Beker van Vlaanderen AC Heren – 14 mei – Brugge

Na de mooie en goede prestaties van onze dames de dag voordien en ook na een natte dag was het aan de heren om het beste van zichzelf te geven. Met veel moed en klaar om te presteren trokken de vikings richting Brugge. 

De weergoden waren ons in ieder geval beter gezind en het werd een mooie zonnige dag met wel de nodige wind die meestal in het nadeel blies voor sommige prestaties. Maar bij het Beker van Vlaanderen gaat het om verzamelen van punten en het liefst zovee mogelijk.

Een overzicht van de geleverde prestaties van onze vikings.

De wedstrijd werd op gang gefloten met direct 5 verschillende nummers. De 400m horden; toch één van de zwaarste nummers die er zijn was voor Martijn Baete. Martijn deed wat hij moest doen en liep een mooie wedstrijd waar hij zelf een derde plaats mee haalde en in een mooie tijd van 59.23: 10 punten: goed gedaan Ondertussen waren er ook 4 kampnummers aan de gang.

Patrick Moreau was onze oudste van het gezelschap maar blij dat we hem hadden om het speerwerpen voor zich te nemen. Patrick wierp de speer toch mooi 35m72 ver: goed voor 4 punten. Bedankt Patrick voor je deelname.

Olivier Steyaert deed mee aan het kogelstoten en zou later die dag ook nog het discuswerpen voor zich nemen. Oliver stootte de kogel 10m38 ver en dat was goed voor 7 punten, bij het discuswerpen belandde de discus 31m08 ver en dat bracht ook nog eens 7 punten op. Bedankt voor je deelname.

Ruud Naudts nam het hoogspringen voor zich. Ruud had immers een off- dag want hij geraakte niet verder dan 1m50. Ruud is normaal veel meer in staat, maar ja iedereen kan eens een mindere dag hebben, toch bedankt voor je deelname en de 3 punten.

Anton De Baets: onze Tankton was de tweede dubbelaar die dag die het hinkstapspringen en het verspringen voor zich nam. Bij het hinkstapspringen was het na twee beurten al vrij zeker dat de overwinning niet meer kon mislopen; Anton heeft dat slim aangepakt en de wedstrijd rustig uitgekeken: hij sprong 13m84 ver. Jammer de wind want dit was anders een persoonlijk record, maar toch goed voor de 13 punten. Bij het verspringen zagen we hetzelfde scenario: 1 keer springen en de overwinning was terug binnen: Anton sprong 6m42 en behaalde opnieuw 13 punten: bedankt hiervoor.

Jonas Praet was na enkele zeg maar sukkel maanden terug op de piste en het deed me als trainer deugd hem terug te zien lopen. Hij heeft er een goede stage opzitten en had op het Pk al gezegd dat hij er terug klaar is. Hij mist nog wat snelheid en kracht maar is op de goede weg. Na een goede start en spannende strijd werd hij nipt tweede in zijn race van de 100m. Hii liep een tijd 11.85 en dat leverde hem 5 punten op. Bedankt Jonas, je bent op de goede weg.

Arne Hutsebaut zorgde bijna voor de verrassing van dag. In de reeks van de 800m bleef hij mooi in het spoor van Jan Van Den Broeck en maakte het hem in de laatste meters nog knap lastig. Jan moest zich haasten of Arne was met de overwinning weg. Arne werd knap tweede in een tijd van 1.59.74: goed voor 11 Punten: bedankt Arne.

Brecht De Meulenaere nam deel aan de 1500m en mengde zich mooi in het midden van de groep. Hij liep een deftige race en eindigde in 4.27.41 en dat was goed voor 6 punten.

Jorg Boeykens had op stage laten zien dat er een degelijke atleet in hem schuilt. Hij nam deel aan de 400m, voor mij nog altijd één van de mooiste maar ook zwaarste nummers op de atletiekpiste. Jorg liep een goede wedstrijd en haalde met zijn 53.45 mooi 7 punten binnen. Bedankt Jorg.

Xavier Rondas: trainer maar ook nog altijd atleet had in maanden geen atletiekpiste onder zijn voeten gevoeld, maar Xavier nam toch deel aan de 3000m. Niet evident maar hij hield mooi stand liep een behoorlijke wedstrijd: 9.00.93 was goed voor 5 punten; Toch bedankt voor je deelname en succes in de toekomst.

Angelo Vandecasteele was onze deelnemer op de 5000m. Angelo heeft al bewezen dat hij goed kan lopen en na enkele ronden liep hij in een comfortabel derde positie en die ging hij niet meer afgeven: Angelo eindigde in een tijd van 15.22.65 en dat was goed voor 10 punten: Bedankt hiervoor .

Als laatste individueel nummer stond de 200m. Scholier Ciel De Bundel is mooi op weg om een ras echte sprinter te worden. Hij won zijn reeks in een mooie tijd van 23.09: alleen dat de wind ietsje teveel in de rug blies. Maar toch knap: hij haalde de 4de tijd in totaal en gaf Rieme nog eens 9 punten bij.

Voila enkel nog de aflossingen en de dag zat er weer op. Rieme stond op dat moment op een mooi vijfde plaats. Bij de 4×100 stond er een relatief jonge ploeg aan de start. Scholier Ciel de Bundel, cadet Bjarne Moreau, scholier Stijn Praet en zijn broer Jonas die Junior is. Het viertal liep een mooie race en de aflossingen zagen er niet slecht uit. Ze behaalden de vijfde plaats en kregen daar 8 punten voor: hun tijd 45.57. Proficiat heren.

Op de 4x400m was het uitkijken naar Jorg Boeykens, Arne Hutsebaut, Martijn Baete en Anton De Baets. Jorg was starter van dienst. Het schot werd gegeven en direct een tweede schot. Dan weet je dat er een valse start is geweest. De toeschouwers hielden hun adem is want het kon toch niet waar zijn dat Rieme de valse start had veroorzaak. En ja toen viel het verdikt. A.S.Rieme had een valse start. Jorg was er zo van aangedaan dat zijn ploegmakkers hem moesten troosten. Verwijt uzelf niets Jorg, dit kan iedereen meemaken. Je was er voor de ploeg en dat is het belangrijkste! Gelukkig had deze uitschakeling geen gevolg voor het klassement.
Rieme was en bleef vijfde.

Mijn dank aan collega’s trainer Marnix en Kim en aan trainer/atleet Xavier voor de steun en al het werk dat jullie erin gestoken hebben en ook dank aan alle supporters want zonder jullie geen ambiance!

De uitslag: 1: AVR: 147p
2: MACW: 141p
3: STAX: 125p
4: OB: 118,5p
5: Rieme: 118p

Met vriendelijke en sportieve groeten,
Sprinttrainer
Glenn Coene

3 gedachten over “Beker van Vlaanderen AC Heren – 14 mei – Brugge”

  1. Mooi verslag Glenn. Je leest het en maakt de wedstrijd mee!!!

  2. Ploeg deed het toch wel goed. Mooi dat iedereen op het appel verscheen. Toch ook een dank aan de trainers en zeker aan Marnix, die er een paar slapeloze nachten aan over hield. Zijn gedrevenheid en zijn clubliefde zijn meer dan bewonderenswaardig. Anton lijkt me de sterkste beer van de bende met 2 keer 13 punten. Maar ook de zwakste schakel zorgt voor punten en daar gaat het om in de BVV.

Reacties zijn gesloten.