Heel wat medailles op PK aflossingen van 2 september te Gent

Coach Marnix met zijn gouden 4×800 en 4x400m-ploeg

Dit is toch wel het minste dat we kunnen zeggen na een zeer geslaagde editie waarbij AS Rieme zich meer dan eens in de kijker liep. Nadat onze talrijk opgekomen jeugd in de voormiddag het goede voorbeeld hadden gegeven mochten de oudere atleten niet onderdoen. Hierbij een pluim voor Veerle Van Campenhout die 20 jeugdploegjes in stelling bracht!!!

Als eerste waren de dames 4x100m alle categorieën aan de beurt.

Miek Lagaeyse , Margaux Temmerman, Laure De Vlaemynck en Leonie Thaets vormden een goed kwartet. Met 3 cadetten en 1 scholiere deden ze het meer dan behoorlijk tussen het oudere gezelschap, met een 7de plaats als resultaat in 53”15.

In de volgende reeks liepen in deze volgorde , Sarah Van Hecke –Lore Bauwens-Liselotte Verhofstadt en juniore Evi de Baets een goede race. Met goede stokwissels leverde dit hen een mooie 5de plaats op in 51”62.

Ook tussen het jongere geweld zagen we onze masters dames verschijnen op de 4x100m. Tine Ghyselen ,Hilde Van Hecke ,Leen Verniers en Joke De Vos begeleid door Koen, zijn goed op elkaar ingespeeld. En.. ze veroverden meteen ook het eerste goud voor AS Rieme door te winnen in 59”04.

Dan zagen we een sterk team scholieren heren op de 4x100m .En of ze het goed deden. Thanalak Suwannakhao (Simon voor de vrienden) Simon Van De Velde, Thomas Van Herreweghe en Bjarne Moreau liepen een heel sterke race en veroverden de 3de plaats met een nieuwe clubrecord in 45”31.Proficiat atleten en trainers Glenn en Kim.

Dan werden de langere afstanden voorgeschoteld. Bij de 4x800m tekenden Sarina Balcaen, Jolien Van Hoorebeke, Lara Hemelsoet en Jacintha Cornelis present. Nu en dan af probeerde ik zo goed mogelijk hand gestopt de tijden op te nemen. Sarina liep op haar waarde in 2’23”48, dan Jolien die een iets mindere dag had in goed 2’31”. Dan onze talenten in vorm Lara die de klus klaarde in 2’18”13 en slotloopster Jacintha liet de klok stoppen na 2’19”22. Goed voor een 3de plaats in 9’32”39 . Ze mochten fier het podium op. Na ASVO en LEBB was dit het hoogst haalbare.

Ook de masters dames lieten zich op de 4x800m van hun vlugste kant zien en werden net als vorig jaar provinciaal kampioen in 10’57”96. Het waren Linda Andries 2’41”39-Marijke Van Bossche 2’52”23-Yelva Leune 2’56”40 en slotloopster Petra Bruggeman die afrondde in 2’27”87. Nog het vermelden waard dat Yelva en Petra daags ervoor nog de halve marathon liepen in Evergem in respectievelijk 1u41’52 en 1u27’15 .

De heren 4x800m alle categorieën zagen we ook op de dubbele baanronde. Het werd een 6de plaats in 8’45”83. Stijn Praet was onze starter van dienst. Zijn vakantie job eist heel wat energie op en dit resulteerde in een voor hem matige 2’12”72. Dan volgde Mathias Van Herreweghe in 2’17”16 en gaf de stok door aan Cedric Piessens die het niet onaardig deed in 2’09”5. Als slotloper liep Brecht De Meulenaere die momenteel in relatieve rust is naar 2’06”31.

In diezelfde reeks starten ook onze masters heren. We hoopten stiekem op een nieuw clubrecord en dit kwam dan ook op de tabellen. Startloper Lieven Van Bossche liep 2’13”, gevolgd door David Moens die 2’17”77 achter zijn naam kreeg. Niet slecht hoor David na je lange inactiviteit. Geert Martens krijgt er langs om meer goesting in en stopte de klok na 2’19”84. Slotloper Xavier Rondas ronde af in 2’06”84. Hun nieuwe CR tijd van 8’57”60 was tevens goed voor goud . Proficiat!!!

Bij de scholieren jongens 4x800m begeleid door coach Xavier zagen we een mooie wedstrijd. Fiebe Hutsebaut (2.23)-Niels Van Bossche (2.26)- Jens Baeke (2.19) en Thimon Van Herrewege (2.13) deden het goed en vielen… helaas net naast het podium 4de in 9’21”02.

En het bleef maar spannend, nu bij de cadetten heren op de 4x800m. Daar zagen we een sterk team met Niels Van Landeghem(2.22.5) -Daan Bostyn (1ste jaars en 2.21))-Yorben De Rubbel (2.12) en Rune Baeke. (2.09.5) Ze maakten er een spannende en aantrekkelijke wedstrijd van. Dat ze na RCG en KAAG het podium mochten bestijgen was gewoon super. Hun 3de plaats was goed voor 9’05”59.

De cadetten met hun bronzen medaille

Op de 4x200m alle categorieën waar ook de masters werden in onder gebracht werd er een onderonsje uitgevoerd tussen 2 Riemse kwartetten. Miek Lagaeysse (cad) Lore Devlaemynck (cad) Linda Andries (mas) en Leonie Thaets konden met een tijd van 1’58”41 en een 4de plaats ons volgend viertal ,uitsluitend masters op afstand houden voor de 5 de plaats.

Hier zag men Tine Ghyselen die een verwoed duel uitvocht met dochter Miek naast haar in de baan. Hilde Van Hecke deed niet onder en gaf de stok door aan Leen Verniers die met haar inzet een plezier is voor het oog. Zij gaf de stok aan slotloopster Petra Bruggeman die de eindtijd vastlegde in 2’01”05. Dit was amper (geloof het of niet) 1 honderste verwijderd van het clubrecord dat hetzelfde 4-tal neerzette vorig jaar op het PK. Helaas kwam ons winnend 4-tal bij de masters niet op het podium omdat de nummers 4x200m en 4x400m en 4x1500m masters niet opgenomen werden. Dit omdat er op provinciaal vlak beslist werd, deze nummers niet op te nemen als provinciaal kampioen omdat…. deze nummers ook niet gelden op het BK masters.

Dan kregen we de 4x1500m heren alle cat. met onze masters M55. We staken het niet onder stoelen of banken dat we een poging ondernamen om het Belgisch record mannen M55 dat op naam staat van SACN (Neerpelt) met 20’53”66 te verbeteren. De tenoren van dienst waren Noël Van Herrewege- Luc Haes –Eric Claus en Luc Dellaert. Ik had op voorhand een plannetje uitgewerkt met realistische tijden die zouden moeten gelopen worden om ergens rond de 20’50 uit te komen.

Voor Noël werd 5’10 gevraagd , hij liep bij mijn weten zijn eerste 1500m ooit en deed het super in 5’08”66. Daarvoor ging hij wel echt diep en moest enkele minuten bekomen.

Dan was Luc Haes aan de beurt die deze zomer wegens kwetsuur een tijdje uit de running was. Voor hem werd 5’30 gevraagd. Voor Luc was het tempo iets te hoog maar liep toch nog een aanvaardbare 5’36”40. Het verschil op het schema werd aan de masters iedere ronde medegedeeld dank zij de steun van cadet Killian Moens die me steeds de verwachten tijd doorgaf .

Eric Claus werd nu op gang gezet voor 5’12” . Goed ingedeeld liep Eric voor wat hij waard was en liep 5’12”5. Nu zaten we 5”5 achter op ons schema maar… maar 2”5 op het BR vooraleer Luc Dellaert op gang gezet werd.

Luc zijn gevraagde tijd was 4’58”. Luc kennende gaf alles wat hij kon en strandde net onder de 5’ in 4’59”87. Onze eindtijd bedroeg uiteindelijk 20’57”45. Amper 3”79 van het record. Maar … we liepen wel een CR een Oost-Vlaams record en 3de beste tijd ooit in België. Dit kan toch tellen me dunkt!!! Proficiat mannen.

Dan kregen we met stip de Riemse prestatie van de dag op de 4x400m alle categorieën dames. Hiervoor werd scholiere Lisa De Bock op gang geschoten en ze deed het met haar sierlijke stijl meer dan goed . Helaas was ik iets te laat om de chrono af te drukken en had ik dus op het 400m punt niet de exacte tijd voor Lisa . Sorry Lisa, het moet ongeveer +/- 60” geweest zijn!!! Dan zag men Lore Bauwens (die net als Lisa en Jacintha onder de vleugels van Kim VK getraind worden en al heel mooie resultaten lieten zien deze zomer). Lore liep op haar waarde en klokte 61”60. Dan was het de beurt aan Lara Hemelsoet die werkelijk in bloedvorm verkeerd. Vanuit 3de positie achter KAAG en top favoriet LEBB liep Lara haar vlugste 400m ooit. Eerst remonteerde ze KAAG in de bocht en in de laatste rechte lijn werd LEBB ook gepasseerd net voor de meet. Ik moest 3x kijken toen ik op mijn chrono 57” 00 zag verschijnen. Dan kwam Jacintha Cornelis aan de beurt. Jacintha heeft al schitterend gepresteerd deze zomer zowel op 400m als op 800m maar moest op boxen tegen de Vlaamse en Belgische Kampioene Lotte Hellinckx van LEBB. Ook Jacintha liep een dijk van een wedstrijd. Wetende dat het een stuk moeilijker is als je op kop vertrekt dan dat je op achtervolgen aangewezen bent. Haar tijd mocht gezien worden in 58”40. Hun eindtijd 3’57”45 , een sterk nieuw clubrecord met liefst 4”69 verbeterd. Tevens goed voor de 2de plaats en zilver !!! Mijn inziens maakt dit 4-tal een ernstige kans om binnen 14 dagen een medaille binnen te halen op de 4x400m op het BK aflossingen. Dikke proficiat dames.

Als afsluiter kregen we nog de 4x400m alle cat. Ook onze masters werden daar ook ingedeeld. Geert Martens was heel tevreden met zijn 60”95.  David Moens liep ondanks een chronische kwetsuur 61”13. Lieven Van Bossche liep dik onder de minuut in 58”01 en Xavier Rondas klaarde de klus na 55”83. We werden 1ste bij de masters in 3’56”10. Maar ook hier geen podium voor de masters. Bizar!!!

Toch kunnen we spreken van een heel geslaagde lange aflossingsdag voor AS Rieme met 4 clubrecords en heel mooie prestaties. Proficiat aan alle deelnemers.

MARNIX BRUGGEMAN

3 gedachten over “Heel wat medailles op PK aflossingen van 2 september te Gent”

  1. Ik vind het prettig om de verslagen te lezen, zo blijven we op de hoogte van alle prestaties. Ik vind dat ook een meerwaarde voor de club.
    Veerle en Marnix hebben dat terug goed gedaan want ik denk dat ze daar toch een hele tijd mee bezig zijn. Ook voor hen eens een gouden medaille!

Reacties zijn gesloten.