Kerstcross 2017: 10 op 10 voor sfeer en gezelligheid! Jeugdverslag.

Foto’s Pascal De Pauw

Die ochtend was ik reeds zeer vroeg wakker, kwam het door de wind of was er toch sprake van wat stress? De weersvoorspellingen voor zaterdag waren allesbehalve positief, de wind was dan ook uitgebreid van de partij maar de regen was gelukkig de grote afwezige en viel het al bij al nog reuze mee. 

Aangekomen op de plaats waar het allemaal ging gebeuren kreeg ik al direct een cadeautje en het was nog niet eens Nieuwjaar. Het was de beker van de vlotte pen en de eer om het verslag te schrijven van onze eigen kerstveldloop. Het is niet alleen de cross met de grootste opkomst aan riemse jeugdatleten maar ook als je het mij vraagt die met de hoogste score voor sfeer en gezelligheid!

Enfin, van de ene verrassing naar de andere stelden we vast dat onze clubtent voor de gelegenheid er eentje was op wielen, wat wel in de smaak viel bij onze jeugd.

De veldloop werd voorafgegaan door de derde editie van de volksveldloop, waarin ook enkele trainers en ouders van atleten het beste van zichzelf gaven.

Onze grote delegatie atleetjes werden allen van een goede opwarming voorzien dankzij onze trainers. Sommigen van hen hebben nadien ook zelf nog een wedstrijd te lopen. Dikke pluim voor jullie engagement en enthousiasme!!

Iets over twaalf werd het startschot gegeven voor de eerste cross van de namiddag namelijk die van de kangeroe meisjes en jongens. Voor Rieme stonden Wietse Meuleman, Lars Marlier en Lucas Zenner aan de start. Het 3-tal gaf het beste van zichzelf. Proficiat jongens!

Dan was het de beurt aan de eerstejaars benjamin meisjes. Van de 35 atleetjes aan de start waren en maar liefst 8 Riemse dames bij. Lentl D’Haemers werd knap 11de , op de voet gevolgd door Leontine Van Baeveghem (13de). Al gauw snelden ook Anouk Dutoy (18de) en Febe Degrande (19de) over de meet. Lou Beke veroverde de 25ste plaats, gevolgd door het drietal Charlotte Dhooge(29ste), Bente Pieters (30ste)en Julie Criel (31ste). Zeer knap gedaan dames!

Nog even enkele versnellingen en laatste aanwijzingen van trainster Lies en de dames waren klaar voor hun wedstrijd. Alweer 8 van de 31 atletes droegen de Viking kleuren. Het werd een spannende wedstrijd voor de benjamin dames geboortejaar 2009 over een afstand van 950m. Janne Vergote spurtte zich naar een knappe 2de plaats en zorgde zo voor onze eerste medaille. Super hoor! Gien Haegeman werd heel knap 12de en al snel zagen we Alessandra Vermote de laatste rechte lijn in spurten, goed voor een mooie 15de plaats. Cato Marlier liep ook een knappe wedstrijd en kwam als 17de over de meet; het duurde niet lang of we zagen ook Flore de Rijcke over de eindstreep snellen, goed voor plaats 20. Aangemoedigd door de vele Riemse supporters schudde Arlieke Welvaert nog een spurtje uit haar spikes en veroverde zo een 22ste stek. Joline Traest liep ook een knappe wedstrijd (25ste). Lisse De Bruycker liep van begin tot finisch met de glimlach op het gezicht en mag heel fier zijn op haar prestatie(31ste). Top meisjes!

In onze clubtent was er af en toe toch wel sprake van wat stressmomentjes; spikes die op tijd moeten worden aangebonden, nog een laatste slokje water, nog wat peptalk en dan als de bliksem naar de startbox want het was alweer tijd voor de volgende wedstrijd van de dag, die van de eerstejaars benjamin jongens Hier kregen we 7 stoere vikings aan de start.(van 39) Het schot werd gegeven en de jongens streden voor hun plaatsje. Charles Van Daele veroverde een schitterende 10de plaats. Even later snelde ook Rune De Baets over de meet en werd knap 17de. Guust Lievrouw (19de), Yenten Delporte (22ste) en Thor van Acker(23ste) gaven ook het beste van zichzelf met als resultaat een schitterende plaats in het klassement. Ook het tweetal Rune Mathieu en Arne Dierkens liepen een mooie wedstrijd en bracht hen op plaats 29 en 30. Schitterend gedaan jongens!

Dan was het de beurt aan de benjamin jongens geboortejaar 2009. Hier zagen we 4 Riemse atleten over de startlijn snellen. Lars van Der Leene liep van bij de start aan de kop en hield ook stand. Hij mocht plaats neem op het bovenste trapje van het podium en de eerste gouden medaille was een feit. Samuel Alika liep ook een prachtige wedstrijd wat hem een heel mooie 11de plaats opleverde. Even later zagen we het tweetal Loek Schuermans en Diewert Meuleman hevige strijd leveren voor plaats 27 en 28 en lieten daarbij nog 8 atleten achter zich. Goed zo heren!

De spikes werden strak dichtgesnoerd en de dames, eerstejaars pupillen snelden naar de startbox. Het startschot werd gegeven en de 37 dames waren vertrokken voor hun wedstrijd, 1150m. Lenie Wauters was in topvorm en kwam dan ook op een knappe 10de plaats over de finisch. Even later zette Lisse Heynssens de eindsprint in en werd 16de. Fran Van Bouchaute (24ste) en Lore Geerinckx (26ste) leverden een mooie prestatie en Chloë Neijt verweerde zich kranig en mag fier zijn op haar 33ste stek. Knap gedaan dames!

De tweedejaars pupillen dames zijn een hechte groep vriendinnetjes die al heel wat crossen in de kuiten hebben en in deze cross ook echt heel veel zin hadden. We zagen 4 stoere viking ladies aan de start. De drie musketiers Flore Vergote, Lore van De Velde en Lieke Van Moorhem liepen van start tot finish bij elkaar en liepen samen een mooie cross wat dan ook resulteerde in een mooie plaats 11,12 en 13. Britte Muylaert crost graag en we zien haar ook enorm groeien in de wedstrijden. Ze liep een knappe wedstrijd en kwam als 28ste over de meet, hierbij laat ze nog 12 atletes achter zich. Mooi dames!

Door de regenval van de afgelopen dagen lag het parcours er zwaar bij, maar er is daarvan weinig te merken aan de prestaties van onze atleten. Ze hebben er allemaal veel zin in en het is tof om te zien hoe ze met super veel enthousiasme aan hun wedstrijd beginnen en dat was zeker ook het geval bij de pupillen jongens. Met 7 eerstejaars van de 43 kleurden ze de bende mooi blauw/geel. Louis Van Daele heeft al meerder malen getoond dat hij een vechter is en ook deze keer vocht hij voor zijn stekje op het podium. Zijn vechtlust werd ook deze keer beloond met een mooie bronzen medaille. Niet veel later spurtte Miro de Smet zich naar een schitterende 7de plaats. Het tweetal Mathias Sanders en Jarre Verstraete liepen een mooie cross en behaalden plaats 26 en 27. Even later kwamen Yoni Moureau (36ste), Liam Ronse (38ste) en Elya Van De Walle (42ste) over de meet en mogen terecht fier zijn over hun mooie prestatie. Want ik weet uit ervaring dat het lastiger is dan je denkt en ik heb bijzonder veel respect voor al die dappere crossers!!

Bij de tweedejaars pupillen zien we de grootste bezetting atleten (51), maar liefst 12 jongens bonden de spikes aan en verdedigden onze Riemse kleuren. Milan Hebberecht bewees nogmaals dat hij een echte crosser is en kwam als 16de over de streep, op de voet gevolgd door Flor Bekaert die een zeer verdienstelijke 18de plaats veroverde. Enkele ogenblikken later zagen we het drietal Emiel Lippens (23ste), Arend Schuermans (24ste) en Liam Van Bambost(25ste) de laatste rechte lijn nemen richting finish. Volgende aankomst was die van Ghiel Lierman(31ste) met in zijn kielzog het drietal Ruben Fouache (33), Lukas de Wulf (34) en Mathis Devlamynck (35). Mooie wedstrijd ook van Ryan Van Gelder (40ste), Jenne Verhasselt (44ste) en Xandro Pauwels (46ste) Knap werk jongens!

Ondertussen was het tijd voor de miniemen dames met geboortejaar 2006 over een afstand van 1950m met 37 atletes aan de meet. Hierin zagen we 10 stoere viking ladies schitteren. Kiara Moens liep haar beste cross van het seizoen en haalde een prachtige 6de plaats. Ze werd op de hielen gezeten door Jana Van der Leene (7de) die ook week na week laat zien dat ze echte crossbenen heeft. Niet veel later kwamen Alyssa Potie (12de) en Hasse Heynssens (13de) over de streep. Ook Ilona Potie (20ste) en Shania Daelman (23ste) liepen een sterke wedstrijd. Hanne Ronsse en Saar Van Bouchaute liepen zich naar plaats 30 en 31. Julie D’ Haemers haalde een mooie 34ste stek en Bauke Verstraete ging heel diep en kon uiteindelijk een 35 ste plaats veroveren. Yes, you did it girls!

Onze oudste miniemen dames zijn ondertussen al wat gewoon aan de grotere afstand en zijn ook al echte ervaringsdeskundigen geworden in het veldcrossen. Met 5 waren ze in een groep van 34. Lisa Van Bossche nam een schitterende start en liep van begin tot einde in de kop van het peloton. Ze moest 1 atlete voor zich laten maar was terecht fier op haar zilveren medaille. Lise Mussely heeft ook al heel wat veldcrossen op de teller staan en liep ook nu weer een mooie wedstrijd met een 15de plaats als kers op de taart. Ook Kayleigh Baeten (24ste), Dina De Saedeleer (28ste) en Sarah Van Den Borre (33ste) mogen fier zijn op hun prestatie. Top dames!

Hilde gaf de miniemen jongens (geboortejaar 2006) de opdracht hun spikes aan te binden en na enkele versnellingen waren ze klaar voor de strijd. De zenuwen stonden hooggespannen. Het schot werd gegeven en de strijd kon beginnen. Xander Sesselle miste zijn start niet en liep een prachtige race. Hij liep lang in derde positie, toen schakelde hij een versnelling hoger en veroverde zo de 2de plaats, goed voor alweer een zilveren medaille. Ook Tibo Welvaert nam een goede start en liep een heel goede wedstrijd wat hem een mooie 7de plaats opleverde, daarvoor ben je wel heel diep gegaan hé. Xylian Meyvaert had er enkele weken verplichte rust op zitten maar wou onze kerstcross voor geen geld van de wereld missen. Hij nam een goede start en liep een mooie wedstrijd en kon gelukkig pijnvrij lopen met een zeer verdienstelijke 21ste plaats als resultaat. Brent Mussely loopt al enkele jaren een aantal veldcrossen mee. Eerst supporteren voor grote zus Lise en dan de focus op zijn eigen wedstrijd. Knap gelopen, goed voor een 29ste plaats. En ook Dieter Vuylsteke gaf het beste van zichzelf en kwam als 37ste over de meet van de 41 atleten. Proficiat jongens!

Dan last but not least… de tweedejaars miniemen jongens. Liam De Smet loopt week na week schitterende wedstrijden met al even mooie resultaten als gevolg en dat was nu niet anders. Hij mag terecht tevreden zijn met de 6de plaats van 43 atleten. Even later zagen we Niels De Pauw zijn laatste sprint trekken en dat leverde hem een mooie 21ste stek op. Dan zagen we het tweetal Ferre Danschutter en Jonas Bruggeman finishten op een knappe 36ste en 38ste plaats. Knap gasten!¨

Iedereen leverde een hevige strijd, ik zag menig atleet na hun wedstrijd uitgeput neer ploffen. Maar het resulteerde wel in schitterende resultaten. We zijn super fier op jullie!!

De geur van versgebakken frietjes deed ons watertanden en de eerste klanken van het gelegenheidsorkest stemden ons goedgezind. Wat is het hier toch altijd gezellig en aangenaam om te crossen! Bedankt iedereen en nog veel crossgenot in 2018!!

Voila, ik geef de beker door. Als er kandidaten zijn die graag eens verslag willen uitbrengen van onze volgende cross in Maldegem mag je dat zeker laten weten en anders… Wie wordt de volgende vlotte pen???

Gelegenheidsverslaggever: Marijke van Bossche (mama van Tibo en Arlieke Welvaert)

3 gedachten over “Kerstcross 2017: 10 op 10 voor sfeer en gezelligheid! Jeugdverslag.”

  1. Jawadde… de kerstcross samenvatten is sowieso al geen evidentie. Knap gedaan! Benieuwd wie de volgende vrijwillige Vlotte Pen wordt!
    gr
    Kom en Toen

  2. Mooi verslag! Alweer een extra stimulans voor onze jeugdatleten om er ook volgende wedstrijd te staan. Bedankt!

Reacties zijn gesloten.