Beker van Vlaanderen Merksem 1ste Landelijke Dames

De dames en trainers zijn trots op hun 5e plaats

Op zaterdag 12 mei stond de Beker van Vlaanderen gepland voor onze Dames in 1ste Landelijke.

Deze vond plaats in Merksem, waar ondergetekende na 22 jaar nog eens de piste kon betreden, maar deze keer als coach. Want 22 jaar geleden had ondergetekende hier een mooie 2de plaats behaald op een 300m en stond hij samen op het podium met voor onze jonge atleten waarschijnlijk niet zo gekende maar voor onze (oudere) atleten de wel gekende sprintbom uit het Waasland met name Erik Wijmeersch.

Het was een aangename, mooie lentedag en de dames trokken met volle moed richting piste om er het beste van zichzelf te geven.
De trainers waren voorbereid, de atleten klaar en zo kon de wedstrijd van start gaan met al direct 5 nummers op hetzelfde tijdstip.

Hierbij een overzicht van de geleverde prestaties.
Om 14h30 werd het startschot gegeven voor de 100m horden. Sarah Van Hecke (seniore) nam deze voor haar rekening. Ze liep een degelijke race en eindigde in een tijd van 17.17. Mooi van Sarah en dat leverde ons 7 punten op.

Diezelfde tijd begon Lore Bauwens (seniore) aan het speerwerpen. Zij wierp de speer 33m52 ver en dat was zelfs goed voor een 3de plaats die 10 punten opleverde. Proficiat Lore.

Net naast het speerwerpen lag de hoogspringmat en daar was onze Leonie Thaets (scholiere) aan de slag. Leonie sinds een goed jaar overgeschakeld van het hoogspringen naar de 400m wou nog eens kijken wat ze in haar mars had: met 1m45 was ze niet echt tevreden, maar we zijn trots op haar dat ze dit nummer op zich wou nemen. Net zoals ze vorige week bij de cadetten/scholieren de 400m horden voor haar rekening nam: dus toch proficiat met je prestatie en met de 6 punten die het opleverde.

Aan de overkant van de piste was Lara Nuttelman (seniore) aan het kogelstoten begonnen. Lara stootte de kogel 10m61 ver en dat was goed voor een 4de plaats en 9 punten. Proficiat Lara met je prestatie.

Ook het hink-stap-springen stond gepland om14h30een daar nam onze jarige Lara Hemelsoet (seniore) aan deel. Lara sprong 10m31 ver. Goed voor een persoonlijk record en voor een 5de plaats en de 8 punten. Proficiat Lara en ook nog eens bedankt voor de chocomelk die we van jou hebben gekregen.

Zo, na deze 5 wedstrijden stond A.S.Rieme stevig in de bovenste rangen van het klassement en dat hadden we zelf niet verwacht.

Na de 5 openingsnummers ging het vrij snel, want er was elk kwartier een wedstrijd gepland. Deze begonnen om 14h45 met de 400m.

Jacintha Cornelis (seniore) nam deze voor haar rekening en liep een degelijke wedstrijd waar ze een tijd van 59.21 neerzette. Goed voor een 5de plaats en 8 punten: Proficiat Jacintha.

Om 15h stond de 100m op het programma. Lisa De Bock (scholiere) is goed in vorm en dat liet ze zien in haar reeks: met reglementaire meewind liep ze 12.86. Goed voor een 6de plaats en 7 punten. Proficiat Lisa.

15h15: De 800m. Daar zagen we Sarina Balcaen (seniore) aan het werk. Sarina deed redelijk goed mee voorin, moest wel eventjes een gaatje laten maar liep zich toch mooi naar een 6de plaats in 2.22.24: goed voor 7 punten. Proficiat Sarina

15h30: De 1500m. Petra Bruggeman (master), onze oudste deelneemster van de dag, maar eentje die barst van talent. Dat bewees ze nog maar eens tijdens haar wedstrijd. Petra liep een mooie wedstrijd en eindigde in 4.51 mooi op een 4de plaats die ons 9 punten opleverde. Proficiat Petra met je deelname.

Af en toe werden er eens tussenstanden afgeroepen en waar niemand van had durven dromen gebeurde toch, A.S.Rieme stond na een 7tal proeven op een 2de plaats en dat op amper 1 puntje van de leider

Trainer Marnix begon zich al in het haar te wrijven. Het was ons doel om in 1ste te blijven met een mooi resultaat, maar dit had hij niet zien aankomen.

Ook stonden terzelfdertijd als de 1500m nog 2 kampnummers op het programma.

Verspringen: Daar zagen we onze speerwerpster Lore Bauwens aan het werk. Het was voor Lore blijkbaar geen al te goede wedstrijd, want ze sprong 4m49 ver en ze weet dat ze beter kan, maar wees niet getreurd, Lore. Je hebt meegedaan en je hebt ons 3 punten gegeven en dat is ook belangrijk. Dus hierbij toch proficiat met je deelname

Ondertussen was Lara Nuttelman aan het discuswerpen begonnen. Lara wierp de discus 28m25 ver en dat was goed voor een 7de plaats en 6 punten.

15h45: het laatste sprintnummer van de dag was de 200m. Lisa De Bock nam die voor haar rekening en ze liep een degelijke wedstrijd. Haar tijd; 26.56 was goed voor de 7plaats en 6 punten. Proficiat Lisa met je prestatie.

Als afsluitend nummer voor de aflossingen was er nog een 3000m gepland. Jolien Van Hoorebeke( seniore) nam die voor haar rekening en liep een degelijke wedstrijd. Na de ongenaakbare Veerle Dejaeghere werd ze knap 2de in een tijd van 10.42.24 en de verdiende 11 punten.

Alle individuele nummers waren afgewerkt en het werd tijd om eens een balans op te maken hoe A.S.Rieme er voor stond.
Na het afroepen van het klassement stonden we op een 4de plaats en dat was zeker niet slecht.

Nu de aflossingen met als eerste de 4x100m.
Sarah Van Hecke, Stephanie Van Hyfte (cadet), Lore Bauwens en Lisa de Bock was het viertal dat de stok aan elkaar mocht doorgeven. Ze liepen een mooie wedstrijd en de wissels waren niet zo slecht en ze eindigden in een tijd van 51.17 en dat was goed voor 5 punten.

En dan het allerlaatste nummer: de 4x400m
Leonie Thaets, Petra Bruggeman, Lara Hemelsoet en Jacintha Cornelis waren de 4 die de klus mochten klaren.
Leonie was startloopster en na 400m gaf ze als 5de de stok door aan Petra, die niet verzwakte en de 5de plaats vasthield en zo de stok kon doorgeven aan Lara. Lara had blijkbaar superbenen, want het tempo waaraan zij van de 5de plaats naar de 2de plaats liep, was fantastisch om naar te kijken en dan moest onze slotloopster nog beginnen. Jacintha vertrok in 2de positie en deze gaf ze niet meer af en zo eindigden de Riemse Viking lady’s op een mooie 2de plaats in hun reeks, wat in totaal de 4de plaats opleverde en 9 punten.

Proficiat dames voor de geleverde prestaties!

En dan was het afwachten voor de definitieve einduitslag.
A.S.Rieme werd knap 5de met 111 punten en zo blijft A.S.Rieme nog een jaar goed meedraaien in 1ste landelijke

Eerst en vooral een dikke proficiat aan alle atleten voor hun deelname, ook een dikke merci aan trainer Marnix Bruggeman voor het opstellen van deze mooi ploeg en de vele uren die jij erin gestoken hebt.
Ook bedankt aan trainer Kim voor de vele voorbereidingen en steun en de aflossingen die je voor voor je rekening hebt genomen.
Bedankt aan trainer Xavier en Martine voor de mentale steun en zeker een dikke merci aan de ouders en al de meegereisde supporters.

Met sportieve groeten,
Jullie Sprinttrainer
Glenn Coene

Een gedachte over “Beker van Vlaanderen Merksem 1ste Landelijke Dames”

  1. Dank voor het verslag Glenn.
    Amai, 2e na Eric Wijmeersch…ik kan geloven dat
    het een vleugje nostalgie was om te piste daar in Merksem opnieuw
    te betreden!

Reacties zijn gesloten.