Crosscup Relays 22/10/2017 – verslag cadetten en scholieren

Na de Parkloop en het clubkampioenschap veldlopen vorige week, is het crossseizoen nu helemaal van start gegaan. Starten doen we traditioneel met de Relays op de Blaarmeersen in Gent. De geel-blauwe clubkleuren vielen op, daar in Gent. We stonden dan ook met meer dan 100 atleten aan de start.

Na de jeugdcategorieën was het de beurt aan onze cadetten. 3 cadetten jongedames hadden er alvast veel zin in. Jelke De Paepe, Laure Devlamynck en Sien De Beule liepen een mooie wedstrijd. We vinden hen – voorlopig? – niet terug in de uitslag.

Even later was het de beurt aan onze cadetten heren. Niet minder dan 72 teams stonden er aan de start. Rune Baeke kwam al heel snel uit het startgewoel en loste af als 4e. Daan Bostyn en Yorben De Rubbel hielden goed stand wat resulteerde in een puike 8e stek. Ook ons ander team – met Quinten West, Kilian Moens en Niels Van Landeghem – liep een mooie wedstrijd. Ze werden mooi 50e.

47 teams bij de scholieren dames maakten er een boeiende strijd van. Meerkampster Lisa De Bock, halve fond loopster Deborah Wuestenberghs en spurtster Leonie Thaets kwamen aan een 34e stek.

Met 3 teams waren we bij de scholieren heren sterk vertegenwoordigd.  Op  59 teams kwamen Thimon Van Herrewege, Fiebe Hutsebaut en Xander West als 42e over de meet. De 46e stek was er voor Anton Schelfaut, Jens Baeke en Thanalak Suwannakhao. Stek 57 ging naar Thibaut Temmerman, Niels Van Bossche en Bjarne Moreau.

Proficiat aan alle atleten!