Clubkampioenschap veldlopen jeugd op zondag 15/10

Foto’s Stef Cauwels

Zondag 15 oktober stond het clubkampioenschap veldlopen op het programma. Onder een stralend zonnetje streden onze atleten voor de medailles.  Elke deelnemer kreeg een leuke herinnering.

Bij de benjamins meisjes werd de wedstrijd gewonnen door Janne Vergote. De titel voor clubkampioen gaat hier naar Leonie Wauters die het haalde voor Alessandra Vermote en Nona Criel. Ook onze andere deelnemertjes Cato, Anouk, Lentl, Lore en Leontine leverden een mooie prestatie.

Even later was het de beurt aan de benjamins jongens. Clubkampioen Lars Van der Leene kreeg Samuel Alika en Sander Willems naast zich op het podium. Lowie, Yenthen, Charles, Kobe, Thor, Thomas, Rune, Lars, Darian en Robin zagen we allen een knappe wedstrijd lopen.

Pupil Louisa De Kesel kwam als eerste over de meet bij de pupillen meisjes. Zilver ging naar Lieke Van Moorhem. Brons was voor Mette de Beule. Flore, Esele, Britte, Lenie en Chloë  liepen hun wedstrijd allen in een goed tempo uit.

Alweer een sterk podium bij de pupillen jongens : Louis Van Daele, Flor Bekaert en Liam Van Bamborst op plaatsen 1, 2 en 3.  Mathis, Mathias, Ghiel, Emiel, Jarre, Ryan, Jenne en Emile bezetten de volgende plaatsen.

Na 1 ronde liepen miniem Lisa Van Bossche nog mooi samen met Lise Mussely. In ronde twee versnelde Lisa en kreeg zo het goud om de hals. Lise werd 2e. Een verrassend sterke Alyssa Potie greep het brons. Lina, Jana, Ilona, Shania, Dina, Kaya, Meagan, Julie en Steffie zagen we even later ook al in een knap tempo over de meet lopen.

De miniemen jongens kregen al 2100m  voorgeschoteld. Liam Smet liep na een sterke eindspurt als 1e over de meet, gevolgd door Xander Sesselle en Tibo Welvaert. Jonas, Niels, Lowie en Xylian waren hier onze andere sterke deelnemers.