Jeugdverslag veldloop Oudenaarde

Xander, start met de focus op zilver Foto Cindy Goeminne

Hopsa, hier zijn we dan… Een nieuwe vlotte pen. De veldlopen volgen elkaar in sneltempo op en de wisselbeker van “vlotte pen” vliegt van hot naar her. 

Zondag 3 december, onze Riemse Vikingen gaan Oudenaarde onveilig maken. 19 Riemse jeugdatleten bonden de spikes aan om onze kleuren te verdedigen op de modderige Oudenaardse velden. Er had nog geen startschot weerklonken, of de startlijn was al bijna verdwenen in het bruine natte goedje… Gelukkig had Kristof onze tent strategisch weten te plaatsen op een mooi stukje groen zeldzaam gras. Zo konden alle atleten zich in de best mogelijke omstandigheden “prepareren”… Hilde (ingeduffeld tot skibroek toe!) was trainster van dienst om ons jong geweld op te warmen.

Febe Degrande mocht de spits afbijten om ons blauw-geel in de kijker te lopen. Proficiat meid met jouw 27e plaats bij de benjamins meisjes van 2010. Nog 11 dames liet Febe achter zich!

Terwijl iedereen zich warm probeert te houden, de beloofde 8 graden blijven immers uit, snellen we naar de start van de tweedejaars benjamin jongens. Lars Van Der Leene mist nipt een podiumplaats en finisht als vierde. Ook Sander Willems is aan een goed veldloopseizoen bezig en vinden we terug op een 10e plaats. Maar liefst 62 atleetjes stonden hier aan de start!

Ondertussen had Kristof onze pupillen van een goeie opwarming voorzien. Bij de tweedejaars meisjes staat een olijk viertal tussen de 53 atletes aan de start. Louisa De Kesel loopt zich netjes naar een 8e plaats. Lore Van De Velde (24e), Lieke Van Moorhem (27e) en Mette De Beule (32e) volgen met een lach op het gezicht. Mooie resultaten dames!

Miro De Smet bezorgt ons een 4de top tien plaats en finisht als 6e bij de eerstejaars pupillen jongens. Jarre Verstraete kwam in een mooi groepje terecht en perste er nog een eindsprintje uit om als 29e over de meet te komen van 57 atleten. Proficiat heren!

Liam Van Bambost toonde bij de tweedejaars jongens zijn doorzettingsvermogen. Hij vocht zich als enige Viking tussen 58 atleten naar een mooie 24e plaats. Top!

Het blijft nat en koud. Terwijl de pupillen droge kleren aantrekken en worstelen met hun modderige spikes, maken de miniemen zich op voor “hun strijd”… We vinden 9 Vikingen terug in de uitslag, verspreid over de verschillende reeksen. Bij de eerstejaars meisjes staan 4 moedige blauw-gele dames aan de start. Jana Van Der Leene toont dat ze “in vorm” is en finisht als 10e. Kiara Moens loopt mooi in de helft van het peloton en wordt 19e op 37 atletes. Kaya De Rubbel (27e) liep een mooie constante wedstrijd en perste er nog een eindsprintje uit. Bauke Verstraete (30e) raakt na twee maanden blessureleed geleidelijk aan op dreef en was duidelijk tevreden over haar wedstrijd.

Bij de tweedejaars meisjes staat Kayleigh Baeten als enige Riemse aan de start en loopt mooi als 17e over de meet. In totaal stonden hier 28 dames aan de start.

Ondertussen staan Xander Sesselle, Tibo Welvaert en Xylian Meyvaert te trippelen van ongeduld om hun wedstrijd aan te vangen. Met 46 staan ze aan de modderige start. Xander bezorgt ons een podiumplaats en finisht als 2e. Tibo ging tot het uiterste en verovert een mooie 14e plaats. Ook Xylian liet zien dat hij niet bang is om zich voor de volle 100% in te zetten en werd 34e.

Liam De Smet liep bij de tweedejaarsminiemen als enige Riemse atleet op 48 een héél goeie wedstrijd. Proficiat met je 8e plaats Liam!

Ik denk dat het duidelijk is… onze atleten zijn op dreef en werken naar hun beste niveau voor onze eigen Kerstveldloop op 30 december. Maar eerst gaan we nog onze blauw-gele kleuren gaan verdedigen in Berlare. Afspraak op 17december… En rarara; wie wordt de nieuwe vlotte pen? Spannend!

Stephanie De Rijcke, mama van Bauke en Jarre Verstraete

Een gedachte over “Jeugdverslag veldloop Oudenaarde”

  1. Schitterend verslag! Het talent komt dik boven drijven van zodra de beker in jouw handen gegeven wordt!
    We kijken alvast uit naar de verslaggever op 17 december 🙂
    gr,
    Kom en Toen

Reacties zijn gesloten.