PK VELDLOPEN  – verslag  jeugd

Louis Van Daele werd knap 3e bij de eerstejaars pupillen jongens

Op 4 februari trokken we met 10 benjamins, 9 pupillen en 11 miniemen naar het PK in Lokeren. We troffen er een prachtig maar wel zwaar parcours en noteerden tal van prachtige prestaties. 3 keer mochten we naar het podium.

Bij de jongste benjamins meisjes liepen Anouk Dutoy-39e en Febe Degrande-40e een mooie wedstrijd. Hier namen 49 jonge atleten de start. Bij de één jaar oudere meisjes zagen we 50 meisjes in actie. Hierbij kwam Alessandra Vermote als 19e over de meet, gevolgd door Gien Haegeman die mooi 22e werd. Volgende RIEM-atlete werd Flore De Rijcke op stek 33. Ook Arlieke Welvaert-42e genoot van het heuvelachtig parcours.
Een eerste top 10-plaats was er voor 1e jaar benjamin jongen Charles Van Daele. Met zijn 10e plaats liet hij 43 jongens achter zich. Sterk! Thor Van Acker werd hier puik 31e.    Bij de tweedejaars benjamins waren de verwachtingen hooggespannen. Lars Van Der Leene wou maar wat graag dat bovenste podiumtrapje op. En hij slaagde in het opzet. Na een knappe wedstrijd liep hij als eerste over de meet. Een eerste provinciale titel was binnen. Ook Sander Willems was voorin terug te vinden met een 10e plaats op 68 deelnemers.

Geen eerstejaars RIEM-pupillen meisjes maar wel 3 tweedejaars die het beste van zichzelf gaven. Louisa De Kesel had zelfs lang uitzicht op het podium maar moest finaal een trio laten gaan. Ze legde beslag op plaats 4.  Lieke Van Moorhem mocht tevreden zijn op stek 22 en Amber Raes genoot van haar wedstrijd met een 47e plaats als resultaat.    Een volgende podiumplaats was er voor Louis Van Daele. Van de 64 eerstejaars pupillen jongens kwam hij al als 3e over de eindstreep gelopen. Ook Miro De Smet-9e toonde zijn sterke conditie. Yoni Moureau zagen we als 52e binnen lopen. Tweedejaars Milan Hebberecht-17e, Flor Bekaert-38e en Liam Van Bambost-41e zetten een mooie collectieve prestatie neer.

Brons voor Lisa Van Bossche bij de miniemen meisjes

Onze eerstejaars miniemen zetten een week eerder een unieke prestatie neer door een volledig podium te bezetten op de veldloop in Zottegem. Dit keer stonden er 44 deelneemsters aan de start en was een provinciale titel de inzet maar ook nu werden mooie prestaties genoteerd. Alyssa Potie mengde zich voorin en werd finaal 6e, Yana Van Der Leene miste als 11e maar net de top 10. Ilona Potie klasseerde zich als 18e en Kiara Moens eindige halverwege als 24e.  Podiumplaats nummer 3 was er voor Lisa Van Bossche bij de tweedejaars.  Voor haar werd het knap brons. Een 20e stek ging naar Lina Baeke. Dina De Saedeleer liet dit keer 7 meisjes achter zich en werd puik 35e.
Bij de jongste miniemen jongens liep Xander Sesselle als 5e binnen. Ook Tibo Welvaert -15e en Xylian Meyvaert-41e mochten tevreden zijn met hun plaats. Bij de tweedejaars zagen we een mooie 9e plaats naar Liam De Smet gaan.

Proficiat aan alle deelnemers!
Volgende afspraak voor onze jeugdatleten : indoormeeting in Gent op zondag 18 februari met aflossing 4 X 200m.