Verslag Zwijnaarde vanaf cadet

Petra viert haar eerste overwinning van het seizoen met dochter Janne en diens vriendinnetje.

64 atleten van AS Rieme namen zondag in Zwijnaarde deel aan Schaal De Booser. Met tal van podiumplaatsen kwamen we duidelijk in beeld bij onze zuiderburen uit Gent. De enige zege van de middag kwam op naam van Petra Bruggeman bij de masters. Evert Verdegem miste zijn debuut bij de juniores niet en werd tweede.

Met nog enkele vierde plaatsen konden we terugblikken op een succesvolle middag.

Bij de cadetten meisjes tekende enkel Flore De Wispelaere present. Zij is eerstejaars en dan is het allemaal een beetje nieuw en spannend. Maar ze bracht het er goed vanaf met een 19e plaats. (25)

Bij de jongens zagen we Flores broer Joren De Wispelaere een goede wedstrijd lopen. Hoewel hij last had van buikkrampen streed hij toch tot het einde. Een 17e plaats was zijn deel. Killian Moens zag het helemaal zitten om voor het eerst bij de cadetten aan te treden. En het moet gezegd, hij volgde de raad van de trainer uitstekend op: niet te snel starten en daarna enkele plaatsjes proberen op te schuiven. Killian werd bij zijn cadettendebuut mooi 22e. (31)

Over naar de scholieren. Bij de meisjes is dit een moeilijke leeftijd. Velen geven er hier de brui aan. Dat zie je aan de deelnemersaantallen. Amper 10 meisjes kwamen aan de start. Enkel de beteren dan nog. En zo mag je de 8e plek van Deborah Wuestenberghs zeker als goed bestempelen.

Bij de scholieren jongens is de uitval minder groot. Zij houden het meestal nog vol tot de junioresjaren. (nog maar eens het bewijs dat jongens op alle vlakken een beetje achterkomen 😉 ) Vier Riemse vertegenwoordigers zagen we aan de start staan. Allen eerstejaars dan nog. Xander West was goed gestart maar verzwikte zijn voet en moest het tempo wat laten zakken. Hij werd 16e. Fiebe Hutsebaut deelde zijn wedstrijd uitstekend in en schoof langzaam op. Hij had zelfs nog een eindspurtje in huis. Als 17e kwam hij aan. Thimon Van Herrewege houdt hoe langer hoe minder van crossen maar hij beseft dat je, als je het ook op de piste goed wil doen, ook aan veldlopen moet doen. Een verkoudheid speelde hem eveneens parten. Hij werd 22e. Niels Van Bossche holde naar een 24e plaats: wat zeker goed is voor Niels! (26)

In de korte cross vijf vertegenwoordigers. Arne Hutsebaut nam een razendsnelle start. Dat zorgde al snel voor een afscheiding. Helaas kon hij zijn inspanning net niet lang genoeg volhouden. Hij behaalde als 4e net geen podium. De vooruitgang die Lennert Verdegem al boekte de laatste maanden is opmerkelijk. In Zwijnaarde liep hij naar mijns inziens zijn beste cross ooit. Hij werd mooie 10e. Karl Seynaeve is intusse junior en is maar wat blij dat hij nu in de korte cross mag starten. Karl hield als 19e nog net een licht geblesseerde David Moens af. Noël Van Herrewege is eveneens een man van het korte werk. “Het is eens wat anders”, klonk het. Noël liet als 27e nog enkele jonge snaken zijn hielen zien. (32)

Fiebe Aers beleeft veel plezier aan veldlopen. Ze maakte er dus geen drama van dat ze als 7e juniore geen enkele atlete meer achter zich kon houden.

Dat geldt ook voor de masters dames. Genieten staat voorop. Met 7 masters waren de Riemse kleuren goed voor meer dan een derde van het gehele deelnemersveld. Petra Bruggeman won zonder tegenstand, dat belooft voor de volgende wedstrijden. Nadia De Rycke deed ook goed mee voorin. Ze werd 4e. Buurvrouwen Marijke Van Bossche en Yelva Leune hielden elkaar als 7e en 8e goed in het oog. Je zou niet gezegd hebben dat Joke De Vreese haar allereerste veldloop liep. Ze sleepte meteen de 11e plaats in de wacht. Leen Verniers finishte als 13e en Christine De Roose kwam als 14e aan. (18)

Jolien Van Hoorebeke en Lien Langeraert werden bij de seniores gerangschikt. Jolien had nog een sterk eindschot in huis maar dat was net niet voldoende voor een medaille. Lien liep ook een goed opgebouwde race en werd 8e. (19)

De gezamenlijke juniores- en masterswedstrijd barstte niet meteen open. Evert Verdegem was dus goed mee met de kop. Hij liep een heel verstandige race en bewaarde zelfs nog wat voor de eindsprint. Knap hoor om bij de eerste junioresoptreden al direct als tweede op het podium te staan. (7)

Evert Verdegem: eerste wedstrijd bij de juniores en al meteen zilver!

Bij de masters heren traditiegetrouw ook veel Riems geweld. Paul Engels vond in het snelle parcours een bondgenoot. Hij werd mooi 6e. Lieven Van Bossche deed het ook goed als 11e. Goeie ouwe Marc Mechelinck heeft liever wat meer modder maar deed dat tussen de jonge gasten zeer goed als 15e. Luc Dellaert stond lang aan de kant met een rugblessure maar was er toch maar weer mooi bij. Hij was tevreden met zijn 26e plaats. Eric Claus was ook best te spreken over zijn prestatie en bijhorende 42e plaats. Luc Haes liep als 47e binnen en Ronald Descamps, ook pas hersteld van een blessure, werd 50e. (51)

Tot slot nog de seniores mannen. Daar een beetje hetzelfde scenario als bij de masters. Een niet al te hoog aanvangstempo zodat er nog heel wat atleten aanspraak konden maken op het podium. Toen de eerste versnellingen eraan kwamen reageerde Stijn Goegebuer heel attent en hij kon zijn tempo hoog houden. Het podium haalde hij niet maar een vierde plaats bij je debuut bij de seniores: het is niet iedereen gegeven! Thomas Vermeire deed wat hij kon maar kon de laatste plek niet vermijden. (14)

 

Een gedachte over “Verslag Zwijnaarde vanaf cadet”

  1. Het is om moedeloos van te worden. Gisteren moeten stoppen tijdens duurloop wegens pijn achteraan mijn rechterdij.
    Vandaag kan ik met moeite stappen. Dus weeral afwachten hoelang het zal duren…

Reacties zijn gesloten.