Veldloop te Aalter vanaf cadet tot en met master

Zondag 12-11-2017 zullen we onthouden als de start van het echte veldlopen ,gekruid met winterse toestanden. Inderdaad wind ,regen en ….zelf storm tijdens de wedstrijd van de junioren-senioren en masters dames. Toch konden we genieten van enkele goede en minder goede resultaten van onze blauw-gele Vikings.

Bij de cadetten meisjes zagen we het 3-voud van Riemse deelnemers t.o.v. vorige week in Zwijnaarde. Flore De Wispelaere deed het heel goed als 27ste . Kort gevolgd door Laure Devlaemynck als 29ste. Margaux Temmerman deed het eveneens goed en liep als 34ste over de meet . (51)

De cadetten jongens waren met 4 riemse atleten vertegenwoordigd en alle 4 plaatsen ze zich mooi in de eerste helft. Heel sterk hoor!!! Hier zagen we een goede Daan Bostyn een dijk van een wedstrijd lopen en vocht zich naar een 10de plaats. Kort gevolgd door Yorben De Rubbel die geplaagd door ziekte een iets mindere wedstrijd liep als 13de . Joren De Wispelaere was beter dan in Zwijnaarde en eindigde een plaatsje verder als 14de. Ten slotte liep Niels Van Landeghem als 19de een zeer voortreffelijke wedstrijd. Een sterk kwartet als je het mij vraagt. (49)

Aangezien er geen scholieren meisjes van AS Rieme te bespeuren waren richten we ons dan maar op ons scholieren kwartet jongens. Hier was Fiebe Hutsebaut onze beste man en kon zich net halfweg plaatsen als 15de. Op respectabele afstand volgden Thimon Van Herrewege 26ste, Thibaut Temmerman als 27ste en Niels Van Bossche als 28ste. We mogen uiteraard niet over het hoofd zien dan onze scholieren allen 1ste jaar zijn!!! (29)

Ondertussen toonde het weer zijn winters karakter zoals reeds aangehaald, toen het startschot gegeven werd bij de junioren/senioren en masters dames. De dames kleurden gespreid over gans de omloop de wedstrijd en trotseerden het ongunstige weer terwijl menig toeschouwer de bosjes of drogere oorden opzochten . Wie het waagde zoals ik om niet beschut te supporteren werd op een kletsnat pak of zeggen we een koude douche getrakteerd. Zelfs ons tentje van AS Rieme kon korte tijd later de beukende wind niet weerstaan en was voor oplapwerk bestemd.

Bij de junioren dames waren Lies Cauwels en Fiebe Aers onze vertegenwoordigers. Beiden nog eerstejaar . Toch toonden ze hun doorzettingsvermogen en liepen mijn inziens op hun waarde. Lies liep naar een degelijk 8te plaats. Fiebe was ook tevreden van haar wedstrijd en werd 11de. (12)

Bij de senioren dames verweerde Linda Hermans zich kranig en liep naar een 13de plaats. Iets doet me vermoeden dat er meer inzat en dit zal zich wel uiten in volgende wedstrijden. Op respectabele afstand gevolgd door Lien Langeraert, die een mooi begin van het seizoen laat optekenen. Ze werd finaal 16de. Ook een speciale vermelding mogen we maken voor Jana Camphens . Aangezien er onlangs klierkoorts werd vastgesteld kan men niet anders dan haar 27ste plaats naar waarde schatten. Hopelijk komt Jana vlug de naweeën van deze vermoeidheidsziekte te boven. (28)

Onze masters dames waren terug heel sterk vertegenwoordigd. Meer dan 1 vierde van de deelnemers waren Riemse masters!!! Hier was Nadia De Rycke onze beste vertegenwoordigster. Een stuk beter dan in Zwijnaarde liep ze naar een sterke 2de plek, zodat we haar op het podium mochten feliciteren. En of trainer Koen tevreden was? Nieuwkomer en kersvers aangeslotene Mieke Suys deed het meer dan behoorlijk. Mieke die heel wat bekendheid heeft verworven in du- en triatlon. In 1992 werd ze wereldkampioen Universade in Darmstadt en 2de op het EK in Hongarije . Tevens enkele top 5 plaatsen op EK’s ,terwijl ze ook 2 maal deelnam aan de Olympische spelen . In 2004 werd ze o.a. 22ste !!! Nu toonde dat ze nog altijd over goede kwaliteiten beschikt door als 11de te finishen. Marijke Van Bossche, liep mijn inziens een dijk van een wedstrijd en werd, sterk aangemoedigd door ventje lief, knap 16de. Iets verder zagen we Linda Andries een goede wedstrijd afwerken. Bij Linda zag ik zelfs een kleine glimlach tijdens het noeste weer terwijl ze als 18de over de meet liep. Misschien was het ook omdat tijdens de wedstrijd onze atleten of Rrrrieme- Rrrraaaadtleten, sterk aangemoedigd werden door ons bekend humoristisch megafoon duo en vlotte pen schrijvers Kom en Toen. Hun kreten werden vanuit het bosje gesmaakt (soms hoorde ik “allez moedre”) dit gaf een speciale boost aan onze blauw-gelen en menig supporter. Hopelijk zien we hen vaak terug op de crossen!!!

In dit helse weer zagen we nog 5 Riemse dames . Leen Verniers, verweerde haar kranig als 23ste – Stephanie De Rijcke, goed verbeterd dit seizoen eindigde als 26ste , gevolgd door Christine De Roose die een degelijke prestatie neerzette als 27ste. Joke De Vos vocht voor wat ze kon en werd 29ste. Enkele tellen later kwam een niet afgevende Hilde Van Hecke als 30ste over de meet. (32)

Omdat er geen korte cross was ,maar wel een extra reeks masters + 50 konden we van onze kant heel wat mooie prestaties bewonderen. Grijze haren, strammere spieren zijn nooit ver weg in deze reeks . Maar good old Marc Mechelink heeft terug de smaak te pakken en leverde meteen ons als 3de een bronzen plak op. Heel attente wedstrijd zagen we ook van Geert Martens. Geert die voor het eerst een lange cross liep deed het met verve. Goed ingedeeld en… nog wat over voor het laatste stuk ,zoals hij zelf aanhaalde werd hij knap 11de. Luc Dellaert die net als Luc Haes de start gemist hadden gingen de meute achterna. Voor Luc werd het nog een 15de plaats. Iets verder liep Edmond Helskens een behoorlijke wedstrijd en met voldoening behaalde hij een 17de plek. Noël Van Herrewege ,onze oudste vertegenwoordiger, worstelde zich knap naar een 21ste plaats. Luc Haes die zijn inhaalrace met veel overgave afwerkte kon nog 9 atleten remonteren en werd 27ste. (36)

Bij de junioren en masters heren konden we ons verheugen op enkele hoogstaande prestaties. Hier tekende o.a. Robbe Camphens voor, die vorige week nog een beresterke wedstrijd afwerkte op de cross cup te Mol door als 12de te eindigen en 6de Belg. Nu ook toonde Robbe dat hij bij de beteren van het junioren legioen in België behoord. Heel attent vooraan moest hij enkel in de 2de wedstrijdhelft Vanderpoorten Marco van HAMM laten voorgaan. Een 2de plaats en een zilveren medaille maakte veel goed . Als 19de zagen we Mathias Van Herreweghe moedig de modder trotseren. (20)

Bij de jongere masters heren keken we naar heroptreden van Xavier Rondas. Xavier kennende start vaak als een diesel ,goed gedoseerd, en komt meestal naar het einde van zijn wedstrijd sterk opzetten. Nu was het niet anders en behaalde een hoopgevende 4de plek. Het zal niet lang duren of men vindt hem ook op het podium. Paul Engels liep verbluffend goed en werd in dit sterk deelnemersveld 10de. Lieven Van Bossche en Freddy Van Landeghem liepen niet ver uit elkaars buurt. Lieven werd 19de , terwijl Freddy licht geblesseerd de 22ste plaats opeiste. Zij liepen ruim in de eerste helft!!!(46)

Als laatste wedstrijd van de dag zag men de senioren heren . Ze kregen ruim 9,4km voor de kiezen geschoven. Dus op deze ondertussen zwaar omgetoverde omloop kan dit wel tellen. Stijn Goegebeur liep met zijn soepele tred een veelbelovende wedstrijd. In de 4de van de 6 af te leggen ronden had Stijn het iets moeilijker en moest eventjes de rol lossen van een 8koppig groepje. Maar de laatste ronde was super en hij kwam warempel opzetten naar een dik verdiende 5de plaats. Voor Arne Hutsebaut was het zijn eerste lange cross. Arne verdeelde zijn cross goed en mag als 800-1500m loper tevreden terug blikken dat hij als 12de de wedstrijd tot een goed einde bracht. Lennert Verdegem had last van maagkrampen en kon zijn sterke prestatie van de week ervoor in Zwijnaarde niet herhalen. Lennert deed wat hij kon en finishte uiteindelijk als 21ste. Terecht was hij niet echt tevreden over zijn wedstrijd. (29)

Proficiat aan alle Riemse deelnemers die hun wedstrijd tot een goed einde brachten.

MARNIX BRUGGEMAN

3 gedachten over “Veldloop te Aalter vanaf cadet tot en met master”

  1. Bedankt Koen voor het opmaken van onze schema’s waarbij je rekening houdt met onze drukke werkschema’s en allerhande master-kwaaltjes 🙂
    En waarbij het ons dan ook nog lukt om mooie resultaten te lopen!

    Bedankt, Marnix, voor het mooie verslag en om ons aan te moedigen tijdens de wedstrijden!

    Bedankt aan alle trainers die het beste van zichzelf geven!

  2. Er schuilt een “vlotte pen” in onze Marrrrrrrrnixssss. Pas maar op dat de beker in Deinze niet in jouw botten wordt geschoven 😁😁😁

    Schoon verslag – gr Kom en Toen

Reacties zijn gesloten.