KVV cadetten en scholieren

Het is intussen al bijna twee weken geleden maar u had van ons nog een verslagje van het KVV voor cadetten en scholieren tegoed. Dat vond op 15 augustus in Gentbrugge plaats. Rune Baeke pakte daarbij de enige medaille voor de club. Hij werd derde in de 300mH. proficiat Rune!
Rune liep zijn 300mH in 42.74 en dat was ook een sterk PR. In het speerwerpen behaalde hij een zevende plaats met 35m80. Gefeliciteerd Rune!

In de 800m was Yorben De Rubbel onze man van dienst. Hij kende dit seizoen enkele kleinere blessures en heeft moeite om de juiste vorm te vinden. Hij had bovendien ook pech dat hij als tijdsnelste in de B-reeks moest starten. Na 600m kopwerk werd hij voor zijn diensten bedankt en werd hij voorbijgestoken. In 2.12.18 kwam er toch nog een degelijke chrono uit de bus.

Niels Van Landeghem en Daan Bostyn waren allebei geselecteerd voor de 1500m. Beiden lieten ook een PR noteren. Daan, knap als eerstejaars, liep naar 4.39.37 en Niels kneep er enkele tienden to 4.55.70 af. Proficiat jongens.

Als laatste cadet kwam Kilian Moens in actie. Immer enthousiast en vol goede moed vertrok hij in zijn 1500m steeple. Hij liep zijn eerste ronde iets te snel maar hield daarna een mooi egaal tempo aan. In 5.33.69 deed hij meer dan 5sec van zijn PR.

Lisa De Bock nam deel aan de 100mH en de 100m vlak. Twee keer diende ze ook op te boksen tegen een felle tegenwind. De 16.13 en 13.31 waren dan ook geen besttijden.

Thomas Van Herreweghe vloekte evenzeer op de tegenwind. In de 100m bleef de klok steken op 12.17 en in de 200m won hij ondanks de buitenbaan zijn reeks in 24.05. Dat was amper 15/100 tekort voor de limiet voor het BK.

Leonie Thaets legt zich wat meer toe op de 400m. In 64.17 bleef ze maar net boven haar PR steken. Ze kampt wel enige tijd van last in de kuiten. Hopelijk is ze snel van deze belemmerende factor verlost.

Tot slot zagen we ook Fiebe Hutsebaut aan het werk in de 1500m. Wegens een lange vakantie verkeerde hij niet in topvorm. Toch weerde hij zich kranig. De laatste plaats in 4.49.89 kon hij echter niet ontlopen.

Het KVV werd uiteindelijk afgesloten met slechts een medaille. Toch was het hoopvol voor de toekomst om zoveel atleten van AS Rieme aan het werk te zien.  Dat is ooit anders geweest.

Dank ook aan de meegereisde supporters en coaches.