Lisa De Bock wint zilver op BK Cad en Sch

Een glunderende Lisa met de zilveren medaille

Zoals elk jaar staan in september de Belgische Kampioenschappen op het programma voor de cadetten en scholieren en de aflossingen voor de junioren. Met nog aangename temperaturen zou het wel eens een mooi kampioenschap kunnen worden. En dat werd het want onze Lisa De Bock won zilver in de 400m voor scholieren.
Hierbij een overzicht van de geleverde prestatie van onze Viking atleten.

Zaterdag 8 september
De 1ste atlete die de piste in Kessel-Lo mocht betreden was scholiere Leonie Thaets. Zij had zich gekwalificeerd voor de 400m horden. Leonie liep een degelijke wedstrijd, had wel de pech dat haar pasjes niet altijd uitkwamen en dan nog een valpartij waarbij een atlete in haar baan terecht kwam. Leonie liet het zich niet aan haar hart komen en liep naar een nieuw persoonlijk record dat ze met een seconde of 3 verbeterende. Haar nieuwe besttijd is nu 72”96. Proficiat Leonie en veel succes in het winterseizoen!

Lisa de Bock, atlete bij het Meerkampteam van Kim, had zich geselecteerd voor de 400m. Toch nog altijd 1 van de mooiste nummers die er zijn vind ik. Lisa weerde zich goed in de series en finishte in 60,11 wat haar met de tweede tijd van alle deelnemers een ticket opleverde voor de finale van zondag.

Daar deed ze waar we eigenlijk allemaal op hoopten. Lisa had blijkbaar nog ergens een rekening te vereffenen want ze liep een dijk van een wedstrijd waar zelfs trainer Kim stond van te likkebaarden. In een spannende wedstrijd werd ze mooi tweede in een nieuw persoonlijk record van 58″78 en daarbij nog eens een zilveren medaille. Een beloning van een hele zomer hard werken.
Dikke proficiat Lisa met uw podiumplaats en vooral doe zo verder.
We wensen je dan ook een mooi winterseizoen toe!

Bjarne Moreau en Thomas Van Herreweghe, de twee aan elkaar gewaagde 1ste jaars scholieren en leden van het sprintteam waren present op de 100m.
Bjarne liep in reeks 1 en had de pech dat de wind in het nadeel blies want met een tegenwind van 3,0m per seconde kan je geen toptijden lopen.
Bjarne finishte dan ook in 12″04, wetende dat hij al 11″65 heeft gelopen. Maar niet getreurd Bjarne, nu een winter doortrainen en je komt er wel weer.

Thomas op zijn beurt liep in de 4de reeks en hij wel het geluk dat de wind aan het afnemen was. Hij liep zelfs naar een nieuw persoonlijk record en dat in een tijd van 11″76 en met een wind van 0,0m per seconde.
Proficiat Thomas met jouw prestatie en ook jij veel succes in het winterseizoen!

Zondag 9 september
Op zondag stonden ook de Belgische Kampioenschappen aflossingen op het programma voor de junioren.

Bij 4x800m dames waren ook 4 Riemse Viking lady’s present: Lies Cauwels, Fiebe Aers, Evi De Baets en Emilie Verselder. Voor sommigen was het een eerste kennismaking met een BK en dat zorgde voor een extra boost. De dames en ook de trainer hoopten diep van binnen op een medaille al wisten we dat we het niet in onze schoot zouden geworpen krijgen. Ze liepen alle vier een degelijke wedstrijd waarvan zelfs ééntje lid is van het sprintteam. Uiteindelijk strandde het viertal op een toch nog mooie 4de plaats. Proficiat dames voor jullie deelname en op naar volgend jaar!

In de namiddag kwamen nog 3 Riemse atleten aan het werk.
Wat Lisa deed in haar finale van de 400m, kon je hierboven lezen maar er waren nog 2 cadetten heren en die hadden zich geplaatst voor de 800m: Rune Baeke en Yorben De Rubbel.

Rune liep een heel goede wedstrijd en finishte als winnaar van zijn reeks in een voor hem zelfs nieuwe pr. Zijn tijd van 2’06″48 was goed voor de 6de tijd van alle deelnemers. Proficiat Rune en doe zeker zo verder!

Yorben liep in dezelfde reeks van Rune en liep een tijd van 2’12″44. Degelijk aan het einde van een seizoen waarin hij geplaagd werd door kleine kwaaltjes. Ook op dit BK stond hij half verkouden aan de start. Ook voor jou Yorben proficiat met je deelname en veel succes in het winterseizoen!

Zo beste sportvrienden, bij deze kwam er een eind aan de Belgische Kampioenschappen en met 10 Riemse atleten en zelfs een zilveren medaille mogen we zeker niet klagen.
Ik wil dan ook alle supporters bedanken voor hun aanmoedigingen en de trainers Koen, Xavier en Kim voor het begeleiden van deze atleten.
Ook ondergetekende is tevreden met de prestaties.
Aan allen die nog wedstrijden doen, veel succes, aan de rest; geniet van de welverdiende rust en veel succes in het komende winterseizoen!

Met sportieve en vriendelijke groeten,
Jullie sprinttrainer

Glenn Coene

3 gedachten over “Lisa De Bock wint zilver op BK Cad en Sch”

 1. Onze riemenaren hebben zich laten zien daar in Kessel Lo.
  In de jeugdreeksen is het niet gemakkelijk wegens de sterke concurrentie.
  Proficiat aan iedereen voor de goede uitslagen.
  Leuk om terug een uitgebreid verslag te kunnen lezen.

 2. Bij deze een rechtzetting. Rune Baeke werd 6de ipv 7de. Mijn excuses aan de betrokken atleet.

 3. Mooi verslag hoor Glenn.

  Proficiat aan alle atleten en atletes en vooral hun begeleiders.
  Onze betere jeugd van vandaag is vaak de toekomst voor morgen!!!
  Doe zo voort.

Reacties zijn gesloten.