Beker van Vlaanderen Heren 2de landelijke A te Brugge

De volledige mannenploeg van de BvVl

Daags nadat onze dames het in 1ste landelijke na knappe prestaties tot een zeer mooie 5de plaats hadden gebracht, was het de beurt aan de heren om in het prachtige Julien Saelens Stadion te bewijzen dat we wel degelijk bij de betere clubs in 2de landelijke behoren en in aanmerking komen om promotie naar 1ste landelijke te maken. Als we met onze gevestigde waarden en.. onze talentrijke jongeren op hetzelfde elan kunnen voortbouwen moet dit mijn inziens binnen afzienbare tijd mogelijk zijn.Deze prestaties kwamen er niet vooraleer onze trainers en ploegverantwoordelijken er soms subtiele aanpassingen deden om toch maar de betere opstelling te bekomen. Maar net zoals bij de dames hebben we bij de heren de betere ploeg tijdig klaargestoomd en konden we de strijd aangaan om een ereplaats in de archieven te bemachtigen.

Op een toch wel natte piste met zo’n 10 graden kouder als daags ervoor konden om 14u00 al 5 van onze atleten aan het werk gezet worden.

Als eerste van wie we de punten mochten noteren was van Martijn Baete. Dat de scherpe tijden die hij op training ten berde bracht wel de juiste waren bewees hij door in zijn race van de 400m Horden dik zijn persoonlijk record te verbeteren naar 58”08. Hiermee werd hij na het ongenaakbare talent van VITA Jori Stroobants 2de en pakt meteen 11punten.

In het hoogspringen zagen we onze jongste deelnemer en nog maar cadet Rune Baeke aan het werk bij het hoogspringen. Rune deed wat hij kon maar kon door het koude weer zijn PR van 1m60 net niet halen . Hij haalde 1m50, maar helaas wordt op dit niveau de lat per 10cm verhoogt tot 1m60. En het scheelde echt maar nipt dat hij bij zijn laatste poging de lat raakte. Toch was zijn gedeelde 8ste plaats heel welkom en goed voor 4,5p.

Ondertussen had Patrick Moreau zijn concours afgewerkt bij het speerwerpen en hij haalde een behoorlijke verste worp van 33m85. Hiervoor kreeg onze master die wel op niveau presteerde als 10de 3 P achter zijn naam.

In het HSS springen hadden we Anton De Baets die voor een dubbele opdracht opgesteld was. Anton deed wat van hem verwacht werd. Vooral veel punten vergaren en slaagde daarin met brio. In het HHS (hink stap springen) hield hij het na 3 beurten voor bekeken en met een knappe sprong van 13m84 en was hij amper 2cm verwijderd van zijn PR. Het bracht hem een 2de plaats op en we kregen hiervoor 11p. Ook het verspringen was voor Anton en hier werd het met een beste sprong van 6m20 weliswaar met iets teveel meewind +3m/sec een 5de plaats en 8p. De meegereisde ouders Marc en Veerle zagen dat het goed was!!!

Op de 400m vlak verbaasde Stijn Praet ons in aangename zin door zijn PR behoorlijk te verbeteren; Hij was gekomen om 54” laag te lopen. Maar wat een race ,hij werd in totaal 7de in een tijd van 53”67 en bracht 6P op. Heel sterk Stijn!!!

Broer Jonas Praet was de volgende voor het koninginnennummer de 100m. Alhoewel Jonas er een tijd uit was door ziekte was het niet echt te zien aan zijn prestatie. Hij werd in totaal 5de in 11”56 goed voor 8 p. Bij mijn weten al een hele tijd geleden dat we zo hoog scoorden op de 100m.

Op de 800m zagen we Arne Hutsebaut een goede wedstrijd lopen. Van bij het begin werd er de pees er duchtig opgelegd door toedoen van de sterkloper van LAT Jan Van De Broeck. Arne nestelde zich heel alert in 2de positie en stond deze niet meer af. In 1’59”77 behaalde hij 11p.

Brecht De Meulenaere stond korte tijd later aan de start van de 1500m. Zoals bijna altijd wordt dit een tactische race en wordt beslecht door de vlugge finishers. Het was nu niet anders en na wat duw en trekwerk kon Brecht zich halfweg het pak plaatsen. Helaas had hij de laatste 200m niet meer de punch om enkele spurtende atleten te bedwingen. Het werd toch een heel aanvaardbare 7de plaats in 4’15”13 en 6 p.

Ondertussen was het kogelstoten afgewerkt en hier deed master Patrick Baeke het meer dan behoorlijk en hij was daar dik tevreden mee. Met een beste worp van 9m62 werd hij knap 7de en 6P. Ook Patrick dubbelde en nam tevens het technische discuswerpen voor zijn rekening. Hier raakte de schijf bij zijn beste worp de grond na 28m07 . Terug een 7de plaats en 6p.

Op de 3000m konden we een sterke pion opstellen met Xavier Rondas. Blijkbaar zijn onze masters nog steeds van grote waarde op het interclub gebeuren. Ook hier konden we mooi puntengewin bijplaatsen. Xavier liep heel alert en werd tevens luid aangemoedigd door dochtertje Alexine. Hij werd knap 5de in 9’01”18. Goed voor 8p.

Op het langste nummer van de dag de 5000m wou Cedric Piessens ons depanneren. Hij kweet zijn taak voor wat hij waard was en gaf ons een 9de plaats en 4p. Omdat hij nog een sterke laatste ronde in de benen had om U tegen te zeggen kon hij nog een tegenstander remonteren. Na 16’38”04 stond de klok stil. De stage in Portugal heeft hem zeker deugd gedaan.

Voor we ons konden opmaken voor de aflossingen was het nog de beurt aan scholier Bjarne Moreau op de 200m. Dat hij talent heeft om te spurten weten we al langer . En ook nu mochten we ons verheugen op een knappe prestatie van de pupil van Glenn. Hij overschreed de meet na 23”75 en werd hiermee 7de en gaf ons 6P.

Nu was het nog even knarsetanden voor de aflossingen van de 4x100m en de 4x400m. In de tussenstand stonden we nipt 3de met een half puntje voor de 4de en weinig meer dan de 5de en 6de. Glenn kon een heel jong team opstellen op de 4x100m met 3 scholieren en 1 junior. Thomas Van Herreweghe – Simon Van de Velde – Bjarne Moreau en junior Jonas Praet. En…stiekem hoopte Glenn dat het 18 jaar oude clubrecord 44”70 waar hij destijds deel van uitmaakte er zou aan geloven. Maar door de koude en vrij stevige wind was dit niet haalbaar. Dat we hier na goede stokwissels een 4de plaats uit de wacht sleepten was bewonderenswaardig. Hun tijd van 45”75 mocht er zijn en vooral de 9P waren mooi meegenomen. Ik denk dat we al een hele tijd moeten terug kijken om zo’n puntentotaal op de 4x100m terug te vinden.

Als afsluiter kregen we nog de 4x 400m. Ook hier konden we een sterk kwartet opstellen met Jorg Boeykens gevolgd door Arne Hutsebaut –Martijn Baete en Anton De Baets. Jorg nam een goede start (remember) en gaf na goed 54” de stok door aan Arne die de kloof met de koplopers al wat kleiner maakte in +/-53”50 en gaf op zijn beurt de stok door aan Martijn die net onder de 52” de stok doorgaf aan Anton. Hierdoor waren we een stuk dichter bij de koplopers geraakt en liepen we nagenoeg mee aan de leiding samen met LAT. Na een voor ons zenuwslopende baanronde klokte Anton af in iets minder dan 50”. Zeker een opsteker hé Anton !!!Hiermee konden we de favorieten van LAT voor dit nummer het knap lastig maken en wij werden oververdiend 2de in 3’29”02, goed voor 11P. Na zo’n spannende race zou men er bijna emotioneel van worden.

Toen we de einduitslag hoorden als 3de konden we niet anders dan dik tevreden zijn. Proficiat aan alle atleten want ze hebben er zich volledig voor gesmeten. En in het bijzonder de trainers Glenn en Kim. Een speciale dank aan de meegereisde supporters, hun steun konden we best smaken.

Uitslag: 1)STAXX 150P 2) HCO 137P 3) RIEM 118,5P 4) VITA 113P 5) MACW 112P 6) ASVO 107p 7) OB 95p 8) LAT 93p 9) ACG 90p 10)AVMO 88p 11) WIBO 70,5p 12) ACP 66p

MARNIX BRUGGEMAN

 

Een gedachte over “Beker van Vlaanderen Heren 2de landelijke A te Brugge”

  1. Proficiat aan alle atleten en trainers, en bedankt Marnix voor de vele uren werk die jij erin steekt en voor de fijne feedback.

Reacties zijn gesloten.