Provinciaal Kampioenschap Indoor 2018

 

Zaterdag 6 januari, de 1ste indoormeeting van het nieuwe jaar is zoals gewoonlijk het Provinciaal Kampioenschap.  Zowel Oost- als West-Vlaanderen en Limburg deelden hun medailles uit.

Al van het 1ste nummer was ondergetekende aanwezig om de atleten te begeleiden en hen te motiveren voor hun respectievelijke nummers.

Ja als je trainer bent van cadetten, scholieren, junioren, senioren en zelfs een master dan weet je dat je heel de dag bezig bent om die atleten te motiveren, en dat is iets wat ik met plezier en volle teugen doe. Met niet minder dan 35 enthousiaste atleten kwamen ze afgezakt naar de topsporthal van Gent om het beste van zichzelf te geven. En het werd een dag om van te genieten, de atleten waren in vorm en dat lieten ze met volle overgave zien op de piste.

Hier een overzicht van de geleverde prestaties. En zoals gewoonlijk begin ik met de jongsten.

Cadetten Dames
Miek Lagaeysse
Miek is de jongste dame uit het sprintteam en had vandaag gekozen om zowel de 60m als de 200m te lopen. Miek had al laten zien dat ze snelle benen heeft en dat wou ze vandaag terug bewijzen. In haar reeks van de 60m liep ze 8,80 wat net iets boven haar pr is. In de namiddag deed Miek ook de 200m en daar heeft ze laten zien wat ze in haar benen heeft. Haar pr stond op 30,54 en nu kwam Miek over de meet met een tijd van 28,99. Zowel de mama als trainer waren onder de indruk.
Proficiat Miek en doe zo verder!

Charlotte Jolie
Charlotte die getraind wordt door Kim had zich vandaag ingeschreven voor de 60m en het verspringen. Op de 60m liep ze een tijd van 9,10 en bij het verspringen behaalde ze een sprong van 4m37. Proficiat Charlotte en bedankt voor je deelname en we wensen je nog veel succes toe.

Stephanie Van Hyfte
Stephanie die aan haar 2de jaar bezig is in het sprintteam heeft ook al laten zien dat ze snelle benen heeft. Stephanie deed mee aan de 60m en de 200m. Op de 60m liep ze, en dat na een goede start, een nieuwe pr van 8,56: Proficiat!
Op de de 200m was ze volgens eigen zeggen wat zenuwachtig en dat zag je ook in haar loopstijl, toch liep ze ook terug een nieuw pr. Dat bedraagt nu 28,88. Proficiat Stephanie en doe vooral zo verder!

Cadetten Heren
Luka Bastiaens
Luka is net zoals Miek nieuw in het sprintteam en daardoor ook onze jongste heer in het gezelschap. Luka is een atleet die nog heel veel marge heeft en als hij blijft trainen zoals hij nu bezig is nog mooie resultaten zal behalen.
Luka deed mee aan de 60m en liep in zijn reeks een tijd van 8,75: een verbetering van zijn pr.
Proficiat Luka en doe vooral zo verder!

Rune behaalt brons op 800m, met een pr

Rune Baeke
Rune atleet van Kim is een atleet die bewijst dat hij er altijd voor gaat.
Vorige week had hij nog een fantastische prestatie neergezet op de 300m dat hem zelfs een nieuw clubrecord opleverde van 39,99. Vandaag stond hij aan de start van de 800m.
In een snelle race liep hij een mooie wedstrijd en behaalde hij een scherpe tijd van 2,10,38 dat zelfs een nieuw pr en tevens een nieuw clubrecord is en een bronzen medaille opleverde. Proficiat Rune om ons te laten genieten van je kunsten!

Scholieren Dames
Amber Van Hyfte
Amber die atleet is van Kim deed mee aan de 60m en aan het kogelstoten.
En Amber had er blijkbaar zin in want zowel op de 60m als op het kogelstoten behaalde ze een nieuwe pr: haar nieuwe prestaties zijn nu 8,75 op de 60m en 10m15 op het kogelstoten.
Proficiat Amber en doe vooral zo verder!

Flore De Backer
Atlete van Kim en vandaag present op de kampnummers deed mee aan zowel het kogelstoten en het verspringen.
Flore stootte de kogel 9m44 ver, iets minder dan haar pr maar in het verspringen wou het niet echt lukken. Ze sprong na een paar nullen toch nog 3m70 ver. Maar al bij al was trainer Kim toch nog tevreden van haar techniek. Dus Flore toch proficiat met je deelname en doe zo verder!

Anna Ghazinoer
Anna atlete van het sprintteam maar naar mijn eigen mening toch iets te weinig aanwezig om zich te kunnen bewijzen. Ze was toch present en ze deed mee aan de 60m.
Anna behaalde een tijd van 9,54 dat toch voor haar een nieuw pr betekende.
Proficiat Anna en hopelijk zien we van jou nog meer in de toekomst!

Doris Wambacq
Lid van het sprintteam en vandaag present op de 60m liep naar mijn mening een goede wedstrijd en dan bedoel ik vooral dat haar start veel verbeterd is. Doris liep haar race in 9,33.
Blijven voortdoen zoals je nu bezig bent Doris en je zult nog mooie tijden beleven!

Lisa De Bock
Atlete van Kim en een vaste waarde aan het worden in het wereldje van de 400m loopsters deed vandaag zoals gewoonlijk terug mee aan de 400m.
Lisa liep zoals we van haar gewoon zijn een behoorlijke wedstrijd en ze strijde voor een podium plaats die ze uiteindelijk mooi behaalde. Lisa werd mooi 3de in een mooie tijd van 60,54.
Proficiat Lisa met je bronzen medaille en doe vooral zo verder!

Gaëlle Van Hyfte
Atlete van Kim en vandaag ook present op één van de zwaarste nummers die er zijn, met name de 400m. Gaëlle liep een goede wedstrijd maar ze werd jammer genoeg gediskwalificeerd. Blijkbaar had Gaëlle in de 2de bocht een voet over de lijn gezet en dat mag niet volgens het reglement.
Jammer voor haar maar toch proficiat om mee te doen en veel succes in de toekomst!

Leonie Thaets
Vorig jaar nog was Leonie een vaste waarde op het hoogspringen, dit jaar stond ze aan de start van een compleet andere discipline.
Leonie heeft namelijk het afgelopen jaar een metamorfose ondergaan en is lid geworden van het sprintteam en ze is zich beginnen toe te leggen op wat ik als trainer één van de mooiste nummers vind om naar te kijken en om zelf te doen ook; namelijk de 400m.
Al verschillende weken gieren de zenuwen door het lichaam van Leonie maar gisteren waren die blijkbaar allemaal verdwenen. Leonie deed wat van haar verwacht werd. Ze liep een behoorlijke wedstrijd en behaalde een mooie resultaat. Haar tijd was 64,35 wat voor de 1ste indoor niet slecht is. Proficiat Leonie en doe vooral zo verder en ik wens je nog vele mooie resultaten toe!

Scholieren Heren
Anton Schelfhout
Atleet van Kim en vandaag aanwezig op de 200m; Anton liep een degelijke wedstrijd en behaalde een mooie tijd van 25,04: Proficiat Anton en doe zo verder!

Thibaut Temmerman
Atleet van Xavier en vandaag ook aanwezig op de 200m liep een degelijke wedstrijd, zelfs één seconde sneller dan een week eerder, en behaalde een tijd van 26,19. Proficiat en nog veel succes in de toekomst!

Tanalak Suwannakhao
Simon voor de vrienden en atleet van Kim koos ook vandaag voor een mooi nummer met name de 400m. Tanalak altijd de goedlachse kerel liep een behoorlijke wedstrijd en behaalde een tijd van 57,35. Proficiat met je deelname en nog veel succes toegewenst!

Jens Baeke
De 1 jaar oudere broer van Rune en ook atleet van Kim deed net zoals zijn broer mee aan de 800m.
Jens liep een behoorlijke wedstrijd en behaalde een tijd van 2,12,21. Proficiat Jens en nog veel succes toegewenst!

Thimon Van Herrewege
Thimon is atleet van Xavier en was ook present op de 800m. Thimon liep en behoorlijke wedstrijd en behaalde een tijd van 2,12,20. Dat was een indoorrecord. Proficiat en nog veel succes toegewenst!

Junioren vrouwen
Evi De Baets
De enige juniore vrouw in ons gezelschap vandaag en lid van het sprintteam en volop bezig met zwaar studeren voor de examens kwam toch naar het Pk om even de gedachten te verzetten.
Evi deed mee aan de 60m. Na een tijdje te hebben gesukkeld met de bil vond ze toch de nodige motivatie om zich in te schrijven. Haar tijd bedroeg 8,72. Je voelde wel dat ze beter had verwacht maar tijdens de examens en een kwetsuur toch proficiat om deel te nemen en ik wens je daarom ook veel succes toe met de examens en in de verdere verloop van het seizoen.

Junioren Heren
Stijn Praet
Stijn is lid van het sprintteam maar al een tijdje bezig om het echte spurt werk te ruilen voor de iets langere spurt; namelijk de 400m. Stijn is een atleet waarvan het woord opgeven niet voorkomt in zijn woordenboek. En dat kon je terug bewonderen in zijn race van de 400m.
Stijn startte in baan 2, baan 3 was leeg, dus moest hij achtervolgen om ze in te halen. En Stijn deed met verve, hij is zoals we in de volksmond zeggen nen trage diesel maar eenmaal op gang niet meer te stoppen. Na 200m beet hij zich vast aan de andere lopers om ze niet meer te lossen. Hij finishte in een tijd van 54,67 wat niet ver van zijn pr ligt. Bedank Stijn voor je deelname en doe vooral zo verder!

Jonas Praet
Jonas de 1 jaar oudere broer van Stijn is dan terug een heel ander type en dat met name de ras echte spurter. Jonas heeft in het verleden al bewezen dat hij snel is maar is na een lange tijd van ziekte eindelijk weer terug waar hij thuis hoort; de atletiekpiste.
Jonas deed mee aan de 60m en zou na die race beslissen of hij ook de 200m zou doen.
Jonas liep in zijn race van de 60m net iets boven zijn pr; zijn tijd 7,45, maar wel goed voor een finaleplaats. In die finale snelde jonas naar een mooie 2de plaats en een zilveren medaille en dat in een nieuw pr van 7,35. Na dit kon hij de 200m niet laten liggen.
Ook daar snelde hij naar een zilveren medaille in een tijd van 23,68. Proficiat Jonas met je 2 medailles en hopelijk ben je nu vertrokken voor een mooi seizoen.

Senioren Dames
Lore Bauwens
Lore is een atlete die ook nog maar net is overgekomen naar A.S.Rieme en haar trainingen afwerkt bij Kim. Lore sprong 4m38 ver. Proficiat met je deelname en nog veel succes!

Lara Nuttelmann
Atlete van kim en aanwezig bij het kogelstoten. Lara stootte de kogel 10m38 ver en behaalde daar een mooie 2de plaats mee en de zilveren medaille. Proficiat en nog veel succes toegewenst

Lara Hemelsoet
Atlete van Marnix en de laatste tijd bezig aan een sterk seizoen stond klaar voor haar finale van de 400m. Lara liep een mooie wedstrijd en behaalde met een mooie tijd van 61,86 een schitterde 3de plaats en een bronzen medaille er boven op. Proficiat Lara en doe zo verder.

Jacintha Cornelis
Atlete van Kim en stilaan ook een vaste waarde bij de 400m loopster deed zoals verwacht mee aan de 400m. Jacintha liep een goed race en met een tijd van 58,24 behaalde ze zelfs de gouden medaille. Onze eerste provinciale kampioene!
Een dikke proficiat met je prestaties en nog veel succes toegewenst.

Liselotte Verhofstadt
Atlete van het sprintteam en net zoals Evi zwaar aan het studeren vond ook de tijd om even een spurtje te komen trekken. Liselotte deed mee aan de 60m en liep haar race in 9,33. Voor de 1ste maal indoor en met de nodige zenuwen deed ze het behoorlijk. Ik wens je ook veel succes met de examens en met het verloop van het seizoen

Sarina Balcaen
Atlete van Marnix en na lange periode van kwetsuur eindelijk terug op de piste en dan direct de 1500m voor haar rekening nemen. En Sarina had er blijkbaar zin in en dat zag je in haar wedstrijd. Ze liep een mooie wedstrijd en behaalde een schitterende tijd van 5,08,35 en daar bovenop nog eens de gouden medaille. Een dikke proficiat en hopelijk nog een mooi seizoen zonder kwetsuur. Onze tweede provinciale kampioene was een feit.

Senioren Heren
Anton De Baets
Onzen Tankton zoals sommige hem noemen en hij heeft die naam zeker niet gestolen. Anton is een atleet waar je met grote ogen naar kijkt en is iemand die je waar voor je geld geeft. Hij traint nu al een tijde af en toe eens bij Filip Gilson en je ziet dat die trainingen vruchten afwerpen. Vorige week liep hij nog een schitterende 300m met als resultaat een nieuw pr en cr en dat met een mooie tijd van 35,79. Nu op het PK koos hij voor de 400m. In zijn voor hem meestal gebruikelijke buitenbaan liep Anton een behoorlijke wedstrijd met een mooie tijd van 50,70.
Proficiat Anton en doe vooral zo verder!

Olivier Steyaert
Oliver was jammer genoeg de pechvogel van de dag.
De (bijna) master (vanaf februari) deed mee aan het verspringen maar had de pech dat hij bij de 1ste sprong een pijn voelde in zijn hamstring waardoor hij niet meer verder kon doen. Doch werd zijn sprong opgemeten en die was 4m38. Natuurlijk weten we dat hij veel verder kan en hopelijk ben je snel verlost van uw kwetsuur. Alvast succes in de toekomst.

Ruud Naudts
De speelvogel van het gezelschap maar altijd in de positieve zin deed mee aan de 1500m. Ruud is een atleet die ook altijd het beste van zichzelf geeft en dat zag je terug in zijn wedstrijd. Ruud liep een degelijke wedstrijd en behaalde met zijn tijd van 4,24,11 een mooie 3de plaats en een bronzen medaille binnen. Proficiat en doe zo verder.

Brecht De Meulenaere
Atleet van Marnix en ook present op de 1500m liep een mooie wedstrijd en dat leverde hem met een tijd van 4,14,62 zelfs een 2de plaats en een zilveren medaille op.
Proficiat en nog veel succes toegewenst!

Master Dames
Tine Gyselen
Mama van Miek en ook een beetje lid van het sprintteam deed mee aan de 60m. Tine liep haar wedstrijd in 8,60 wat haar een nieuw pr en cr opleverde.
Proficiat en doe zo verder!

Master Heren
Jurgen De Clercq
Jurgen is het nieuwste lid van het sprintteam en met een leeftijd van 38 de oudste heer in het gezelschap. Maar traag is hij zeker niet. Zo liep hij 2 weken gelden nog een evenaring van het clubrecord op de 60m met als tijd 7,99.
Nu stond hij aan de start van de 200m en deed dat met verve. Hij liep een degelijke wedstrijd en behaalde een mooie tijd van 25,68, niet zover boven het clubrecord, Dus Dries Lestienne wees op je hoede want je krijgt concurrentie. Proficiat Jurgen met je deelname en nog veel succes in de toekomst!

Geert Martens
Geert deed mee aan de 800m en liep een mooie wedstrijd wat resulteerde in een nieuw persoonlijk record en zelfs een nieuw clubrecord. Zijn nieuwe tijd bedraagt nu 2,19,56.
Proficiat en nog veel succes!

Freddy Van Landegem
Freddy deed mee aan de 1500m en liep naar behoren een goede wedstrijd, achteraf was hij een heel klein beetje ontgoocheld over zijn tijd: hij had gehoopt op een nieuw clubrecord maar strandde er 4 honderdste boven. Hij liep wel een mooie tijd van 4,47,19.
Proficiat en nog veel succes!

David Moens
David was ook present op de 1500m en liep een hele mooie wedstrijd: Hij behaalde een mooie tijd van 4,28,76 en dat was goed voor een nieuw persoonlijk record en tevens een verbetering van zijn eigen clubrecord met ongeveer 9 seconden.
Proficiat en doe vooral zo verder!

Zo beste sportvrienden, het was een mooie en aangename dag met veel records en met 35 Riemse atleten behaalden we toch maar mooi 10 medailles.
Goud:
Jacintha Cornilis: 400m sen dames
Sarina Balcaen: 1500m sen dames

Zilver:
Lara Nuttelmann: Kogel sen dames
Brecht De Meulenaere: 1500m sen heren
Jonas Praet: 60m en 200m

Brons:
Lara Hemelsoet: 400m sen dames
Lisa De Bock: 400m Schol dames
Rune Baecke: 800m cad heren
Ruud Naudts: 1500m sen heren

Bedankt aan alle supporters en ook aan alle trainers met name, Kim Vankerckhove, Marnix Bruggeman, Xavier Rondas, Patrick Rottey en Cecile Moreau voor de begeleiding en ondersteuning van de atleten. En vooral veel succes toegewenst naar de volgende wedstrijden toe.

Na een mooie en lange dag neem ik met voldoende fierheid afscheid van dit PK en dank ik alle atleten voor hun inzet en wens ik hen het allerbeste toe in de toekomst

Met vriendelijke en sportieve groeten,
Sprinttrainer Glenn Coene

3 gedachten over “Provinciaal Kampioenschap Indoor 2018”

  1. Fantastisch dat u deze jonge mensen stimuleert ..niet alleen om te presteren maar ook mentaal te sterken…het accepteren dat anderen soms beter zijn en dan de motivatie te hebben om jezelf te verbeteren is een gegeven wat hun hele leven terug komt.
    Ik ben de opa van de Baeke kinderen en ben uitermate trots op hem. Dank u wel …
    Als bijkomstigheid wil ik melden dat de beide jongens hun 800 m al sneller lopen als hun opa op zijn 18e jaar….2.12…..

  2. Ja Glenn, ook voor jouw een medaille voor het verslag hé!
    Dikke proficiat aan alle deelnemers en deelneemsters. Wie niet waagt niet wint. Op naar de volgende wedstrijd.

  3. Even een rechtzetting. Sarina Balcaen haalde een gouden medailles op de 1500m ipv de 800m.

Reacties zijn gesloten.