BK Masters indoor 10/03/18

Inschrijvingen voor het BK masters indoor moeten ingediend worden tegen 3/03/18.
Wie doet mee? Wie doet wat? Wie is gekwetst?
Dinsdag namiddag staat de definitieve deelnemerslijst on-line.
Dinsdagavond is een grote delegatie van Rieme, voornamelijk masters, present in de TSH voor een laatste training, voor een enkeling een eerste startbloktraining, vóór het BK.
Kansen, tijden, namen worden opgesomd – de spanning stijgt!
Zaterdagmorgen 10/03/18 is het dan zover: nog 1 of 2 keer presteren voor een welverdiende rust.

Voor Rieme begon de dag met Lieven Van Bossche op de 400 m (M40). Hij werd knap 4de in 57.23 (op 23 honderdsten van de derde) en provinciaal kampioen.
Daarna was het de beurt aan Joke De Vreese en Petra Bruggeman (beide W35). Voor Joke was het BK haar allereerste indoorwedstrijd, en zelfs haar allereerste wedstrijd op dit nummer! Ze eindigde moe maar voldaan in 73.98. Ze heeft zeker de smaak te pakken. Ook voor Petra was dit nummer zo goed als nieuw. Ze finishte als eerste in 64.12 en werd hiermee tevens provinciaal kampioen (CR)!

Daarna was het de beurt aan het kortste nummer, de 60 m vlak.
Jurgen De Clercq (M35) wou een goede tijd neerzetten en dat deed hij ook: 7.79 en een CR!
Noël Van Herreweghe (nog net M55) twijfelde aanvankelijk over zijn deelname door wat gebrek aan training. Dit was echter zeker niet nodig: zelfs zonder startblokken evenaarde hij bijna zijn PR door in 8.44 over de finish te komen. Hiermee werd hij 3de en tevens provinciaal kampioen.
Filip Lehoucq (net M60), op training steeds omringd door enthousiaste dames, haalde zijn spikes van onder het stof, met de juiste pinnetjes! In stilte wou hij zijn herintrede doen … Hij werd knap 3de in 9.07 en tevens … provinciaal kampioen … nieuw CR.
Ondergetekende, Tine Ghyselen (W45) kwam als volgende aan de beurt. Boeken vol kan ik in dit alineaatje schrijven – tijdens een duurloopje wil ik me er wel aan wagen . Met een deugddoend PR en CR, 8.44, kan ik nog mee met sommige Riemse mannen, althans op deze afstand, en werd ik tweede (tevens provinciaal kampioen) op 2 honderdsten van de winnares die het BR evenaarde.

Nu het iets langere werk: Xavier Rondas (M35) startte in een woelige race met het nodige trek- en duwwerk zijn 800 m. Dit noodzaakte hem op kop te lopen om zo niet gehinderd te worden. Goede zet; hij werd 1ste in 2.07.72 en tevens provinciaal kampioen. Hiermee kaapt hij het CR van David Moens weg.
Ook Geert Martens (M50) liep de 800 m. Na een lange tijd verkouden te zijn, liep hij voor wat hij nu waard is: 2.21.59. Zowel atleet als trainer weten dat mits een goede gezondheid er meer inzit. En toch … werd Geert hiermee provinciaal kampioen.
Petra Bruggeman (W35) liep als tweede nummer haar vertrouwde 800 m. Ze schatte de concurrentie hoog in. Maar wederom finishte Petra als eerste en tevens provinciaal kampioen in 2.25.46. Een welverdiende vuist hing in de lucht bij haar aankomst: beide waren binnen!

200 m indoor: voor de 60 m lopers is dit een hele uitdaging: 1 volledige ronde, inclusief 2 volledige bochten!
Als eerste kwam Noël Van Herreweghe (nog net M55) aan de beurt. Na de 2de opwarming samen met compagnon, Filip Lehoucq (net M60), na de 60 m, voelden beide stoere vikings wel ergens een pijntje … doorgaan – niet opgeven – zonder startblokken bij de masters mag!
Noël finishte in 27.66 en werd hiermee … provinciaal kampioen (2 honderdsten van de 3de plaats).
Filip Lehoucq zou het rustig aan doen. Echter, na 100 m kwam de concurrentie niet opzetten, dus schoot Filip in gang. Hij werd op 1 been eerste in 31.05. Hiermee zette hij een nieuw CR neer (ter verbetering Filip!) en werd hij tevens provinciaal kampioen!
Na dit duo was het opnieuw mijn beurt (Tine Ghyselen W45). In een bizarre race (meer uitleg mogelijk tijdens RDL of bij een wit wijntje ) zette ik een nieuw PR en CR neer in 28.73 en werd daarmee opnieuw 2de en tevens provinciaal kampioen.

En nu het lange werk, 1500 m. Xavier Rondas (M35) bond voor de 2de maal zijn spikes aan. Sterk aangemoedigd door Katrijn, haalde hij de 2de overwinning binnen in 4.17.35. Hiermee werd hij ook provinciaal kampioen en zette hij een nieuw CR op de lijst. Nooit geweten dat een 1500 m zo spannend kon zijn!
Maar ook David Moens verweerde zich moedig: hij vestigde een nieuw PR in 4.28.16 waarvoor hij tot het bittere eind heeft gestreden (en nee, die achter hem haalde hem net niet meer in!).
Beide Lucs, Luc Dellaert en Luc Haes (M55) stonden te trappelen om te mogen starten, lang genoeg gewacht! Luc Dellaert finishte in 5.01.48 als 3de en vestigde hiermee een nieuw CR
De altijd welgezinde en bescheiden Luc Haes finishte in een mooie 5.23.61.

Natuurlijk kwamen niet alleen loopnummers aan bod. Tijl De Backer (M40) wierp een PR met 7,61 m.
Wilfried Van Der Steen (M65) werd 1ste en tevens provinciaal kampioen met een worp van 11,11 m.

Hopelijk vergat ik niemand!
Dank aan trainer Marnix Bruggeman die de hele dag aanwezig was – steun en toeverlaat
Bij masters zijn er altijd zieken/gekwetsten – in andere omstandigheden zouden volgende atleten ook de Riemekleuren verdedigd hebben: Veerle Van Campenhout, Freddy Van Landeghem, Dries Lestienne, Olivier Steyaert, Hilde Van Hecke; en anderen?

Dank ook aan de supporters en medeatleten voor de warme sfeer binnen ons Rieme-team!

En nu, op naar de zomer.

2 gedachten over “BK Masters indoor 10/03/18”

 1. BK veldlopen in het ijzige Gesves

  onze Sven Nys van het veldlopen doet het weer!!!!!
  Na de provinciaalse én vlaamse titel heeft ONS MARKSKE ( nee , niet die van FC De Kampioenen ) ook het Belgische Goud binnen .
  Dubbel en dik verdient na zo’n seizoen !!! …..én dit allemaal op een bananen en Duveldieet , je moet het maar doen .
  Ook proficiat voor Nadia ( brons ) , Edmond Helskens , Paul Engels en Christine De Roose . Elk liepen ze een heel goede wedstrijd .
  Dit resulteerde in afterrundrink als afsluiter van het seizoen !

Reacties zijn gesloten.