Goud, zilver en brons op BK aflossingen te Lier

Het cadettenteam greep zilver in de 4x800m

Zondag 3 september mogen we alvast noteren als een topdag voor AS Rieme. Met niet minder dan 3 podium plaatsen trokken we huiswaarts en dat mag op zich een hele prestatie genoemd worden.

Al vroeg in de morgen mochten onze 4x100m ladies alle cat. aantreden. Hiervoor tekenden Sarah Van Hecke – Jacintha Cornelis – Lisa De Bock en Lara Hemelsoet voor. Ook al is het voor dit kwartet niet hun beste nummer, toch deden ze het voortreffelijk in 50”31. Met een 11de plaats op 16. Later op de dag mocht ditzelfde 4-tal nog eens optreden voor de 4x200m. Nu was de volgorde Sarah-Lara-Jacintha en Lisa. Hier stegen hun kansen heel wat en na goede en ook een iets mindere stokwissel werd het een zeer mooie 8ste plaats op 17 pl. In 1’46”82 of amper 12” verwijderd van het clubrecord. Als men weet deze dames nog maar voor het eerst samen een aflossing liepen is dit meer dan behoorlijk. Dit 4-tal kan in de toekomst nog voor mooie momenten zorgen voor de club.

Daarna was het de beurt aan onze masters Tine Gyselen-Hilde Van Hecke – Leen Verniers en Nadia De Rycke voor de 4x100m. Al enkele jaren werd er geaasd op eremetaal met bijna altijd 4de . Maar deze keer was het raak met een mooie 3de plaats . Ze waren dan ook voor de start meer dan gemotiveerd en met de laatste instructies van hun trainer Koen vlogen ze erin. Na 57”46 een 3de plaats na ACHL en RESC en… tevens een nieuw CR W40, kon hun dag niet meer stuk .Proficiat dames!!! (6 ploegen)

Onze masters dames krijgen hun gouden medaille.

Dan mochten we ons opmaken voor een sterk 4 tal met Veerle Van Campenhout- Linda Andries –Nadia De Rycke en Petra Bruggeman. Ze stonden terecht als de favorieten voor de 4x800m bij de bookmakers genoteerd (als men het in wielertermen mag noemen) !!! De een al wat meer zenuwen dan de andere (hé Veerle) maar bijzonder gemotiveerd namen ze de start. Veerle die in het begin een klein beetje de rol moest lossen kwam na 600m terug en kon de stok als eerste afgeven na een hand gestopte tijd van 2’35”13 aan Linda. Ook Linda deed het zeer voortreffelijk en liep als een volleerd atlete een sterke 2’36”49. Ze bouwde haar voorsprong nog wat uit en gaf de stok aan Nadia, die (voorlopig een beetje verlost van rugperikelen) de race goed en gelijkmatig verdeelde tegen de klok en afwerkte in 2’36”07. Ze gaf met nog wat meer voorsprong af aan Petra. Van dan af was de buit zo goed als zeker binnen. Wij hadden onze sterkste pion als laatste loper terwijl er enkele andere ploegen hun betere atleten op gesoupeerd hadden. Petra die net als Linda en Nadia alleen tegen de klok liepen, maakten er een demonstratieloop van en diepten de voorsprong uit tot 200m. Na 2’24”66 overschreed ze de meet en kon samen met Veerle-Linda-en Nadia de titel vieren. Wat een deugddoende prestatie. Hun eindtijd mocht dan ook gezien worden in 10’12”32. Ze waren wat fier toen ze op het podium (samen met VMOL en ROBA) de Brabançonne mochten aanhoren. Sommigen hadden het moeilijk om hun tranen te bedwingen. Proficiat. (4 ploegen aangezien in laatste instantie SMAC nog forfait gaf)

Dan kregen we nog een heel sterke prestatie te zien van onze cadetten op de 4x800m.
Hiervoor tekenden Jens Baeke- Rune Baeke –Yorben De Rubbel en Thimon Van Herrewege. Het werd nagelbijten vanaf het eerste moment. Er werd op voorhand een tactische loopvolgorde opgesteld t.o.v. van het PK door de trainers Kim en Xavier en dit was misschien wel een zet die het verschil maakte tussen brons en zilver. Het startschot werd gegeven en direct liep Jens in 3de positie en in de 2de ronde kroop hij zelfs naar plaats 2 en gaf na 2’14”50 de stok door aan broer Rune. Rune liep een dijk van een wedstrijd en nestelde zich warempel naar de leiding en stond deze niet meer af. Met een verrassende voorsprong en na 2’12”16 gaf hij de stok door aan Yorben . Ook Yorben liep gans de wedstrijd aan de leiding en gaf na 2’17”91 de stok door aan Thimon Van Herrewege. Stel u voor, onze jongens hadden nog nooit vooraan op een BK gelopen en nu werd de koppositie aangeboden. Het is meer dan begrijpelijk dat ze ietwat onwennig hun wedstrijd liepen. Onze tikker sloeg bijna over toen Thimon als laatste loper met een 15 tal meter voorsprong de stok kreeg. Natuurlijk werden de snelste mannen laatst opgesteld . Na Rieme volgden FLAC en ADD. Ondertussen was RCG die ons vorige week de provinciale titel afsnoepte al in een verloren positie verzeild. Thimon liep attent zijn race maar kon niet beletten dat genoemde ploegen hem inhaalden en dan in zijn spoor, wat gas terug namen. Ook Thimon spaarde zijn krachten. Met nog 200m te gaan zette Thimon als eerste zijn versnelling in.  Met 3 man zij aan zij kwamen ze de laatste bocht in, FLAC was te sterk voor ons maar Thimon liet het hoofd niet hangen en spurtte de ziel uit zijn lijf. In 2’12”43 kon hij nipt de 2de plaats behouden voor ADD. Eerst voelden we de ontgoocheling mee met de jongens maar het podium en een zilveren plak maakte alles goed. (9ploegen)

Proficiat aan onze jonge talenten, onze dames, hun trainers Kim en Xavier en Koen en mezelf voor de sterke prestatie. En… zeker een vermelding voor de meegereisde ouders en familie.

Marnix Bruggeman