heel veel Riemse atleten. Tien haalden de uitslag. De race was wel bijzonder tumultueus en bij de start vielen er al veel slachtoffers. Björn Willems kreeg een spike in zijn hiel en Martijn Baete werd tijdens de wedstrijd ook zijn spike uitgetrapt. Björn liet het niet aan zijn hart komen en werd 19e. Een mooi einde van zijn seizoen. Steven De Wulf had het de laatste weken enorm druk op zijn werk en kon amper trainen. Dat verklaart dan ook zijn 46e plek. Martijn liep na het spike-incident als 70e binnen. Niet veel later finishte Brecht De Meulenaere mooi als 74e. Brecht De Wever was tevreden met zijn 119e plaats, net als Thomas De Wilde die 136e werd. Luc Dellaert kwam proefdraaien voor het BK masters en werd 145e. Die mening waren ook Freddy Van Landeghem en Luc Haes toegedaan. Ze werden 152e en 181e. Kevin Neyt eindigde als 175e. (189)

Seniores heren

Steven Dobbelaere was een van onze drie dappere Riemenaren die de lange cross aanvatten. Hij werd 54e. Paul Engels liep even later als 61e binnen. Ruud Naudts staakte de strijd. (of werd gedubbeld, was me niet helemaal duidelijk) (82)

Scholieren jongens ’99

Robbe Camphens liep een dijk van een wedstrijd in zijn achtertuin. Hij werd 14e. Knap! (65)

Scholieren jongens ’98

Voor Stijn Goegebeur was het seizoen net iets te lang. Hij was ook een beetje ziek geweest. Hij was goed vertrokken maar moest gas terugnemen. Een 21e plaats werd zijn deel. Hij mag echter terugblikken op een heel mooie winter. De revelatie van het seizoen! Maarten Van Hecke presteerde sterk en liep als 39e over de streep. (63)

Sprintcross

Sarina Balcaen werd 8e en daar was ze niet zo tevreden mee. (18) Anton De Baets vatte het sportief op. Voor de fun. Hij haalde nog een 16e plek. (23)

Juniores mannen

Arne Aers is meer een indoorman maar wou toch crossen. Moedig dat hij toch nog uitliep! Hij werd 56e. (59)

Korte cross dames

Ook hier de grootste Riemse opkomst. Jolien Van Leugenhaege is niet zo’n fan van crossen maar ze beseft dat ze nodig zijn om een goede zomer te draaien. Ze weerde zich kranig en werd 38e. Carine Van Hulle zat op zaterdag nog in de topsporthal en een dag later liep ze al in het veld mee. Ze was tevreden met haar 62e. Linda Andries liep ook sterk en werd 69e. Verderop zagen we nog Leen Verniers als 74e. Hilde Van Hecke haalde plaats 82e en Jana Camphens haalde als 88e de uitslag. (92)

En nu op naar de zomer!! Veel succes iedereen.

Een gedachte over “BK veldlopen: enkele mooie toptwintigplaatsen”

Reacties zijn gesloten.