Crosscup Relays 21/10 – jeugd

Onze miniemen jongens met trainer Noël

De Crosscup Relays vormen jaarlijks de start van het nieuwe veldloopseizoen. 3355 atleten dachten er ook zo over en tekenden present! Ook RIEM was sterk vertegenwoordigd met 37 ploegen waaronder 15 jeugdploegjes. 

Nog voor het eerste startschot van de aflossingswedstrijden liep pupil Gilles Braems al zijn wedstrijd bij de ‘Running Stars’. In deze individuele wedstrijd wist hij zich mooi halverwege te handhaven.

Bij de benjamins meisjes stonden 41 ploegjes aan de start. Maud De Pauw, Febe De Grande en Mila Mortier hadden er duidelijk zin wat resulteerde in een knappe 29e plaats. Ook Famke Verhamme, Helena Keymolen en Alessia Sesay liepen een mooie wedstrijd met een knappe 39e stek.

Van de 53 ploegjes benjamins jongens droegen er 3 de RIEM-clubkleuren. Thor Van Acker, Charles Van Daele en Rune Mathieu nestelden zich mooi in de eerste helft en klasseerden zich op een heel mooie 15e plaats. Stan Haegeman, Sem Rombaut en Max Verveke mochten best fier zijn op hun 33e stek. Een knappe 49e plaats was hier voor Lukas Zenner, Daan Raes en Cedric Zenner

Opnieuw 3 RIEM-ploegjes zagen we bij de pupillen meisjes. Een sterke 25e plaats was er hier voor Cato Marlier, Alessandra Vermote en Lenie Wauters. Plaats 52 ging naar Ghien Haegeman, Jolien Traest en Marthe De Pauw. Ook Flore De Rycke, Arlieke Welvaert en Nona Criel streden voor elk plaatsje wat resulteerde in stek 58, dit op 69 ploegjes.

Onze pupillen jongens Samuel Alika, Miro De Smet en Louis Van Daele stonden met veel ambitie aan de start. Maar wat graag wilden ze dat podium op. En het lukte! Na een boeiende en spannende wedstrijd liep het team als 3e over de meet. Zo hielden ze 70 andere pup. jongens ploegjes achter zich!

Met 83 ploegjes was het drummen aan de start bij de miniemen meisjes. We mochten opnieuw supporteren voor 3 RIEM-teams. Onze tweedejaars Jana Van der Leene en de zusjes Ilona en Alyssa Potie wisten zich te onderscheiden met een sterke 17e plaats. Onze eerstejaars met Lore Van De Velde, Britte Muylaert en Louisa De Kesel nestelden zich nog mooi bij de eerste helft, dit als 41e. Team 3 met Linde Lippens, Amber Raes en Bauke Verstraete lieten een prima indruk na en liepen als 78e over de eindmeet.

De geel-blauwe clubtruitjes schitterden wedstrijd na wedstrijd en dat was ook het geval bij onze laatste jeugdwedstrijd, de miniemen jongens. Lowie Wauters, Tibo Welvaert en Xander Sesselle stonden al 2 keer eerder op het podium en gingen er dan ook volledig voor. Na een prima start van Lowie, een mooie wedstrijd van Tibo en een sterk einde van Xander, was de zilveren plak binnen! Ook ons tweede team, met Jules Van Daele, Mathis Devlaminck en Xylian Mevaert,  kwam nog in de eerste helft van de deelnemersveld aan, met een 28e stek. Op plaats 70 vinden we Ryan Van Gelder, Mathisse Braems en Jarre Verstraete terug in de uitslag. 73 teams bereikten hier de aankomst.