Europese masterskampioenschappen in Aarhus/Denemarken

Veerle Van Campenhout/W40 en Luc Haes/M50 schreven zich in voor dit internationale masterstreffen. Een verslag van onze vikings in het land van de vikings. 

donderdag 27/07
Luc-M50 moest al vroeg aan zijn kampioenschap 10 000m beginnen. Na 25 pisterondjes waarin hij liep te genieten van de sfeer, de aanmoedigingen en zijn mooie prestatie zat zijn eerste wedstrijd er op. Doel was een tijd onder de 43 min. te lopen, wat na een stevige eindspurt met en een tijd van 42,58 min. ook lukte.

vrijdag 28/07
De dag nadien trad Veerle aan op de 100m bij de W40. Ondanks de zenuwen liep ze een goede wedstrijd en eindigde in 15.77s.

zondag 30/07
Het weer kan in Denemarken – net als in België – erg grillig zijn. Tijdens de opwarming voor de cross op zondag trokken de hemelsluizen helemaal open. De donder en bliksem zorgden ervoor dat de plaatselijke organisatoren besloten de wedstrijd even uit te stellen wegens ‘too dangerous’. Na enige wachttijd mocht Luc op een totaal ondergelopen parcours zijn cross lopen, zoals hij het zelf graag wilde. Hij nam een snelle start en hield goed stand op een afstand van 3,2km.

Maandag 31/07
Veerle koos voor de 400m. Door oververmoeidheid kon ze in juni enkele weken niet trainen. Na een rustige opbouw met enkele snelheidstrainingen kwam ze onverhoopt aan een voor haar sterke 68.85 sec., een nieuwe seizoensbeste en PR W40.

Een gedachte over “Europese masterskampioenschappen in Aarhus/Denemarken”

  1. Ondertussen liep Luc ook zijn laatste wedstrijd, de 5000m. Het werd een heel knappe wedstrijd. Hij eindigde in 19,40,98 min..

Reacties zijn gesloten.