BK veldlopen te Brussel op 25-02-2018 vanaf cadet

Onze dames veroverden de Belgische titel in het clubklassement van de korte cross. Als dat geen vreugdesprong waard is…. V.l.n.r. : Lien, Annelies, Veerle, Linda, Jolien en Petra

Na 3 jaar te gast te zijn in het domein Puyenbroeck te Wachtebeke werd het BK dit jaar verschoven naar het oogstrelende, prachtige park van Laken in Brussel. Ondanks de bitse koude wind konden we ons toch opwarmen aan onze Riemse atleten die stuk voor stuk het beste van zich gaven. Met als klap op de vuurpijl onze dames die voor de 2de maal op rij de Belgische titel in het clubklassement op de korte cross wonnen. Enige fierheid is hier minstens op zijn plaats.

Toch moet ik vast stellen dat we geen cadetten of scholieren meisjes aan de start zagen. Hopelijk komt er voor onze club binnen afzienbare tijd een kentering. Want we kunnen het niet wegcijferen dat op lange termijn degelijke afstandslopers meestal gevormd worden die het cross concours doorlopen hebben.
Bij de jongens cadetten was Yorben De Rubbel onze enige vertegenwoordiger bij de 2de jaars. Yorben liep niet zijn beste cross. Zonder handschoenen had hij heel wat last van de koude en kon daardoor zijn betere prestaties die hij deze winter al te tonen gaf niet waar maken. Uiteindelijk werd het een degelijke 57ste plek. (80)
Bij de 1ste jaars scholieren zag ik 2 tevreden atleten die hun cross naar eigen vermogen tot een goed einde brachten. Fiebe Hutsebaut werd 38ste en was daar net als Niels Van Bossche 53ste best tevreden mee. Alleen al de moed, durf en opoffering verdienen al een pluim.(60)
Dan kregen we al vroeg in de namiddag de lange cross dames waar Tamara Van Vooren met verve onze kleuren verdedigde. Tamara die zoals zo vaak als een diesel start, kwam na 600m pas als 51ste door. Doch na 2 van de 4 ronden zag men haar als 40ste doorkomen. Nog een ronde later op plaats 32 om uiteindelijk nog een sterke laatste km uit de benen te schudden die haar juist halfweg op plaats 29 bracht. Wie iets kent van de deelneemsters die rond haar eindigden weet dat dit een vette prestatie is!!!(58)
Op de lange cross heren was Paul Engels onze enige vertegenwoordiger. Paul had het als master niet onder de markt bij dit jeugdige volk. Hij liep voor wat hij waard was maar werd juist voor het ingaan van de laatste ronde wegens gedubbeld uit wedstrijd genomen. Een spijtige zaak voor atleten die het gebeuren helpen inkleuren. Proficiat Paul voor je inzet.

Bij de junioren heren liep Robbe Camphens een beregoede wedstrijd. Robbe hoopte stiekem op top 10 . Luid aangemoedigd door familie liep hij een dijk van een wedstrijd en werd uiteindelijk 11de in een sterk selectief gezelschap. Voor mij de prestatie van de dag van onze Riemse atleten. Uiteindelijk bekroonde Robbe zijn seizoen nog met een sterke 6de plaats in het crosscup klassement, dit opent toch enige adelbrieven voor hem en AS Rieme.
Ook Mathias Van Herreweghe was bij de junioren van de partij en liet zich niet onbetuigd. Nooit opgevend zoals we hem kennen liep hij naar een 77ste plaats. Proficiat Mathias en Robbe dat jullie dit na een geslaagde examenperiode tot een goed einde brachten.(81)
De korte cross heren was het een streling voor het oog om de grootste groep van de dag zo dicht op elkaar te zien strijden.
Brecht De Meulenaere die deze winter al heel wat mooie dingen liet zien hoopte op de top 45. Hij slaagde met verve en werd sterk van zich afbijtend 43ste, al beweerde hij dat hij de laatste 500m m stik kapot zat, Ik zag hem toch nog 4 man remonteren. Thomas Wytinck was maar net tijdig aan de start nadat hij nog een snelle wissel van het borstnummer moest ondergaan. In de wedstrijd zelf toonde Thomas dat hij nog heel wat talent heeft.  Hij liep duidelijk een betere wedstijd dan op het PK en sprintte zich nog naar een verdiende 50ste plek. (158)
Nadat we al uren de kou hadden getrotseerd waren we toe aan het laatste loopnummer van de dag : de korte cross (voor mij een te korte cross!!!) dames met niet minder dan 6 Vikingen dames aan de start. Maar wat een collectieve prestaties van onze Riemse dames Jolien Van Hoorebeke, Petra Bruggeman en Linda Hermans. Ze wonnen met AS Rieme voor de 2de maal op rij het clubklassement. Super gedaan dames!!! Maar individueel was het gewoon ook gewoon genieten van de prestaties. Jolien Van Hoorebeke liet al een 4 tal weken zien op training dat ze stilaan naar de goede conditie groeit. Net als alle 6 ons dames was de start berekend en schoof ze naar het eind van de wedstrijd op richting vooraan in de uitslag. Als 13de in dit gezelschap kan al tellen. Petra Bruggeman deed een uitschuiver bij de start en liep na ¼ wedstrijd nog niet in de top 30. Maar ze had er duidelijk zin in en schoof stelselmatig op zodat ze niet ver uit de buurt van Jolien op een prachtige 19 plaats eindigde. Petra heeft een patent op de top 20 . Bij mijn weten is ze er de laatste 15 jaar dat ze meedeed nooit uit geweest. Linda Hermans die meehielp aan het succes om de Belgische titel in het klassement te veroveren,  liep op haar waarde en werd knap 33ste. Ook zij was daar dik tevreden mee. Lien Langeraert liep een kanjer van een wedstrijd en kwam juist halfweg in de uitslag op plaats 41 over de meet. En of ze tevreden was? En het was blijven genieten. Want zowel Annelies Van Hoecke als Veerle Van Campenhout liepen ruimschoots op hun waarde. Annelies werd knap 59ste en was super content terwijl onze master Veerle nog heel wat atleten achter haar hield als 68ste. Ik ben blij in haar plaats dat ze terug de weg naar het veld gevonden heeft.

Als trainer is het altijd interessant om een evaluatie te maken van de Riemse prestaties. Aan de hand van het zowel procentueel berekenen van de uitslag met aantal deelnemers en verschil in tijd met de winnaar kom ik aan deze top 5 :
Robbe Camphens 90,14 %
Jolien Van Hoorebeke 85,08 %
Petra Bruggeman 84,15 %
Brecht De Meulenaere 81,41 %
Thomas Wytinck 78,02 %
Bij deze proficiat aan alle deelnemers .

Een speciaal woordje van dank aan Veerle Van Campenhout en haar ma Rita om als eersten aanwezig te zijn voor het afhalen van de borstnummers en om tot het laatst een bewaakt plaatsje te voorzien voor de leden van onze club.
BRUGGEMAN MARNIX

Een gedachte over “BK veldlopen te Brussel op 25-02-2018 vanaf cadet”

  1. Proficiat met de resultaten trainers. Uiteraard zijn het de atleten die de spikes aanbinden doch de rol van de trainer mag niet uit het oog worden verloren. En de ambitie moet zijn om het volgende jaren nog beter te doen.

Reacties zijn gesloten.