Sterke prestaties van onze masters op BvVl te Lebbeke

10 juni 2018 zal nog een hele tijd blijven hangen bij onze atleten en voer opleveren voor de archieven. Dat onze masters globaal een topprestatie neergezet hebben zal niemand betwijfelen die erbij geweest is. Nadat onze club tot winnaar was uitgeroepen met 6 punten voorsprong kwam na 30’ een anti climax toen we na een herziening van de punten hoorden dat we 2de geworden waren op amper 1 punt van de winnaar. Hoe dicht bij de titel konden we wel zijn?

Nadat we ons met een sterk en selectief en vooral voltallig gezelschap ingeschreven hadden kon om klokslag 13u30 het schouwspel beginnen.

3 heren en 1 dame werden op hetzelfde tijdstip aan het werk gezet.
In het hoogspringen hadden we de laatste week een spijtige forfait van Martin Martens en moest er nog iemand gezocht worden om dit vrij technisch nummer te beheersen. Ricky De Zutter die nog maar pas 3 weken heraangesloten is nam deze taak ter harte en bracht het met een degelijke aanloop en goede sprongen tot 1m45. Niet slecht voor iemand die dit in geen 10 jaar nog gedaan had. Het werd een 7de plaats en 6P.

Vlak in zijn buurt was broer Johny De Zutter aan het werk in het speerwerpen. Ook Johny is nog niet lang heraangesloten en aangezien hij op training gemakkelijk de kaap van 40m haalde was de keuze vlug gemaakt. Met heel degelijke worpen alsof hij het nog wekelijks doet landde de speer bij zijn verste worp na 48m98. Wat ons een 1ste overwinning opleverde en 13 P. Proficiat Johny.

Bij het kogelstoten zag men Patrick Baeke in de werpcirkel. Patrick die ons goed geholpen had op de B V VL bij de heren alle cat. ontgoochelde deze keer ook niet en zijn beste worp landde na 9m75. In het sterk gezelschap haalde Patrick een 7de plaats wat 6P opleverde. Toch een dank woordje omdat hij 2 uur vroeger het werk verlaten had om onze club te steunen.

In het verspringen bij de dames was het alle hens aan dek omdat er een 3 tal weken op voorhand niet direct een dame gevonden werd om deze taak aan te nemen. Maar uit onverwachte hoek bood Petra Bruggeman zich aan. Na 2 trainingen die volgden op specifieke looptrainingen werd de zandbak opgezocht. Na wat aanpassen in de aanloop en de voorlaatste pas was het in orde, we gingen voor minstens 4m. Maar nu stond Petra fris aan de start en met een uitzonderlijke 1ste sprong van 4m 71 sloeg ze niet alleen zichzelf maar ook alle Riemenaren tot verstomming. Tevens ook een nieuw CR. Na een 2de degelijke sprong hield ze het voor bekeken want er volgde nog een slopende 800m. Het werd meteen ook een overwinning en 13P. En of Petra daar gelukkig mee was.

Op de 100m dames zagen we nog een talent ,nu in de sprint van de 100m. Tine Ghyselen die een licht voetkwetsuur kon inroepen deed het meer dan verdienstelijk. Na een goede start kwam Tine sterk opzetten in de beste reeks. Het werd een heel knappe 2de plaats na 13”77. Hiermee benaderde ze op 7/100 haar PR en CR. Proficiat Tine met je 11P.

Bij de heren zagen we nieuwkomer op de B v VL Jurgen De Clercq. Jurgen (atleet van Glenn Coene)had zich deze winter al geprofileerd tijdens de indoor en bewees zijn gestadige conditie. Hij liep een heel sterke race en behaalde uiteindelijk een 3de plaats in een nieuw PR en tevens CR in 12”26, beloond met 10P. Aangezien Jurgen al het langere loopwerk aandurft heb ik al iemand die volgend jaar normaal het 4×400 team zal vervoegen.

Dan kregen we (ik overdrijf niet)de wedstrijd van de namiddag de 800m dames. Veerle Van Linden ASVO legde er van in het begin de pees op met in haar spoor Petra Bruggeman en Lizzy Immesoete ACME. Het was de bedoeling van Veerle om van in het begin er iedereen af te lopen . Maar aan Petra en Lizzy had ze een ferme kluif om hen achter haar te houden. Na een spannende wedstrijd werd Petra 2 in een nieuw CR van 2’18”60. Goed voor 11P. Proficiat dochter.

De loopnummers volgden elkaar goed op en nu was het de beurt aan Nadia De Rycke op de 1500m. Trainer Koen had Nadia bij de top 3 verwacht. Maar de concurrentie was ook hier niet van de poes. Nadia liep op niveau een degelijke wedstrijd en haalde in dit goed gezelschap een mooie 5de plek. In een tijd van 5’17”21 behaalde ze 8P. Je hebt er alles uitgehaald Nadia en dat is meer dan voldoende.

Ondertussen had Yelva Leune haar parcours afgewerkt in het discus werpen. Yelva is al enkele jaren een vaste waarde op dit nummer en ook deze keer kweet ze haar taak naar behoren. Haar beste worp leverde haar een knappe 6de plaats op met 23m80 en 7 P.

Dan terug een loopwedstrijd met kleppers van formaat op de 1500m heren. Aangezien het er na een kwart wedstrijd zoals verwacht tactisch aan toeging lag onze Xavier Rondas op vinkenslag tot wanneer in de laatste ronde de wedstrijd openbrak. Na Bart Verschoren Van DAC ( een topper) werd Xavier meer dan verdienstelijk 2de in een voor hem matige tijd van 4’22”35. Het werden wel 11p die we goed konden gebruiken.

Daarna was het uitkijken naar de 200m bij de dames. Normaal was dit een nummer voor de gekwetste Veerle Van Campenhout. Maar in haar plaats deed Hilde Van Hecke het met verve. Hilde liep een dijk van een wedstrijd in 31”85 en was wat punten betreft waarschijnlijk de evenknie van Veerle . Het leverde haar een 8ste plaats op en 5 welverdiende punten.

Op de 400m heren zagen we Lieven Van Bossche. Lieven liep voor wat hij waard was maar had niet het gevoel van een superdag. Hij was dan ook achteraf net als ik een beetje ontgoocheld in zijn tijd van 57”62. Dit leverde hem een 7de plaats op en 6P.

Elke De Vreese toont de laatste tijd blijk van een goede conditie. Zij kreeg het langste loopnummer de 3000m bij de dames toebedeeld. Elke liep praktisch gans de wedstrijd à block in 5de stelling en moest in de laatste 40 m haar plek afstaan. Een zuur puntje die ons afgesnoept werd!!! Ze werd uiteindelijk 6de in een zeer degelijke 11’24”71 en 7P.

In het speerwerpen kregen we op de dag zelf nog een wissel met onderlinge toestemming tss Cecile Moreau en Martine De Vreese. Chapeau en dank voor Cecile dat ze bereid was in te vallen indien nodig. Martine die het tijdens de week niet zo goed zag zitten wegens een weerbarstige knie of enkel was toch afgezakt naar Lebbeke om haar duit in het zakje te doen. En het mag gezegd ,onze speerwerptrainster deed het meer dan goed met een beste worp van 20m17. Dit leverde ons een 7de plaats en 6P op.

Dries Lestienne die al een tijdje de trainingen en wedstrijden op een laag pitje zet was bereid uit clubliefde om toch voor AS Rieme mee te doen. In het verspringen deed hij het mijn inziens buiten verwachting heel goed. Het werd een 2de plaats met 5m19. Het leverde ons 11P op en eerlijk gezegd op dit moment begon ik al te denken aan promotie. Nu en dan hoorden we de tussenstand en het ging steeds tss RIEM-ASVO en MACW.

Op de 3000m werd David Moens opgesteld . Niet echt zijn ding maar in nood graag meegenomen. David die toch al wat blessureleed achter de rug heeft liep wel op zijn waarde. Doch door een tactisch steekspel werd hij in de luren gelegd. Door het vertragen van zijn groepje kwamen enkele geloste atleten terug en zo zag men dat David de laatste ronde niet kon antwoorden op hun versnelling. Zijn tijd mocht er in de gegeven omstandigheden zeker zijn. Na 10’10”40 werd hij 7de en 6P.

Dan kwam het langste loopnummer van de dag de 5000m . Hier was het terug de beurt voor Xavier Rondas om deze zware dubbel 1500/5000 op zich te nemen. Je moet echt van goeden huize zijn om dit tot een goed einde te brengen. En Xavier bekeek het heel professioneel. Stijn De Vulder van ACG was buiten categorie en liet hem vlug gaan. Xavier ging voor het maximaal haalbare en slaagde met hoge punten. Een 2de plaats in 16’14”48 en 11P in een nieuw clubrecord bij de M35 was meer dan geslaagd.

Voor de aflossingen hadden we nog 2 werpnummers tegoed.
Berlinde De Bock deed t.o.v. vorig jaar 1 cm beter in het kogelstoten bij de dames. Toen was 8m28 goed voor de overwinning. Nu met 8m29 werd het een 4de plaats. Ik denk dat ze daar best tevreden mee was. Wij uiteraard ook want het leverde ons 9 punten op.

In het discuswerpen bij de heren trad Ricky De Zutter ook een 2de maal deze namiddag. Dat hij het nog niet verleerd is bewees hij met zijn beste worp van 32m30. Het werd een 4de plaats, 9P, en het doet ons echt deugd dat Rieme niet enkel meer een loopclub is. Want zonder degelijke werp en springnummers kom je niet meer aan de bak in de B V VL.

Dan kwamen er de aflossingen. Nog 2x nagelbijten voor we van een meer dan geslaagde afloop konden spreken.
Als eersten was het de beurt aan onze dames 4x100m. En ik moet eerlijk zijn ,ik was onder de indruk van de aflossingen van onze dames . Tine Ghyselen startte vlekkeloos en gaf de stok door aan Hilde Van Hecke, daarna Leen Verniers,  die Nadia De Rycke als 4de loopster op weg zette. Er was geen verval te bespeuren bij de stokwissels van ons team en zo zaten we al bij de 3de stokwissel op kop en gaven dit niet meer prijs. Proficiat dames. Met een mooie tijd van 57”15 een nieuw CR en 13 P hadden we al een degelijke voorsprong opgebouwd als we de speaker mochten geloven.

Nu enkel nog de 4x 400m bij de heren. Normaal was goed eindigen voldoende want we stonden 11P voor op MACW. Dries Lestienne startte ,maar de laatste 50m waren er teveel aan om zijn plaatst te behouden waar hij na 300m liep. Na iets meer dan +/-62” (ik probeerde zelf op ieder 400m punt correct af te klokken) gaf hij de stok door aan Geert Martens die wat blij was dat hij de klus klaarde in ongeveer 61”20. Dan was het de beurt aan onze ouderdomsdeken Noël Van Herrewege. Noël die echt top is in België bij zijn leeftijd klaarde de klus in 60”30 . Nu nog een goede stokwissel van Lieven Van Bossche en een run in iets meer dan 57”en de klus was geklaard (dachten we!!!) .

De uitslag kwam er aan en we werden als laatste uitgeroepen. Dus de winnaar van de B V VL masters 2de landelijke. Met 6P voor op MACW. Nadat we de kurken lieten knallen was er nog eentje die een douche te goed had in de steeple bak. En het mag gezegd worden ,ik had er echt deugd van(niet van dit groene sop maar van de zege!!!). Doch een 30’ later na het uitroepen van de uitslag kwam er een andere koude douche over ons heen. Blijkbaar was er bij MACW in het verspringen dames 7p te weinig aangerekend. Dus… het verdict, RIEM werd 2de op amper 1 punt van MACW. Het is toch eventjes slikken na zo’n sterke namiddag, de sterke lopersploeg van de kust uit Nieuwpoort waren onze evenknie met 1 puntje beter. Maar… we hebben ons waardig getoond en hopelijk volgend jaar gaan we terug voor een … nieuwe douche. Proficiat aan alle deelnemers, reserven ,trainers want jullie waren echt sterk. Een speciale dank aan de meegereisde supporters.

De uitslag: 1) MACW 189p 2) RIEM 188 p 3) ASVO 161p 4) DAC 154p 5)AVR 152 6) ACME 148,5p 7) AZW 121p 8) ACG 120,5p 9) OEH 112p 10) LEBB 110P 11) STAX 100p 12)ACP 98p

Als trainer evalueerde ik eens de top 8 Riemse prestaties en de top 8 meeting prestaties via de IAAF tabel. Helaas wordt er geen onderscheid gemaakt in leeftijd.

1) Petra Bruggeman 800m 2’18”60 853p
2) Petra Bruggeman ver 7m71 722p
3) Xavier Rondas 1500m 4’22”35 694p
4) Elke De Vreese 3000m 11’24”71 674p
5) Nadia De Rycke 1500m 5’17”21 673p
6) Tine Ghyselen 100m 13”77 671p
7) Johny De Zutter speer 48m98 662p
8) Tine-Hilde-Leen-Nadia 4x100m 57”15 649p

Meeting prestaties
1) Veerle Van Linden ASVO 800m 2’17”79 866p
2) Petra Bruggeman RIEM 800m 2’18”60 853p
3) Veerle Van Linden ASVO 3000m 10’20”86 851p
4) Veerle De Jaeghere AVR 1500m 4’48”29 848p
5) Filip Peetrain OEH discus 47m09 824p
6) Lizzy Immesoete ACME 800m 2’20”59 823p
7) Stijn De Vulder ACG 5000m 14’56”29 821p
8) Wim Blondeel ACME kogel 14m87 816p

MARNIX BRUGGEMAN

4 gedachten over “Sterke prestaties van onze masters op BvVl te Lebbeke”

  1. proficiat Marnix en alle atleten, jammer van dat 1 puntje maar dik verdiende pluim

  2. dikke proficiat een voorbeeld voor de jeugd, blijven volhouden

    1. Yelva

      Inderdaad, 1 plaatsje over het hoofd gezien. Sorry en een welgemeende proficiat.

Reacties zijn gesloten.