Beker van Vlaanderen AC Dames 1ste Landelijke te Ertvelde

Zaterdag 13 mei kon onze eigen club zich opmaken om de organisatie van een hoogstaand spektakel op zich te nemen. Inzet, behoud in 1ste landelijke. Dat onze dames het beste van zich gaven en zich konden handhaven verdient zeker een vermelding. Dat het niet simpel was om niet te degraderen kunnen we niet ontkennen. Gewoon alle nummers opvullen is op dit niveau niet voldoende . Weken op voorhand wordt er gepuzzeld door de trainers onderling om tot de beste opstelling te komen. 

Om 14u30 werden niet minder dan 5 wedstrijden op gang geschoten. 12 ploegen deden hieraan mee.

In het hoogspringen hadden we Leonie Thaets die niet haar beste dag had. Alhoewel ze 1m45 sprong en 9de werd konden we 4 p. noteren. Nog wat schaven aan de aanloop of waren het de zenuwen? en dit komt zeker in orde.

Op de 100m H hadden we net als vorig jaar Lara Hemelsoet. Ze deed het meer dan behoorlijk en liep een PR in 17”25. Ook zij werd in totaal 9de en goed voor 4 p. Nog maar net aangekomen was het voor Lara direct richting zandbak voor het HSS. Welgeteld 1 week hadden we de tijd gehad om dit toch wel vrij technische nummer in te oefenen. Dit omdat onze vaste waarde Sarah Van Hecke gekwetst was en we niet direct een vervanger vonden. Lara deed het uitzonderlijk goed en na haar 5de sprong kwam ze 10m16 ver, uiteraard ook een PR. Goed voor een 4de plaats en 9p.

In het speerwerpen konden we terug een puike prestatie van Fien Van Brussel noteren. Dat Fien vroeger nog topsportschool gedaan heeft is voor ons een extra troef. Ze gooide de speer 31m30 ver en behaalde daarmee een heel knappe 4de plaats en 9P.

In het kogelstoten hadden we onze 2de dubbelaar Lara Nuttelmann. Dat het niveau een stuk hoger was dan 2de landelijke zagen we aan de quotering. Lara wierp de 4kg wegende kogel 9m64 ver. Hiermee werd ze 8ste en 5P. Ook het discus werpen was voor Lara en hier was haar beste worp 28m67,tevens een 8ste plaats en 5P. Beide nummers waren voor een haar een dik PR.

Op de 400m kreeg Jacintha Cornelis wel heel hoog gezelschap. Ze mocht er wedijveren tegen niemand minder dan Renée Eykens van Kapellen . Als ik me niet vergis vorige zomer nog halve finaliste op de 800m op de Olympische spelen. Jacintha liep een sterke wedstrijd en behaalde een 5de plaats in 58”33. Voor haar werden het 8P.

Dan volgden de loopnummers elkaar vlug op. Het was op de 100m dat Sylke Hemelsoet onze kleuren verdedigde. Alhoewel Sylke een mooi PR liep in 13”68, kon ze de 12de plaats niet ontlopen en kreeg 1P.

Op de 800m hadden we Sarina Balcaen. Al meerdere jaren is Sarina een vaste waarde op dit nummer. Nu was de tegenstand van iets zwaarder kaliber. Het werd een tactische race met een vlugge laatste ronde. Het werd een 8ste plaats, aangezien de omstandigheden een aanvaardbare tijd van 2’23”79. Daarmee konden we 5p. bijtellen.

Op de 1500m kregen we onze oudste Riemse en enige master Petra Bruggeman. Ook in deze race een klepper van formaat Veerle De Jaeghere. Petra liep heel attent een degelijke wedstrijd en werd 5de in 4’ 52”24. Hiervoor kregen we 8P.

In het verspringen was Flore De Backer invaller van dienst. Voor haar normen een vrij goede beste sprong van 4m27 , wel geruggesteund met iets teveel meewind werd het een 11de plaats en 2p.

Op de 3000m kregen we nog een vaste waarde. Jolien Van Hoorebeke kon het hoge tempo van de top 5 in België in het veldlopen Hanna Vandenbussche niet volgen en werd alleen op achtervolgen geplaatst. Jolien haalde er uit wat er inzat en met een 2de plaats konden we de hoogste puntenscore van de namiddag voor onze club noteren. Het werden 11p in een tijd van 10’29”69.

Voor de aflossing hadden we nog de 200m tegoed. Hier hadden we ons sprinttalent van trainer Kim Vankerckhove Lisa De Bock. Lisa is nog maar cadet en dat ze de klok liet stilstaan na 26”01, is gewoon een zeer goede prestatie. Hiermee werd ze 5de en 8p.

Dan kregen we de aflossingen met de 4x100m. Hier noteerden we voor RIEME de namen van Sylke Hemelsoet die Leonie Thaets op weg zette naar Ianthe De Potter, die op haar beurt slotloopster Evi De Baets in gang zette richting aankomst. Ze deden het meer dan voortreffelijk en na goede stokwissels werd het 52”89. Hiermee werden ze 11de en 2P.

Dan kregen we nog de 4x400m. We mochten zeker niet op onze lauweren rusten want voor ons laatste nummer stonden we 10de. Dus.. er mocht niets mis gaan en nog een degelijk prestatie neerzetten, zoniet was het een kaartje retour naar 2de landelijke. Hier konden we wel een sterk team opstellen met startloopster Lisa De Bock, goed op dreef . Dan kregen we Fien Van Brussel die vrij goed stand hield en de stok doorgaf aan Lara Hemelsoet die een sterke baanronde liep en Jachintha Cornelis op gang zette voor de laatste 400m. Maar wat werd het hier een knalprestatie die ons kwartet neerzette in 4’07”71. Het werd een 6de plaats wat 7 punten opleverde. Tevens een vestiging van een clubrecord dat blijkbaar nog niet op de tabellen prijkte.

Bij deze wil ik als onze dames en hun trainers een proficiat wensen. Ze hebben zich voor 100% gesmeten en sommigen zichzelf overtroffen (zoals onze voorzitter Mario Wauters het mooi verwoorde) . Zo kunnen we als voorbeeld voor onze jeugd een jaartje verder bekeren in 1ste landelijke.

Uitslag: 1)LEBB 125p 2)LYRA 115,5p 3)KAPE 114p 4)LOOI 110p 5)AVR 108p 6) FLAC 103p 7)AVMO 88.5p 8) RIEM 88p 9)VOLH 86p 10)RAM 85p 11)DUFF 83p 12)RCT 77p

MARNIX BRUGGEMAN