RIEM-jeugd succesvol op de piste en in het veld

29 RIEM-jeugdatleten kwamen  in actie op zondag 18/02. Met 19 trokken ze naar de Gentse indoorpiste voor de Buffalo jeugdmeeting. 10 RIEM-atleten vinden we terug in de uitslag van de veldloop in Lebbeke.

onze pupillen-ploegjes op de aflossingswedstrijd in Gent

Het was alweer druk daar in Gent, heel druk.  We namen zowel deel aan de individuele disciplines als aan de aflossingen. Voor benjamin Thor Van Acker werd het zijn eerste indoorwedstrijd. Hij deed dat heel knap en zette als eerstejaars meteen mooie prestaties neer. De één jaar oudere Samuel Alika mocht met zijn tijd op de 60m de bronzen medaille om de hals. Bij de pupillen dook Lieke Van Moorhem voor de eerste keer onder de 9s op de 60m. Haar 8.90s is goed voor een nieuw PR en CR! Het zelfde gold voor haar 3.77m in de verspringbak! En het zou niet bij deze 2 blijven……. Flor Bekaert en Ryan Van Gelder zagen we actief bij de pupillen jongens. Zij deden het beiden voortreffelijk op de verschillende disciplines. Bij de miniemen meisjes mocht Kayleigh Baeten 2 nieuwe PR’s noteren. Ze werd sterk 4e met de kogel en deed het tuig meer dan 9m ver landen. Ferre Danschutter en Robbe Martens waren sterke onze vertegenwoordigers bij de miniemen jongens.

Alessandra, Cato, Flore en Mirte werden puik 4e in hun reeks!

Op de afsluitende aflossingswedstrijden stelden we 4 ploegen op. Alessandra Vermote, Cato Marlier, Flore De Rycke en Mirthe Demey vormden ons sterk team bij de benjamins meisjes. Ze eindigden knap 4e in hun reeks.

Thor, Samuel, Lars en Charles behaalden de 5e totaalplaats!

Bij de benjamins jongens moest Sander Willems forfait geven wegens ziekte. Thor Van Acker nam zijn plaats in en deed dat met klasse. Charles Van Daele, Lars Van der Leene en Samuel Alika maakten het werk af. Zij werden 2e in hun reeks en 5e in totaal. Sterk!
Ook onze pupillen meisjes stonden met ambitie aan de start. Janne Vergote nam een sterke start en gaf de stok door aan zusje Flore – nog benjamin- die zich uitstekende verdedigde tussen al die pupillen. Louisa De Kesel liep een knappe wedstrijd zodat Lieke Van Moorhem in de voorste gelederen de laatste 200m kon aanvatten. Ook zij liep ‘een dijk van een wedstrijd’ en overschreed als eerste de aankomst in 2.07 min., goed voor een nieuw clubrecord en de totaalzege!! Onze pupillen jongens met Louis Van Daele als startloper, Ryan Van Gelder en Seppe Martens op nummers 2 en 3 en Flor Bekaert als slotloper zorgden alweer voor een sterke RIEM-prestatie. Kayleigh Baeten en Robbe Martens werden beiden opgesteld in een gemengd team van verschillende clubs. Ze gaven, beiden als slotloper, het beste van zichzelf!

10 RIEM-jeugdatleten kozen voor de veldloop in Lebbeke. Benjamin Arlieke Welvaert liep een goede wedstrijd. Ze werd 43e op 60 deelnemertjes. 6 miniemen meisjes droegen de RIEM-clubkleuren. Alyssa Potie/13e, Lina Baeke/17e, Jana Van der Leene/18e, Ilone Potie/19e, Kiara Moens/29e en Dina De Saedeleer/40e zorgden samen voor een sterke collectieve RIEM-prestatie, dit op 45 aankomsten. 53 miniemen jongens doken even nadien het veld in. Xander Seselle miste net het podium maar werd wel 2e eerstejaars. Even later kwam Liam De Smet mooi als 6e over de meet. Ook Tibo Welvaert kwam met zijn 21e stek nog knap in de eerste helft van de deelnemers over de eindmeet gelopen.