BvVl cad en sch jongens in Oudenaarde

De cadetten en scholieren jongens moesten de clubkleuren verdedigen in Oudenaarde. Na de stijging van vorig jaar wisten we dat het een stuk moeilijker zou zijn. Met een zeer jonge cadettenploeg en veel atleten die niet op hun eigen vaste nummer konden presteren werd het van in het begin een moeilijke strijd. 

We stonden dan ook al zeer snel als voorlaatste op de tabel. Toch gingen alle atleten er 100% voor. En net voor de aflossingen stonden we toch niet meer op de 11de plaats maar op een 9de plaats. Het bleef dus spannen tot het laatste nummer. We stonden dan zelf te rekenen en dachten dat het zou nipt worden. De uitslag liet lang op zich wachten, met de 3 trainers Glenn, Xavier en Kim was het wachten en duimen op behoud. Toen was het zo ver we hadden 127,5 punten net niet genoeg om de 10de plaats te nemen en erin te blijven. Daar waren nog 2 puntjes voor nodig. Toch hebben de jongens er alles aan gedaan. Bedankt voor jullie inzet. De atleten hun prestaties lees je in het volgende stuk.

De cadetten jongens: Op de 100m en 200m stond Luca Bastiaen aan de start 13.63 en 27.50. Yorben De Rubbel mocht ook 2x van start gaan op de 400m en 800m: respect man! De baanronde liep hij in 59.54 en de dubbel in 2.10.76. Even later mocht Daan Bostyn de 1500m lopen. Dit ging vlot in 5.00.49, net niet onder de 5min. Rune Baeke ging van start op de 300H en daar liep hij een clubrecord 43.52

Er waren niet alleen loopnummers maar ook kampnummers. Rune Baeke kende een moeilijke strijd om 1.60m te halen en Joren De Wispelaere die zonder ervaring het ver op hem nam haalde 3.84m. Daan Bostyn die eveneens geen ervaring met de kogel heeft liet de kogel landen op 7.45m. Niels Van Landegem liet als langeafstandloper de speer lang vliegen tot 25.42m, met dank aan de jeugdtrainingen was dit een zeer mooie prestatie. Kilian Moens had de opdracht om de discus zo ver mogelijk het veld in te gooien. 16.08m de motivatie was er zeker.

De scholieren jongens: Thomas Van Herreweghe die we ook op de 4X100 zullen zien, liep de 100m in 12.04. Zijn trainingsmakker Bjarne Moreau liep de 200 in 24.00 rond. Anton Schelfhout had 56.67 sec nodig om zijn 400 af te leggen. Met wat meer trainingen zou dat een stuk sneller kunnen. Thimon Van Herrewege had meer tijd nodig om te herstellen van zijn wedstrijd die heel snel ging en waar hij veel karakter toonde. Hij liep zijn 800m in 2.05.70 Thimon kwam ook nog aan het bak bij speer. Daar vloog de speer tot net onder de 34m: 33.94m. Fiebe Hutsebaut startte op de 1500m waar hij toch een mooie tijd liep van 4.44.68 en welverdiende punten binnen bracht. Simon of Thanalak Suwannakhao was de atleet die zijn eerste keer 400H liep. Het was leuker dan hij dacht en had 65.21 op de klok staan. Tussen door waren er kampnummers Jens Baeke Jens maakte er een springdag van en hij kon de lat laten liggen met een hoogte sprong van 1.40m en even later was er de zandbak die op hem wachtte. Hij liet daar een beste sprong noteren van 5.35m; Thibaut Temmerman is een atleet van Xavier en was voor onze club bereid om geen spikes aan te trekken maar de schoenen voor kogel en discus. In de eerste ring was het de kogel die hij mocht stoten tot 8.01 De tweede ring was de discus ring en je zag hem de discus toch tot 22.01m werpen wat een mooi resultaat is zonder ervaring als werper.

De aflossing ploegen bestonden bij de jongste uit Luka,Kilian,Niels en Rune ze hebben de 4X100 in 53.34 sec samen afgelegd. De oudere jongens hebben een evenaring gelopen van het clubrecord in 45.49 daar waren Thanalak,Thomas,Bjarne en Simon voor verantwoordelijk.

Mooi gedaan jongens en tot volgend jaar in de andere afdeling. De trainers zijn toch tevreden!

Een gedachte over “BvVl cad en sch jongens in Oudenaarde”

  1. Proficiat aan deze jonge ploeg, volgend jaar zullen jullie sterker en meer ervaren de omgekeerde beweging maken en dus stijgen.

Reacties zijn gesloten.