BK aflossingen: drie medailles voor Rieme

Op zondag 16 september stond het BK aflossingen op de kalender. Dat vond dit jaar in Andenne plaats, tussen Namen en Hoei. Een verre verplaatsing dus voor de atleten.

Op het moment dat we aankwamen was de eerste medaille voor rieme al binnen. Niet zo maar een medaille het was al Goud voor de master vrouwen op de 4×100. Tine Ghyselen, Hilde Van Hecke, Leen Verniers en Nadia De Rycke hadden de eerste plaats behaald met een tijd van 57.07. Mooie start voor dit kampioenschap. De senioren hadden later op de dag hun wedstrijd voorzien met een 4×200. Daar hadden we Lore Bauwens, De Bock Lisa, Van Hecke Sarah en Lara Hemelsoet die naar een clubrecord liepen met een tijd van 1.46.13 wat goed was voor een 9de plaats. Voor Rieme leek het wel een vrouwenkampioenschap want er kwamen terug 4 nieuwe vrouwelijke atleten tonen wat ze konden. De 4×800 ging van start met Linda Andries die al heel snel een kloof kon slaan van 100m Yelva Leune kon de kloof vergroten wat ook nodig was volgens de trainer Koen. Die had alles mooi uitgezocht en wist dat de derde loopster van de achterliggende club een snelle tijd kon neer zetten. Marijke Van Bossche gaf de kans niet aan de achterliggers om dichter te komen. De voorsprong bleef groot genoeg. Het werd al duidelijk dat ze het goud niet meer uit handen zouden geven. Toch moet er nog altijd gelopen worden. De Rycke Nadia werd dan als slotloopster aangemoedigd door de aanwezige supporters. Ze slaagden er in om de kloof terug groter te maken en wonnen het goud met een tijd van 10.54.47 Proficiat dames mooie prestatie als ploeg!

Tranen van verdriet worden tranen van geluk.

Marnix en kim hadden besloten om een 4x 400 ploeg te sturen naar het BK. Met de zelfde lopers van op het PK. Tijdens de 4×200 eerder op de dag had Lisa last aan de hamstring en was het beetje gokken of ze mee kon doen. De opwarming ging vlot tot de versnelling. Daar was al snel duidelijk dat we Lisa niet konden Inzetten. Die kon de tranen niet bedwingen want de teleurstelling was zo groot. Ze wou zo graag en we wisten dat de kans op een podium heel groot was met deze ploeg. 10 min voor de start hadden we maar 1 keuze Sarah Van Hecke was de enige die Lisa kon vervangen. Ze was enkel mee voor de 200. Sarah liep in de laatste 8 jaar geen 400m toch twijfelde ze niet en trok haar spikes aan. Ze mocht als eerste starten en kreeg als tip bouw jouw wedstrijd op vlieg er niet in. Wel dat deed ze, iedereen keek verbaast toen ze als 2de de stok door gaf en een tijd van rond de 62” had neer gezet. Dit had Ik zelf niet verwacht. Lore Bauwens die had maar één doel knallen en liefst niet dood vallen. Lore liep een mooi opgebouwde wedstrijd en ze kwam dichter in de laatste 100m door een mooie versnelling, Lara Hemelsoet kreeg de stok van Lore en ging er als een speer vandoor. We liepen nog steeds in tweede positie en de derde ploeg zakte verder weg. Jacintha mocht als slotloopster haar ding doen en liep met een mooie stijl haar 400m. We werden tweede in onze reeks. Het was ons gelukt! We hadden voor Lisa gelopen en alles gedaan wat we konden. Een eindtijd van 4.01.45 werd ons meegedeeld. Wat terug een mooie tijd is. We waren blij dat we Sarah hadden en nog konden lopen. De tranen van verdriet werden er van geluk. Door de luidspreker kwam de uitslag: Rieme werd derde met een aangepaste ploeg. Dit is een zeer mooie beloning. Als trainer was het een mooi zicht om ze alle 5 samen te zien vieren. De atleten namen Lisa mee op het podium en ze konden als ploeg laten zien wie we zijn. Zeer goed gedaan meiden!

3 ploegen 4 nummers en 3 maal op het podium. Kies zelf maar wat jullie daar van vinden.

Ik denk dat deze atleten een mooi voorbeeld zijn voor de andere. Ze tonen motivatie en liefde voor de sport. Hopelijk volgend jaar met meer ploegen aanwezig. Net zoals we hebben gezien op het PK.

Kim Vankerckhove

3 gedachten over “BK aflossingen: drie medailles voor Rieme”

  1. Mooi verslag, mooie wedstrijden. Proficiat aan alle atleten, een speciaal woordje aan Sarah: geloven in jezelf hé. Als het moet moet het. En je kon en deed het. Super!
    Proficiat aan de trainers die de atleten klaarstoomden.

  2. Proficiat dames, jong en oud. Jullie deden het schitterend.
    AS Rieme mag terecht fier zijn.
    Mooi verslag Kim.
    We kunnen volgen vanop afstand hoe de wedstrijden verlopen zijn.

Reacties zijn gesloten.