Crosscup Relays te Gent – verslag juniores, senioren en masters

Met niet minder dan 36 teams stonden we daar op de relays! In de categorie vanaf junior tellen we 16 ploegen, wat op zich al erg sterk is! Een podiumplaats ging naar de masters dames als 3e, met Linda Andries, Nadia De Rycke en Petra Bruggeman.

 

junioren dames : Hanne Carnoy, Fiebe Aers en Lies Cauwels liepen hun wedstrijd samen met de masters dames. Ze werden mooi 22e.

junioren heren : Onze junioren heren waren gans de wedstrijd voorin te vinden en legden uiteindelijk beslag op de 6e plaats, dit met Evert Verdegem, Stijn Goegebeur en Robbe Camphens.

senioren dames :  2 RIEM-teams streden voor een mooie stek. Jacintha Cornelis, Linda Hermans en Jolien Van Hoorebeke beoogden een mooie plaats en slaagden hier ook in, met een puike 23e stek op 72 teams. Ook Lara Hemelsoet, Jana Camphens en Langeraert Lien klonken tevreden na hun wedstrijd. Zij werden 55e.

senioren heren : 4 Riem-teams stonden er ingeschreven, dit op 87 ploegen in totaal. In de opwarming liep het mis voor Brecht de Meulenaere. Een verstuikte voet dwarsboomde de plannen. Een snel herstel gewenst, Brecht! Martijn Baete -oorspronkelijk opgesteld in team 3 als startloper- was bereid van team te wisselen. Master Noël Van Herrewege nam de plaats in van Martijn in team 3 en zo kon elke ploeg toch van start gaan, waarvoor dank, heren!! Arne Hutsebaut, Martijn Baete en Angelo Vandecasteele verrastten met een sterke 15e stek. Ook de 66e plaats van Anton De Baets, Thomas Wytinck en Cedric Piessens is knap. Een 77e plaats ging naar Noël Van Herrewege, Lennert Verdegem en Ruud Naudts. Ook Thomas Vermeire, Mathias Van Herreweghe en Edmond Helsens wist met een 86e plek een goede prestatie neer te zetten.

masters dames : Niet minder dan 15 RIEM-masters dames en dus 5 teams stonden paraat voor deze relays. Tijdens de opwarming werden de Blaarmeersen uitgebreid verkend… Om 15.05u zou het startschot weerklinken. Nog voor de start werden de RIEM-dames in de kijker gezet vanwege hun massale deelname! Team 1 met Linda Andries, Nadia De Rycke en Petra Bruggeman ging voluit voor een medaille en slaagde hier ook in. Linda startte erg snel en gaf als 1e de aflossingsstok door. Nadia kon deze positie behouden zodat Petra in ideale positie haar 3000m kon aanvatten. Een tandem van Veerle Dejaeghere en Veerle Dhaese kwam echter heel sterk opzetten en haalde onze ploeg in. Maar een 3e stek in dit sterk gezelschap is heel knap te noemen. Christine De Baets, Yelva Leune en Marijke Van Bossche kwamen mooi als 14e over de meet. Veerle Van Campenhout en de zusjes Joke en Elke De Vreese werden sterk 15e. Een 21e stek ging naar Joke De Vos, Leen Verniers en Christine De Roose. Hilde Van Hecke, Sofie Buysse en Stephanie De Rijcke maakten het RIEM-succes compleet met een 22e plaats, dit op 29 teams!

masters heren : 3 RIEM-masters herenteams zagen we actief op deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Een 24 stek ging naar het team van Lieven Van Bossche, Geert Martens en Freddy Van Landeghem. Met Luc Dellaert, Paul Engels en Eric Claus ging de 35e plaats naar RIEM 2. RIEM 3 met Noël Van Herrewege (al aan zijn 2e wedstrijd van de dag toe), David Moens en Kim Verkerckhove werd puik 40, dit op 64 teams.

Proficiat, atleten en trainers!!