Cadetten leveren topprestaties af op Nacht van de Atletiek

vlnr Jens, Thimon, Rune en Yorben

Niet minder dan vier cadetten jongens werden geselecteerd voor de 800m van de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder. Een mooie kans en die grepen ze met beide handen.

De tweedejaarscadetten mochten eerst aantreden. Thimon Van Herrewege en Jens Baeke zaten in dezelfde serie. Thimon had echter de pech dat hij veruit de snelste tijd had. Dat maakte dat hij niet het gewenste tempo vond in deze reeks. Hij had een mooie eindsprint in huis en won ook zijn race maar met zijn 2.10.54 bleef hij iets boven zijn record. “Ik had op meer gerekend. Ik liep echt zo gemakkelijk. Heel jammer dat ik niet in de tweede serie mocht starten. Daar zou ik gewoon maar moeten volgen hebben. Een gemiste kans!”, klonk het teleurgesteld. Later vond Thimon wel weer nieuwe moed en besefte hij dat hij wel zijn tweede snelste 800m ooit had gelopen. Er komen nog mooie kansen. Voor Jens bleek dit echter wel een geknipte reeks. Hij volgde mooi en had een prachtige eindsprint in huis. Hij finishte als tweede in 2.11.90 en kneep zo meer dan 2sec van zijn record! Knap gedaan! “Ik ben heel blij met dit nieuw record! Nooit gedacht dat ik dit seizoen nog zo snel zou lopen”, zei Jens na zijn race. Met een beetje geluk kan hij misschien ook nog zijn ticket voor het BK halen.

Bij de eerstejaarscadetten was er maar een reeks. Rune Baeke en Yorben De Rubbel liepen dus samen. Beiden waren gebrand op een goede tijd. Stiekem droomden ze zelfs van de limiet voor het BK van 2.11.50. Dat ze daar ook zouden in slagen hadden ze vooraf nooit durven dromen. Maar ze liepen beiden de race van hun leven en verpulverden hun besttijd. Rune zette een sterke 2.09.32 neer en deed 4sec beter dan voorheen en Yorben verpulverde zijn record met maar liefst 5 en een halve seconde. Hij liet 2.11.25 afdrukken en zo rijfde ook hij de limiet voor het BK binnen. Waren die twee eventjes gelukkig! Als klap op de vuurpijl was Rune ook derde geworden en mocht hij een medaille in ontvangst nemen op het podium. “Ongelofelijk! Ik voelde me heel goed tijdens de wedstrijd en moest me in de eerste ronde zelfs nog inhouden. De derde plaats is mooi meegenomen maar vooral de tijd en de selectie voor het BK maken mijn deelname aan de Nacht dubbel en dik geslaagd“, glunderde Rune. Yorben behaalde de vierde plaats. “En ik die dacht niet in vorm te zitten. Ik heb de ziel uit mijn lijf gelopen. Ik had geen idee dat ik deze chrono uit mijn benen zou kunnen schudden”, aldus Yorben.

Dikke proficiat jongens met deze prestatie!

Een gedachte over “Cadetten leveren topprestaties af op Nacht van de Atletiek”

Reacties zijn gesloten.