Vier records op KvVl cad en sch

Op zondag 21 januari vond het KVV indoor voor cadetten en scholieren plaats. Acht atleten van onze club werden geselecteerd.

We beginnen met de cadetten meisjes. Hier was Stephanie Van Hyfte onze enige vertegenwoordiger. Zij liep de 60 en 200m. In de 60m bleef ze in 8.58 maar een fractie boven haar PR. Helaas was dat niet voldoende voor de finale. De 200m betrof een rechtstreekse finale. Stephanie startte in de eerste reeks. In een tijd van 28.19 deed ze meer dan een halve seconde van haar vorige besttijd. Proficiat Stephanie!

Bij de cadetten jongens ook slechts een Riemenaar. Rune Baeke ging van start in de beste reeks van de 800m. Hij is een echte fan van deze afstand en op de kampioenschappen kiest hij er ook steevast voor. Terecht want Rune heeft altijd een sterke laatste ronde in huis, wat een enorme troef is in de 800m waar vaak een echte uitputtingsslag wordt gevoerd. Rune stond met de vijfde tijd ingeschreven en dat werd uiteindelijk ook zijn plaats. Met een tijd van 2.08.32 deed hij ook exact een seconde van zijn PR. En daar was hij dik tevreden mee. Gefeliciteerd Rune!

Bij de scholieren dames waren er drie Riemse atletes. Amber Van Hyfte liep de 60m in 8.75 en evenaarde daar haar PR mee. Lisa De Bock en Leonie Thaets traden aan in de 400m. Lisa eindigde in 61.54 en daar werd ze vierde mee. Toch was ze niet tevreden. Ze had meer van de tijd verwacht. Toch niet slecht hoor Lisa, niet vergeten bovendien dat je pas eerstejaars bent. Leonie begint de 400m steeds beter onder de knie te krijgen en dat resulteerde alweer in een PR. Nieuwe besttijd: 63.42.

Thanalak ‘Simon’ Suwannakhao werd geselecteerd voor de 400m. Hij kreeg de minder gunstige baan 1 toegewezen. Niettemin startte hij als een pijl uit een boog. Hij leek op weg naar een PR maar de laatste 50m kwam hij de man met de hamer tegen. Vechtend tegen de verzuring finishte hij in 58.24 een kleine seconde boven zijn record. Niet getreurd Simon, volgende keer beter!

Tot slot zagen we ook nog twee scholieren jongens in de 800m. Thimon Van Herrewege liep enkele veldlopen ter voorbereiding maar is toch een echte ‘pistier’. Hij keek er dan ook naar uit om enkele indoorwedstrijden te doen. Na twee voorbereidende 800’en leek hij klaar voor een aanval op zijn record. Thimon liep een dijk van een wedstrijd en toonde heel wat strijdlust. In 2.07.12 deed hij een seconde van zijn outdoorrecord. Proficiat Thimon! Ook Jens Baeke is verknocht aan de 800m. Aan strijdlust evenmin gebrek bij de atleet van Kim. Hij had echter een mindere dag. Dat zag je aan zijn loopstijl. Als je met slechte benen toch nog 2.13.03 loopt dan mag je er zeker van zijn dat er nog meer inzit.

Een gedachte over “Vier records op KvVl cad en sch”

  1. Bedankt voor het verslag en bedankt aan iedereen die aanwezig was inclusief aan de trainers die er keer op keer voor zorgen dat de atleten de beste begeleiding krijgen en zodat wij kunnen genieten van hun prestaties.

Reacties zijn gesloten.