TES-AWL-ELVE-GEWEEST

Het ochtendgloren neemt het  over van de nacht. Vroeger dan andere zondagen worstelen we uit ons bed. Bij de eerste stappen die we buiten zetten laten we ons ver(r)assen door het condenswater van onze verwarmingsketel. Straks gaan we naar het veld, en ondertussen ‘kadestert’ Velde op mijnen oprit mee zijn klieken en klakken onderuit. 

Een ongeremde vloek dentert over de Kluizense velden. Twee atleten springen vliegensvlug uit de wagen en rapen alle onderdelen van hun trouwe supporter samen en kieperen hem in de wagen. Een Belgische hoogdag voor de loopwereld. Laat ze maar trappen tussen Brussel en Kuurne. Wij weten wel beter.

Een klein uurke later passeren we voorbij het vorstenhuis. We hadden eerlijk gezegd verwacht dat Filip en Mathilde toch even de straat zouden oversteken om ons een goeie dag te zeggen. We stonden verweesd voor het vergulde hekwerk te zwaaien, echter tevergeefs. ’s Avonds hoorden we dat ze hun Belgisch kampioenschap geen voorrang gaven; ze vonden het leuker om elders in hun koninkrijk een levende vis naar binnen te zwelgen.

Maar tegenslagen bestaan vandaag niet. Een echte Viking slaat zich overal door. Aangekomen in het Park van Laken kunnen we het strijdveld overschouwen. Het belooft … jaja… Eén van de supporters van AS Rieme diept uit zijn zakken ene thermometer op ; -2°C . Een mega contrast met waar die zijn vorige meting heeft gedaan. Maar de wind snijdt, de druppels aan de rode neuzen (deze keer niet van de dreupels want tes-nog-geen-elve) van onze Vikings wijzen ons op de gevoelstemperatuur van –9,52 °C. Den Bjorn maakt het statement van het uur : “ tzal nie van zelfe komn vandoage”. Maar dat laten onze Ratleten zich niet aan het hart komen.

Het tweede startschot luidt “Bang” en de koers trekt op gang. In de rechte lijn schieten 67 benjamins (2009). De uitslag van de cross vermeldt dat er een ‘filles’ was, doch heeft onze Viking Alessandra Vermoote (51e) hier niet veel van gemerkt. Straffe prestatie meid J !

Terwijl we de garçon roepen zien we de benjamins (2010) in onze ooghoek wegspatten. Mijn collega draait zich in een ruk weg en kan het niet laten de weide te besompigen. “Ziet em gaan” zegt hij; Rune Mathieu vecht zich naar een dappere 31ste plaats.

De volgende reeks staat met de volle 90 atleten (2009) te trippelen aan de startlijn. We besluiten het veld wat hoger te overschouwen, alwaar we al snel door hebben dat de podiumplaatsen te bedelen zullen zijn aan onze dappere Viking. Lars Van der Leene weet 87 strijders achter zich te laten. Stralen dat hij deed, en terecht !! Zonde dat de Filip dit niet gezien heeft. Ook Alika Samuel loopt een voortreffelijk parcours en verovert de 22e plaats.

De dooi kondigt zich aan. De molshopen op het hoogste gedeelte vormen steeds minder een struikelgevaar voor mijn collega. Hoe dat hij er telkens weer in slaagt om elke cross minstens één keer de vlakte op te zoeken … daar heb ik het raden naar. Inmiddels weet hij terug recht te krabbelen en laat terug een alomgekende vloek horen die we hier niet voor publicatie meenemen.

Over naar de orde van de dag. Onze kleuren worden verdedigd door 2 dappere Ratleden (2007). Ze nemen plaats tussen de massa en vechten zich naar een 17e plaats (Louisa Dekesel) en 57ste plaats (Lore Van De Velde). Jawadde dames – de rest kan nog iets leren van jullie als het op crossen en enthousiasme aankomt.

EILA – GULDER DAAR … we schrikken op van de brullende stem en draaien ons wat verschrikt om. Het Asseneeds geweld is aangekomen. Licht geagiteert roept mijn collega hem aan “Waddest?”. Het antwoord komt heel snel op een ietwat heel confronterende toon. Weete gulder wel : “Tes awl elve geweest !”. Terug een vloek van op mijn rechterkant … geloof me op het einde van het seizoen ben je er aan gewend en heb je geleerd er niet meer op te reageren. “Damme da niet gezien ebn…”. We spreken de rolverdeling af, waarbij we ieder onze weg gaan. Het omzetten van valuta in waardebonnen behoort deels tot de taken van een goede supporter. Ik kies voor het strijdveld en mis net het startschot voor de pupillen jongens (2008);

Waren de Vikings er niet geweest, zouden ze maar met honderd zijn. Louis Van Daele weet nagenoeg het ganse deelnemersveld achter zich te laten. De tweede medaille (zilver) is binnen J. Knap gedaan gast !! Navolgend stormt Miro De Smet als 26ste over de meet. Waaw gaste !!

Tussen 97 pupillen jongens (2007) vinden we Liam van Bambost. Tenzij we het niet goed gezien hebben was hij de enige om onze blauw-gele vlag te verdedigen. Als 55ste finisht hij met een strakke tijd. Merci Ratleet !

We voelen de druk bij de miniemen stijgen. Terwijl Veerle haar opperste best doet (bedankt meid J) om alle jeugd in deze snijdende koude op te warmen, worden de veters hard toegesnoerd. De dooi heeft zijn ingang nu volledig gevonden en rond de startlijn neemt de vettigheid alsmaar toe. BRAMPFH … gevolgd door een vloek… daar gaat hij weer … tsss …

De 86 miniemen dames (2006) starten voor een volledige ABCDE ronde. Goed voor 1½ km. Mijn collega fronst de wenkbrauwen bij het horen van al deze gegevens. Hij kiest liever voor de korte afstanden. Het startschot weerklinkt en onze Alissa Potie worstelt zich door het alfabet naar een 22ste plaats, gevolgd door Ilona Potie (24ste), direct gevolgd door Jana Van Der Leene op de 27ste plaats. Onze Ratleden laten zich niet onbetuigd. Way to go ladies !

De lat wordt hoog gelegd voor de 80 dames (2005) die zich verdringen aan de start. Het klassieke verhaal hé … BAANG !! en dan zo rap mogelijk naar de eerste bocht. Maar onze Ratleetjes weten het terug boeiend te maken. Ligt het aan de stevig ingesmeerde benen (geloof ons … het effect van een stevige crème mag je soms onderschatten, maar de manier waarop het ingesmeerd wordt … daar staat of valt het mee ! Hmmm… zou dit de oplossing zijn voor mijn collega??) – Lina Baeke vecht zich een weg op een dappere 55ste plaats, gevolgd door Dina De Saedeleer (69ste) en Kayleigh Baeten (77ste plaats).

Onze drie miniemen jongens 2006, opgewarmd door Veerle (J) kunnen zich in de bende (98 sterk) naar een voortreffelijke rangorde vechten. Xander Seselle verovert een dappere de 14e plaats, waarna Tibo Welvaert, ondanks de uitgetrapte schoen, als 38ste over de meet gaat, gevolgd door Xylian Meyvaert op een 77ste plaats. Way to go Vikings !!

Als laatste in ons verslag feliciteren we Liam De Smet als 25ste van de 91 pupillen in de miniemen reeks van 2005. Wat jij daar neerzet Viking – dat kan tellen !!

Tja… met enige weemoed zien we samen met de tweedejaars miniemen de laatste inkt uit de Vlotte pen vloeien voor dit cross seizoen.

De Vlotte Pen; een begrip voor en door enthousiaste ouders. Een beetje spijtig dat een paar crossen geleden het concept niet verder gezet is, maar vandaag staat hij er weer. We sluiten af zoals we begonnen zijn. En geloof ons – In het najaar zijn we er weer. Supporters weten waarom ; voor elkaar. Daarom nu al een warme oproep naar het crosseizoen 2018-2019 : De vlotte pen is een zegen!

Als trotse Supporter van onze Viking jeugdatleten willen we nog ne keer de inzet van de trainers en vooral de atleten in de verf zetten! Dat doet ons besluiten om een cirkel rond te maken. Het eindigt waar het begon… het zal beginnen waar het eindigde … en we onthouden … zonder nootjes aub…

Tot in oktober !!

Kom en Toen

2 gedachten over “TES-AWL-ELVE-GEWEEST”

  1. Bedankt voor het mooie verslag en proficiat aan alle crossers die week na week het beste van zichzelf gaven en Merci aan de trouwe supporters voor jullie grote steun!

Reacties zijn gesloten.