Beker van Vlaanderen Cad/Sch Jongens te Roeselare

We noteren alvast 7-05-2017 te Roeselare. Deze datum kunnen we met stip noteren voor de archieven. Onze jeugdige jongens schreven geschiedenis door met heel degelijke prestaties en een 2de plaats in de rangschikking te promoveren naar 2de landelijke. De barkoude temperaturen weerhielden onze Riemse atleten niet het beste van zichzelf te geven. 

Klokslag 13u30 kwamen 4 Vikingen in de arena voor de kampnummers.

We overlopen eerst de prestaties van de cadetten.
In het kogelstoten deed Wout Van Isterbeek een goede zaak door de 4kg wegende kogel 10m88 ver te gooien, meteen een PR en een 2de plaats die 10 punten waard was. Dik halfuur later stond hij aan de springstand voor het hoogspringen. Hier evenaarde Wout zijn PR ,met de nodige instructies van mama en trainster Kyra sprong hij 1m55. Een 5de plek en 7 punten was mooi meegenomen.

In het verspringen deed Jens Baeke het heel voortreffelijk door met een beste sprong van 4m98 een 4de plaats te veroveren. (8p) Ongeveer even goed als zijn beste sprong indoor.

Op de 300m Horden zagen we broer Rune Baeke aan het werk op de 76cm hoge obstakels. Hij bracht het vrij technische nummer tot een goed eind en werd na 50”12 knap 6de met 6p.

Dan was het de beurt aan Anton Schelfhout op de 100m . Na een degelijke start loste hij meer dan onze verwachtingen in door de klok de doen stoppen na 12”36. Totaal werd het een 6de plaats en 6punten. Van Anton mogen we op termijn nog progressie verwachten.

Dan konden we ons opwarmen aan de heel knappe 800m van Thimon Van Herrewege. Hij durfde het aan om van in het begin de kop te nemen en er duchtig de pees op te leggen. Alles werd op een lint getrokken en het was enkel Depotter Robbe van AVR (nr 4 op het BK veldlopen eerste jaars cadetten) die Thimon van de overwinning kon houden. Een dik PR in 2’12”16 en een 2de plaats met 10 punten was heel knap. Ook het speerwerpen was voor Thimon , met een beste worp van 31m95, een 3de plaats en 9 punten bracht ons de tussenstand ruim in de eerste helft. Vader Noël en trainer Xavier Rondas waren dik tevreden.

Op de 1500m was Fiebe Hutsebaut onze man van dienst. Ook hier was van in het begin het tempo vrij hoog en hierdoor moest Fiebe van de kopgroep lossen en moest eigenlijk op eigen tempo de wedstrijd afwerken. Maar met een tijd van 4’56”50 en een 8ste plaats hadden we toch 4 punten. Ook hier liep Fiebe een PR.

Op de 200m hadden we rassprinter Bjarne Moreau . Na een sterke start een verschroeiende laatste 50m bezorgde Bjarne ons een overwinning in 24”39. Hij kan voor Rieme in de toekomst misschien wel het verschil maken in de spurtnummers. Met 12 punten erbij in het klassement kwamen we in de top 4 met zicht op promotie. Proficiat!!!

Op de aflossingen 4x100m deed ons kwartet het zeer goed. Maar dit kwam er niet zo maar. Ruim 15’ voor de start zagen we trainer Kim Vankerckhove aan de overkant nog de broodnodige instructies geven aan zowel de cadetten als de scholieren van onze aflossingsploegen. Want uit ondervinding weten we dat de stokwissels vaak het verschil maken. In deze volgorde doken Anton Schelfhout – Jens Baeke –Rune Baeke en slotloper Bjarne Moreau onder de 50” grens. Met een tijd van 49”66 behaalde ze een 3de plek en 9p. Als ik het goed voorheb een evenaring van het CR.

Bij de scholieren jongens werd Karl Synaeve in laatste instantie opgesteld voor het hoogspringen. Karl die daar voorlopig niet op traint sprong toch bij zijn beste sprong 1m40 en behaalde hiermee een gedeelde 8ste plaats met 3.5p. Dan mocht Karl zich opwarmen voor de 800m. Omdat het nog maar zijn 2de 800m is ,is het altijd een beetje zoeken om de wedstrijd in te delen. Na een iets te trage 1ste ronde kwam Karl goed op dreef en na een goede 2de ronde behaalde hij een mooie 4de plaats in 2’18”10 . 8p.

In het speerwerpen was Thanalak Suwannakhao (Simon voor de vrienden) aan de beurt. In een nummer dat hij niet gewoon is wierp Simon de speer 16m94 .Wat een 7de plaats en 5p opbracht. Ook in het verspringen zagen we hem aan het werk. Met een beste sprong van 4m72 werd het ook hier een 7de plaats en 5P.

Op de 100m vertrok Simon Van De Velde goed uit de blokken. Na 12”31 werd het voor Simon een 5de plaats en 7 punten. Van hem zullen we in de toekomst nog mooie dingen zien.

En wat gezegd van Ibe de Bundel. Op training had hij al getoond dat hij heel wat aanleg heeft om over de horden te lopen. Wat hij op stage in Rosas nog eens bevestigde . Ibe liep voor zijn eerste hordenloop een dijk van een wedstrijd en werd finaal 5de in 66”32. Goed voor 7p.

Met nog 2 loopnummers en 1 aflossing waren onze Riemse aanwezigen al iets meer nieuwsgierig voor de tussenstand. Vooral dat er nog heel wat punten te rapen waren.

Op de 1500m liep Evert Verdegem een kanjer van een tactische wedstrijd. Evert was niet weg te slaan uit de top 2 en met aan zijn zijde de nr 8 van het BK veldlopen 1ste jaars Dewulf Thibo van AVR wist ik van waar de wind ging komen. Ondanks dat Evert daags ervoor nog op het trouwfeest was van zijn zus konden we hem en familie warm maken om toch mee te doen. Na een snelle laatste 300m wist onze Viking toch de man van AVR bij te houden en hem in de laatste 50m te verschalken. Met een eerder matige tijd van 4’38”5 maar met de volle buit van 12 p. namen we een optie op promotie.

In het kogelstoten loste Ciel de Bundel eerder in de namiddag ruim onze verwachtingen in. Een beste worp met de 5kg zware kogel raakte de grond na 10m34 en een 3de plaats bracht ons 10p op. Ook op de 200m deed Ciel het super. Hij moest enkel de duimen leggen voor de topper in Belgïe van Stax Wolf Beliën . Ciel won overtuigend zijn reeks in 23”49. Hiermee werd hij totaal 2de en 10p.

Voor het slotnummer van de 4x100m scholieren stonden we 1.5P voor op Stax voor de 2de plaats. AVR kon toen al de overwinning in de eindstand niet meer mislopen. Maar met de wetenschap dat Stax een mogelijk beter team had of ons was het toch even nagelbijten. Ons team bestond uit Simon Van de Velde –Stijn Praet-Thanalak Suwannakhao en Ciel de Bundel. Na een goed start van Simon gevolgd door een sterke loop van Stijn was Thanalak aan de beurt die ook vlekkeloos de stok aannam van Stijn bij de 3de stokwissel. Maar wat gebeurde daar? Bij Stax ging het fout bij de stokwissel en ze werden gediskwalificeerd. Als 4de man trok Ciel zich iets te snel op gang waarbij Thanalak niet tijdig de stok zou kunnen doorgeven in de wisselzone. Gelukkig trok Ciel de noodrem aan en hij kon net in de reglementaire zone aannemen. Oef, eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat mijn aandacht ging naar de kleur van vlag dat de officieel in de hoogte stak. En jawel het werd een witte vlag en Ciel ramde ondertussen door naar een 2de plaats in 47”4. Weer 10P.

Wat een opluchting. AS Rieme werd 2de in totaal en we promoveren voor het eerst naar 2de landelijke en… hopelijk voor meerdere jaren. Proficiat en een dank je wel aan al onze atleten, trainers al dan niet aanwezig , de meegereisde supporters en misschien word het soms over het hoofd gezien, het bestuur dat ons de mogelijkheden geeft om zoveel mogelijk professioneel aan atletiek te doen.

Uitslag: 1) AVR 206 2) RIEM 157.5 3) STAX 146 4) KKS 144 5) AVMO 6) VITA 112 7) ACP 105.5 8) ALVA 99 9) HAC 85 10) HALE 56 11) Hamm 9.

Marnix Bruggeman

6 gedachten over “Beker van Vlaanderen Cad/Sch Jongens te Roeselare”

  1. Mooi verslag van een zalige atletieknamiddag voor RIEM! Proficiat aan alle atleten en hun trainers!

  2. De talentvolle generatie die de interregio’s kleurden, bevestigen bij de cadetten en scholieren. Dankzij Glenn, Kim en Xavier zijn de ruwe diamanten enkel verder geslepen. Wij gaan nog mooie dingen zien.

Reacties zijn gesloten.