Veldloop Deinze: verslag jeugd

Zondagmorgen , 19 november, op weg naar Deinze! Zowel de zon als de vele moedige Riemse rakkers waren van de partij op deze drukke cross. En wat deden ze het weer uitstekend vandaag!!

Om 11u40 ging het startschot voor de benjamin meisjes (2010), met 850 meter voor de boeg, en hoe! (56 deelnemers): En de stoere meiden waren vertrokken! Als 35ste ging Febe Degrande over de eindstreep, even later gevolgd door Charlotte D’Hooge als 43ste.

Ook bij de volgende lichting (2009) waren de Riemse meisjes met twee. Alessandra Vermote haalde knap de meet als 22ste, Flore De Rijcke eindigde als 42ste. (88 deelnemers) Weeral PRIMA gedaan meisjes!

Daarna kwamen de dappere benjamin jongens (2010) aan de beurt (78 deelnemers). Als eerste van de Riemse lichting haalde Charles Van Daele prachtig de 12de plaats! Arne Dierkens haalde als 41ste de finish, en even later kwam onze Illian De Smet als 77ste aan. Een welverdiende PROFICIAT aan deze benjamins!

We vergrootten de afstand met een kleine ronde (goed voor extra 470m) en kwamen zo aan 1320m, die onze pupillen meisjes (2007) als eerste mochten trotseren! In totaal waren ze met 70. Lore Van De Velde gaf weer het beste van zichzelf en eindigde op een heel verdienstelijke 16de plaats, kort gevolgd door Lieke Van Moorhem als 18de. Niet veel later haalde Mette De Beule een knappe 29ste plaats! Weer SUPER gedaan van onze sportieve meiden!

Als dat geen voorbeeld was voor de pupillen jongens, die op hun beurt hun snelste beentje voorzetten. Zowel van geboortejaar 2008 (81) als 2007 (91) kwamen ze met drie aan de start. Louis Van Daele liet ons een prachtig staaltje veldcross zien en finishte als 2de! Even later eindigde onze Mathias Sanders als 29ste, op de voet gevolgd door Jarre Verstraete(30). Voor het geboortejaar 2007 zagen we Milan Hebberecht als 21ste eindigen. Mathis Devlamynck haalde knap als 48ste de eindstreep, gevolgd door Liam Van Bambost als 52ste. Een eerste podiumplaats is binnengehaald! Maar ook hier aan al onze deelnemers, nog maar eens SCHITTEREND gelopen!

We gooiden er nog een extra rondje bij, wat resulteerde in 1790 meter die onze miniemen meisjes als eerste mochten verteren. Hier zagen we de talrijkste opkomst bij de Riemse delegatie, telkens goed voor 5 moedige deelneemster. Als eerste vertrokken de meisjes van het geboortejaar 2006, in totaal goed voor 63 loopsters. Hier werden we door Jana Van Der Leene zomaar eventjes getrakteerd op een top 10 plaats! Als 9de trotseerde ze deze afstand! En er was alweer veel blauw-geel in aantocht… Ilona Potie behaalde de een schitterende 14de plaats, Kiara Moens werd knap 15de! Alyssa Potie sloot onmiddellijk aan en finishte als 17de! Kaya De Rubbel eindigde knap in deze reeks op de 44ste plaats.

Onze oudste meisjes (2005) mochten uiteindelijk de startbox onveilig maken, in positieve zin uiteraard! Ze startten met 64. Lisa Van Bossche mocht weer trots het schavotje betreden,als derde, niet veel later volgde Lise Mussely knap met alweer een top 10 plaats, als 9de! En daar was Kayleigh Baeten in aantocht, na geblesseerd te zijn een prachtige cross gelopen en als 27ste aangekomen! Snel volgde stoere Lina Baeke, tevreden met haar cross en terecht, als 37ste. Blij om Dina De Saedeleer weer te verwelkomen op de veldcross, en ze eindigde tevens prima 58ste! Dankjewel meiden voor jullie OPMERKELIJKE deelname!!

En last but not least…onze hekkensluiters, onze moedige doorzetters, onze miniemen jongens! Spektakel verzekerd in deze eerste reeks (geboortejaar 2006)!Goed voor 70 atleten aan de start. En een bloedneus…nietwaar Tibo Welvaert! Maar, zoals ik schreef, zéker en vast één van onze moedige doorzetters! Hij haalde alsnog, met bloedneus een schitterende 17de plaats binnen een beetje extra was voor mama misschien. Xylian Meyvaert kwam aan een prima tempo als 47ste over de streep, kort gevolgd door Brent Mussely die als 50ste prima de finish haalde!

Aan alle mooie liedjes komt een einde, ook aan deze sportieve prestaties van onze Riemse jeugd vandaag in Deinze, nog één reeks te gaan (geboortejaar 2005, 80 deelnemers!) Ook hier moesten we niet lang op onze honger blijven zitten, Liam De Smet trakteerde AS Rieme op een uitmuntende 4de plaats! Ook nog in de eerste helft finishte Niels De Pauw, op een vlotte 36ste plaats.

Weer resultaten om U tegen te zeggen van deze COOLE knapen!
Ze hebben zich nog maar eens bewezen vandaag, onze Riemse Rakkers…respect voor iedereen!
Verslag: Ines Daeninck (mama van Niels en Lisa Van Bossche)

3 gedachten over “Veldloop Deinze: verslag jeugd”

  1. Bedankt voor het mooie verslag Ines, en proficiat aan alle dappere Vikings die weer het beste van zichzelf gaven!

  2. Mooi geschreven Ines en bedankt voor de beker !

    Dit wordt dus schrijven over Zele, komende zondag. Veerle zal aanwezig zijn voor begeleiding.

  3. Voorrrrrr Strrrrraf verrrrrslag!!! We kijken al uit naar het volgende literair talent. Merci aan Ines voor dit stevig relaas.

    Van
    Kom en Toen

Reacties zijn gesloten.