BK juniors en beloften: brons voor Jacintha Cornelis

Foto Sarah Van Hecke

In huizingen werd het BK voor junioren en beloften georganiseerd. 5 atleten van Rieme kwamen aan de start.

Lara Nuttelman starte de dag met kogel. Trainer Patrick zag haar telkens net onder de 10m werpen. Met een beste worp van 9m97 bleef ze onder haar record. Het leverde wel een 6de plaats op. Lara had zich ook geplaatst voor discus, dat een uur vertraging op liep. Voor atleten is dit niet ideaal maar dat hoort bij de sport. De discus viel op 25m50. Geen record (30m98) maar toch wel een mooie dag voor Lara met een pak nieuwe ervaringen.
3 Riemse atleten hadden zich kunnen plaatsen voor de 400m. Jacintha Cornelis, Lara Hemelsoet en Jorg Boeykens. Jacintha had als doel het podium te halen en liefst met een nieuw record. Haar tijd 58.50 leverde een 3de plaats op. Daar was ze tevreden mee al had ze liever haar record van 57.82 verbroken. Brons is een mooie prestatie. En als je als trainer ziet dat je atleet alles heeft gegeven dan kan je enkel maar fier zijn.
Lara Hemelsoet stond met een pr van (1.02.41) We hadden al gezien op de aflossingen de weken ervoor dat ze op haar beste niveau zit en dat was nu ook duidelijk. Ze haalde een dik record met 1.01.42.
Haar trainer Marnix had het terug bij het rechte eind en vond een nummer dat voor haar goed past. Uit de zelfde groep kwam Jorg Boeykens aan de bak. Marnix liet hem in april een 400 lopen in 56.00 en nu 4 maanden later slaagde Jorg er in om 53.64 te lopen. Geen record (53.45) maar wat een vooruitgang.! Daar kan je enkel maar van dromen. Proficiat voor trainer en atleet!
We komen bij de laatste atleet van de dag: Robbe Camphens. Hij loopt liever wat langer en kiest voor de 5km. Velen zouden niet starten om niet zot te draaien. Robbe heeft echter geen schrik en werd 11de in 16.13.38.  Toch wel een mooie prestatie al had hij misschien stiekem wel gehoopt om zijn PR (15.59.32) te verbeteren. We mogen niet vergeten dat het een lang seizoen is voor de pisteatleten. We mogen trots zijn als trainer en veel respect tonen voor de atleten die de club kleuren hebben getoond op dit BK!
Proficiat voor iedereen!
De club laat zien dat we op alle nummers mee kunnen!
Kim Vankerckhove

2 gedachten over “BK juniors en beloften: brons voor Jacintha Cornelis”

  1. Ik sluit mij volledig aan bij de mening van Veerle.
    Tevens een dikke pluim voor Jacintha en haar trainer Kim voor de bronzen medaille.

Reacties zijn gesloten.