Veldloop Lebbeke: verslag vanaf cadet

Zondag 18 februari stond de veldloop van Lebbeke op het programma. Voor velen was het een laatste voorbereiding op het BK van volgende zondag in Brussel. Bij de cadetten jongens namen twee atleten de start. Yorben De Rubbel had een goede start en had constant zicht op de top 5. Maar een val sloeg hem enkele plaatsen terug. Hij vocht zich toch nog naar een 9e plaats. Kilian Moens is pas eerstejaars en moest er eerst nog wat inkomen en wennen aan de afstand. Hij maakt echter cross na cross progressie en dat uitte zich in een mooie 17e plaats. (28)

Geen cadetten meisjes, noch scholieren meisjes als jongens. Een spijtige vaststelling. Christine De Roose moest dan maar de eer hooghouden bij de W50+. Zij mochten immers starten bij de scholieren meisjes. En Christine liep de wedstrijd van haar leven! Ze behaalde een mooie tweede plaats. Gefeliciteerd!

Dan maar over naar de juniores dames. Daar liep Lies Cauwels naar haar eerste podium. Ze werd mooi tweede. De aanhouder wint Lies! Fiebe Aers is pas terug van een skireis maar deed toch mee. Ze werd 4e (4)

Bij de seniores vrouwen eveneens twee Riemse atletes. Lien Langeraert deed goed mee en finishte als 10e. Sarina Balcaen was amper bekomen van haar BK indoor of ze trok alweer de spikes aan. Ze rondde de veldloop af als 15e. (17)

Naar goede gewoonte was het bij de masters dames al blauw-geel wat de klok sloeg. Een derde veld was aangesloten bij onze club. Nadia De Rycke behaalde weer het podium. Ze werd 2e. Maar ook Yelva Leune, 4e, Linda Andries, 5e en Marijke Van Bossche, 6e, hielden de eer van de club hoog. Sofie Buysse en Joke De Vos maalden ook de rondjes af en onder het motto deelnemen is belangrijker dan winnen overschreden ze met een brede glimlach de finishlijn. Ze werden 14e en 15e. (17)

In de korte cross konden we applaudisseren voor Brecht De Meulenaere. Hij liep een mooie constante wedstrijd en had steeds een virtuele medaille in handen. Dat werd uiteindelijk een bronzen plak. Proficiat! Stijn Goegebuer moest nog aan zijn zes crossen voor de RIVEK komen en pikte dan maar de korte cross mee. Dat was ook het beste idee na twee maanden blokken en examens afleggen. Het ging een stuk beter dan verwacht en hij mag zeker tevreden zijn met zijn 7e plaats. (35)

In de lange cross hadden we slechts een vertegenwoordiger. Cedric Piessens liep een degelijk wedstrijd en rijfde de 15e plek binnen. (25)

Tot slot kwamen ook de masters aan de bak. Xavier Rondas aasde na ettelijke tweede plaatsen op een overwinning. Het was zijn laatste kans want ook de laatste cross van het seizoen. Hij slaagde in zijn opzet en kwam als eerste over de streep. David Moens liep op zijn beurt een heel goede race en kon mooi als 7e finishen. Zijn beste resultaat deze winter. (29)

Bij de masters 50+ zagen we Marc Mechelinck als vanouds flirten met het podium. Hij viel er als 4e uiteindelijk  net naast. Luc Dellaert was ook weer op niveau en werd 6e. Edmond Helskens deed het als 10e lang niet slecht en was zichtbaar tevreden van zijn prestatie. Luc Haes kon er ook nog een mooi sprintje uitpersen. Hij werd 21e. (28)

Xavier Rondas