Crosscup Relays te Gent op 22/10/2017 – jeugdverslag

Met 12 RIEM-ploegen namen onze jeugdatleten deel aan de relays, traditioneel de opener van het winterseizoen. Winst ging er naar de benjamins jongens met Lars, Samuel en Sander.

Al om 10.30u verzamelden onze jongste atleten voor hun opwarming. Zij zouden de Relays ‘openen’ en zo het startsein geven voor alweer een geslaagde editie. Van de 38 teams kwam de benjamin meisjesploeg van Flore De Rycke, Catho Marlier en Alessandra Vermote al als 16e over de meet. Ook team 2 met Lise De Bruycker, Febe De Grande en Nona Criel vocht zich naar een mooie 32e plaats.
En wat gezegd van onze benjamins jongens! Startloper Samuel Alika maakte de bedoelingen meteen duidelijk. RIEM zou op het podium eindigen. Sander Willems hield mooi stand en Lars Van Der Leene maakt het werk af door met een voorsprong van 9 sec. over de meet te lopen.

Ondertussen stonden onze 4 pupillen-ploegen klaar voor hun wedstrijd. Van de 70 ploegen pupillen meisjes liepen Lieke Van Moorhem, Lore Van De Velde en Louisa De Kesel al als 9e over de meet. De ploeg van Fran Van Bouchaute, Inès De Windt en Britte Muylaert leverde een puike prestatie met de 60e plaats. Ook onze pupillen jongens wisten zich in de kijker te lopen. Op 78 ploegen ging stek 20 naar Mathias Sanders, Mathis Devlamynck en Louis Van Daele. Jarre Verstraete, Ryan Van Gelder en Jenne Verhasselt kwamen aan een mooie 69e plaats.

5 miniemen-ploegen gaven het beste van zich zelf. 70 meisjesteams kwamen in actie. De ploeg van Lise Mussely, Alyssa Potie en Lisa Van Bossche miste net de top 10 maar een 13e plaats blijft heel knap. Jana Van Der Leene, Ilone Potie en Lina Baeke werden puik 31e. Ook Kayleigh Baeten, Saar Van Bouchaute en Kiara Moens liepen een goede wedstrijd en werden 44e. Bij de miniemen jongens was RIEM 1 met Liam De Smet, Xander Sesselle en Tibo Welvaert heel de wedstrijd voorin te vinden, wat resulteerde in plaats 7. Stek 47 ging naar Niels De Pauw, Ferre Danschutter en Xylian Meyvaert!

Proficiat, atleten en trainers!

Wij hopen jullie ook op de komende wedstrijden heel talrijk te begroeten om zo de RIEM-kleuren in de kijker te lopen!