BK cadetten en scholieren: brons voor Lisa De Bock

Het BK voor cadetten en scholieren vond plaats in Moeskroen. Dat lijkt verder dan het is. Op amper 45′ vanuit Gent sta je er. Negen Riemse atleten wisten zich te plaatsen.

Zaterdagmorgen traden al de eerste atleten van Rieme in actie. Lisa De Bock won haar serie van de 400m in 60.45 en plaatste zich daar probleemloos mee voor de finale op zondag. De wind was toen al goed voelbaar maar op zondag kwam hij pas echt gemeen uit de hoek. Lisa moest opboksen tegen een felle wind en dat kostte krachten. Onze cadette liep uiteindelijk als derde over de streep. Heel eventjes was ze ontgoocheld, ze was immers als tweede tijdsnelste naar het BK gekomen, maar daarna verscheen er toch een brede glimlach op haar gezicht. Brons op een BK: het is iets om trots op te zijn! Haar tijd in de finale: 60.04. Dikke proficiat Lisa!

Ook Thibaut Temmerman had zich weten te plaatsen voor dit BK. Een mooie prestatie voor deze cadet die deze zomer ontdekt heeft dat hij echt wel iets in zijn mars heeft. Met 58.44 had hij de laatste tijd van de deelnemers. Doel was dus om er toch een paar achter zich te houden. Thibaut kreeg de slechte baan 1 toegewezen. Met zijn lengte (1m85) is dat zeker niet ideaal. Bovendien stonden er ook grote plassen in zijn baan. Toch vocht hij voor wat hij waard was en in 58.41 wist hij toch een paar honderdsten van zijn PR af te peuteren. Toen we de uiteindelijk balans van alle reeksen bekeken bleek ook dat hij er in geslaagd was nog drie atleten achter zich te houden. Doel bereikt dus!

Intussen was ook Amber Van Hyfte aan het discuswerpen geslagen. Onder het aandachtige oog van trainer Patrick Rottey ging ze met vrij goed van start: 23m36. Daarna sloegen de zenuwen echter toe. De laatste worp was duidelijk net binnen maar het overijverige jurylid had zijn bril vergeten en vlagde de worp rood af. Voor we het goed wel beseften was het BK afgelopen. Amber moest even haar ontgoocheling doorslikken maar enkele oppeppende woorden van de trainer hielpen er haar weer bovenop. Dit is wel een BK hé en als laatste van de deelnemerslijst wist ze toch nog een meisje achter zich te houden. Elfde cadette van België, het klinkt niet slecht hoor Amber!

Bjarne Moreau en Thomas Van Herreweghe kwamen ’s middags in actie in de 100m. Voor Thomas hield het BK op in de reeksen. In 12.07 werd hij vierde in zijn serie en dat volstond niet voor de finale. De wind blies met +3,2m/s ook heel fel in het voordeel. Bjarne wist zich wel te plaatsen voor de eindstrijd. In 11.74 (+3,4) werd hij tweede in zijn reeks. Coach Glenn Coene had het voorspeld. In de finale was het heel spannend en even leek Bjarne op weg naar een medaille. Maar de laatste meters waren zwaar. Hij finishte opnieuw in 11.74 (+3,1) en mag zeker tevreden zijn. Proficiat met je vierde plaats Bjarne.

Op zondag was Bjarne opnieuw van de partij in Moeskroen. Ditmaal voor de reeksen van de 200m. Alsof de duivel ermee gemoeid was liep het hier echter fout af. Bjarne heeft nog geen geluk gehad op kampioenschappen want bijna altijd keert hij met een blessure huiswaarts. Nu ging het mis in de series van de 200m. Een plotse pijnscheut in de hamstrings deden Bjarne meteen stoppen. Jammer want ook hier waren de verwachtingen hoog gespannen. Vlot herstel gewenst! Ook Thomas Van Herreweghe was er weer bij. Ook in zijn serie blies de wind te hard maar Thomas heeft gevochten en liep toch een mooie tijd van 25.14, weliswaar niet snel genoeg voor de finale. Maar het bewijst toch dat Thomas er terug staat en klaar is voor de winter.

We beschikken over een goede lichting cadetten jongens en dat uitte zich in drie deelnemers voor de 800m. Yorben De Rubbel en Rune Baeke  mochten beiden starten in de B-reeks. Door de felle wind meed iedereen de koppositie. Yorben schoof mooi iets na halfweg in en Rune nestelde zich achteraan. Aan de bel ging bleef de groep nog samen maar op 300m kraakten de eerste atleten. Rune kon echter goed opschuiven en wist met een heel sterke laatste rechte lijn warempel nog naar de tweede plaats te lopen. In 2.09.58 bleef hij maar een 2/10 boven zijn PR. Knap! Achteraf bleek dat hij met deze tijd ook puik negende was geworden. Yorben vocht voor wat hij waard was maar viel stil in het zicht van de meet. In 2.15.56 werd het toch nog een degelijke afsluiter van het seizoen. Zowel Rune als Yorben mogen als twee revelaties van het seizoen op de 800m worden beschouwd.

In de A-reeks zagen we Thimon Van Herrewege staan. Ook hij maakte een reuzensprong voorwaarts deze zomer en verbeterde zich tot 2.08.07. Het seizoen was echter lang, té lang en Thimon raakte nooit in zijn ritme. De wedstrijd te veel. Hij kon niet diep meer gaan en liep binnen in 2.22. Maar Thimon was niet ontgoocheld. Wat het ook werd op dit BK, het seizoen was nu al geslaagd.

Tot slot mocht ook Evert Verdegem de spikes aantrekken voor zijn 1500m. Na wat discussie voor de start werd beslist om de groep scholieren te splitsen. Evert startte goed mee en volgde attent in de groep. Met een sterke laatste ronde behaalde hij de vierde plaats in zijn reeks. Zijn 4.17.09 was ook goed voor de negende plek in totaal. Mooi!

Conclusie van dit kampioenschap: AS Rieme heeft zich mooi laten zien en de bronzen medaille van Lisa De Bock is prachtig. Hoopgevend is daarenboven ook dat er van de negen Riemse atleten acht cadetten waren. Dat ziet er goed uit voor de toekomst.

Dank aan alle aanwezige trainers Glenn, Kim, Patrick, Marnix en Xavier voor hun goede werk. Ook de meegereisde supporters mogen we hier zeker nog eventjes bedanken.

Dankzij onze trouwe supporters leverden onze atleten mooie prestaties. Dank je wel mama’s en papa’s!

 

 

 

 

 

 

Xavier Rondas

 

3 gedachten over “BK cadetten en scholieren: brons voor Lisa De Bock”

  1. Bedankt voor het verslag, wil wel nog even vermelden dat Thomas Van Herreweghe ook nog de 200m heeft gelopen.
    Ook daar blies de wind te hard maar Thomas heeft gevochten en liep toch een mooie tijd, weliswaar niet snel genoeg voor de finale.
    Maar het bewijst toch dat Thomas er terug staat en klaar is voor de winter.

  2. Mooie prestaties. Atleten warm maken om mee te doen aan kampioenschappen is de boodschap.

Reacties zijn gesloten.