Zilver en brons op BK juniores en beloften

Marnix Bruggeman poseert met zijn medaillewinnaars

Het BK voor juniores en beloften vond dit keer drie weken vroeger plaats dan de voorbije jaren. Dat had een positief effect op het aantal deelnemers. AS Rieme trok met vier atleten naar Moeskroen. Twee atleten behaalden een medaille, wat neerkomt op 50%. Geen slechte score me dunkt!
Lara Hemelsoet (belofte) was de eerste die die winderige zondag in actie kwam. Ze liet de voorbije weken al meerdere malen zien dat ze in topvorm zit. Ze had dan ook steile ambities voor het BK. Lara vertrok als een speer na het startschot. Daarbij kwam ze ook vol in de tegenwind in de eerste rechte lijn. Dat kostte krachten en dat zal ze geweten hebben de laatste 100m. Lara viel stil. Toch verscheen er nog een degelijke 63.52 op de klok. Daarmee werd ze ook vierde.

’s Middags nam ze deel aan het hink-stap-springen. Niet opnieuw een vierde plaats maakte ze zich sterk. Ze zette dan ook alles op alles en bij haar vierde sprong verscheen er 10m64 op het scorebord. Een PR maar wegens te veel meewind kon deze afstand niet gehomologeerd worden. Voor de plaatsen telde dit echter wel en zo behaalde Lara een mooie derde plaats. Proficiat Lara met je mooie seizoen.

Jacintha Cornelis (belofte)  liep de 400m. Ook zij had last van de hevige wind. In 59.64 bleef ze een stukje boven haar PR. Ze werd hiermee vierde. Wat zeker een mooi resultaat is op een BK.

Robbe Camphens (junior) trad aan in de 5000m. Op training had hij al getoond dat hij de goede vorm te pakken heeft. De wedstrijd verliep voor Robbe beter dan verwacht. In plaats van een tactische wandeling werd er al meteen goed doorgelopen. Helaas moest Camphens daarbij zelf het meeste kopwerk opknappen. Ondanks verwoede pogingen wilde niemand overnemen. De inzet van Robbe werd uiteindelijk beloond met een tweede plaats. In 15.19/12 bleef hij ook maar enkele tellen van zijn record verwijderd. Proficiat Robbe met je medaille!

Evert Verdegem (junior) koos voor de 3000m steeple. Deze discipline is relatief nieuw voor hem want op het PK liep hij zijn eerste 3000m-steeplerace ooit. Evert won wel meteen de provinciale titel. Hij keek dan ook uit naar zijn BK. Maar dat viel eerder tegen want Evert blies zich door een te snelle start helemaal op en zakte steeds verder weg in de wedstrijd. Hij werd negende in 10.36.03 maar kon mits een betere wedstrijdindeling zeker een pak sneller.

Een gedachte over “Zilver en brons op BK juniores en beloften”

Reacties zijn gesloten.