Beker van Vlaanderen Cad/Schol Dames te Kortrijk.

Zaterdag 06 mei werd aangekondigd als een zonnige dag en dat was niet gelogen. Niet echt warm maar ideaal om aan atletiek te doen, doch er was redelijk wat wind. Maar onze dames waren naar Kortrijk gekomen om het beste van zichzelf te geven en dat hebben ze heel goed gedaan.

Hier een overzicht van de geleverde prestaties.
De wedstrijd werd op gang gebracht met 5 nummers: het hoogspringen scholieren, verspringen cadetten, speer scholieren , kogel cadetten en de 300m horden.

Op de 300m horden cadetten zagen we Lisa De Bock aan het werk. Lisa liep een goede race en ze eindigde in 49″23. Goed voor een tweede plaats en 11 punten.
Lisa naam ook nog de 200m cadetten voor zich en ze wist zelfs de overwinning in de wacht te slepen. Haar tijd van 26″07 was goed voor de 13 punten. Proficiat Lisa!

Ondertussen was Charlotte Jolie bezig aan het verspringen en ze deed het zeker niet slecht. Met een sprong van 4m38 ( wel jammer van de wind +3.8 ) werd ze toch mooi tweede met 11 punten. Ze verbeterde wel haar persoonlijk record want met een geldige wind sprong ze 4m21: goed gedaan.

Zus Karen Jolie deed mee aan het speerwerpen. Ze gooide de speer 19m86 ver. Proficiat met je deelname, want op die dag doe je nummers die je niet echt gewoon bent.  Karen haar worp bracht ons 6 punten op. Karen deed later op de dag ook nog mee aan het kogelstoten en stootte de kogel 8m47 en dat leverde haar 6 punten op: bedankt Karen voor je deelname!

Amber Van Hyfte was dan bezig met het kogelstoten en deed het ook niet slecht. Met een persoonlijk record en een worp van 9m63 werd ze mooi tweede en terug 11 punten erbij. Amber nam ook nog het speerwerpen op zich, met een worp van 21m71 wat haar terug een persoonlijk record opleverde en een derde plaats goed voor 10 punten. Bedankt Amber voor je deelname!

En zo komen we dan bij het hoogspringen. Hier was Leonie Thaets aan de beurt. Ze sprong 1m45 en bezorgde ons terug een tweede plaats en weer 11 punten rijker.

Zo kwamen we na 5 proeven bovenaan het klassement te staan en dat hebben we een hele dag proberen vol te houden. Het is een BvVl en dan weet je dat de nummers snel elkaar opvolgen. Dus was het tijd voor wat loopnummers en ondertussen ook wat kampnummers. Je moest je soms als trainer in vieren delen om overal eens een kijkje te nemen.

Gaëlle Van Hyfte bij de cadetten en Ianthe De Potter waren de dames die de 100m voor zich namen. Gaëlle sprintte zich naar een nieuw persoonlijk record in 14″24 en dat met een tegenwind van 1.1. Mooi gedaan en het leverde haar 5 punten op. Gaëlle deed ook mee aan het hoogspringen waar ze 1m30 hoogsprong en daar 5 punten voor kreeg. Bedankt voor je deelname!
Ianthe liep met een tegenwind van -2.6 een tijd van 14″32 en dat was goed voor 8 punten. Ianthe deed ook mee aan de 200m en liep terug met een tegenwind van -2.4 een deftige race. Haar tijd van 30″89 was goed voor 5 punten. Bedankt voor je deelname!

A.S.Rieme bleef meedraaien tussen plaats 1&4 en daar waren we heel trots op.

De 800m cadetten werd gelopen door Deborah Wuestenberghs en voor de scholieren door Lies Cauwels. Deborah liep naar behoren en ze eindigde in 2’49″79 en dat leverde haar 6 punten op. Lies deed nog beter en haalde zelf de overwinning in de wacht. Met haar tijd van 2’47″23 bezorgde ze ons 13 punten. Bedankt dames voor de deelname!

Ondertussen bij de kampnummers.
Flore de Backer was de scholiere die het verspringen voor haar nam. En Flore deed dat goed,ze sprong met net iets teveel meewind 4m28 en dat leverde haar 7 punten op. Goed gedaan Flore! Flore had wel daarvoor de 400m horden gelopen en dat in een tijd van 81″90. Dat was goed voor 6 punten.

Op het langste nummer van de dag, de 1500m stond bij de cadetten Britt Patyn aan de start en voor de scholieren Hanne Carnoy. Britt liep de wedstrijd in 6’08″57. goed voor 4 punten. Hanne liep haar wedstrijd in 5’34″58 en dat was goed voor 9 punten. Bedankt dames voor jullie deelname!

Zo, na alle nummers te hebben afgewerkt waren er enkel nog de aflossingen, en Rieme stond op dat ogenblik op een 4de plaats.
De cadetten met Lisa, Charlotte, Gaëlle en Stephanie Van Hyfte deden het niet slecht. Ze haalden zelfs de tweede plaats binnen in een nieuw clubrecord van 53″58. Proficiat dames!
De scholieren met Flore, Leonie, Ianthe en Hanne deden het ook niet slecht en liepen een tijd van 55″13.

En zo werden we na alle proeven toch mooi 4de. Met een totaal van 166 punten.

Proficiat aan alle deelnemers, collega Kim voor de steun en begeleiding van de aflossing en ook aan alle supporters.

Met sportieve groeten,
Trainer Glenn Coene

Een gedachte over “Beker van Vlaanderen Cad/Schol Dames te Kortrijk.”

  1. mooie aangename namiddag. Dikke pluim voor atletes en hun trainers

Reacties zijn gesloten.