Veldloop in Ardooie – 4/3

Goud voor Robbe            Foto Marjan De Wachter

Met het Belgisch kampioenschap veldlopen op 25 februari zit voor de meeste atleten het veldloopseizoen er op. Toch zagen we in Ardooie nog 17 clubgenoten actie.
Op de veldloop in Ardooie pakten onze atleten 3 podiumplaatsen met pupil Miro De Smet/zilver, junior Robbe Camphens/goud en Jolien Van Hoorebeke/zilver.

Pupil Lore Van De Velde was de eerste atlete in actie. Zij vocht zich naar een knappe 8e stek op 33 deelneemsters. Bij de jongens namen 37 atleten de start. Miro De Smet moest slechts 1 atleet voor zich dulden en mocht trots het podium op. Minieme Kiara Moens liep mooi halverwege de groep en werd 14e/25. 2e jaars miniem Liam De Smet miste met zijn 4e plaats maar nipt het podium/22.

Bij de cadetten heren zagen we 3 geel-blauwen aan de start staan. Daan Bostyn werd puik 19e. 17 sec. later liepen Kilian Moens/24e en Niels Van Landeghem/25e bijna gelijktijdig over de meet.

Junior Robbe Camphens toonde vorige week nog zijn sterke conditie op het BK in Brussel. Geen enkele junior was dit keer sneller. Het werd een verdiende gouden plak! Mathias Van Herreweghe liep in een mooi tempo zijn wedstrijd uit als 7e.

Bij de senioren dames vertrok Jolien Van Hoorebeke mooi mee voorin. Ze zag een puike wedstrijd beloond met een zilveren plak. Lien Langeraert werd mooi 5e. Sarina Balcaen pakte, na een sterk indoorseizoen, nu een 10e plek.

Slechts 13 senioren heren stonden er aan de start met daarbij 1 RIEM-atleet. Stijn Goegebeur eindigde op stek 5.

4 RIEM-masters heren streden in 2 afzonderlijke wedstrijden voor een mooie plaats. Marc Mechelinck miste nipt het podium bij de heren 50+. Luc Haes werd er 14e/21. Bij de jongste masters klasseerde David Moens zich als 6e en kwam Freddy Van Landeghem als 10e over de meet/22.

Na deze veldloop zit het winterseizoen er bijna helemaal op. Voor onze masters staan er nog 2 kampioenschappen op het programma. Zaterdag 10/3 zal een grote delegatie aantreden op het BK indoor in Gent. Een week later, zondag 18/3,  duiken zij nog 1 keer het veld in voor hun BK veldlopen. Alvast veel succes!