Relays Gent: verslag vanaf cadet

Trainer Xavier met zijn cadetten dames

Op zondag 21 oktober ging in Gent het veldloopseizoen officieel van start. AS Rieme probeert altijd met zoveel mogelijk ploegen aan de start te staan. Daar zijn we dit jaar ook in geslaagd want vanaf cadet vonden we éénentwintig Riemse teams terug. Een succes!

Bij de cadetten meisjes kwamen liefst drie ploegjes in actie. Lise Mussely, Julie Ornelis en Lisa Van Bossche behaalden een schitterende 8e plaats. Maar ook Margaux Temmerman, Flore De Wispelaere en Sien De Beule deden het goed als 27e. Ten slotte mag ook de 47e plek van Lina Baeke, Dina De Sadeleer en Laure Devlamynck gezien worden. (70)

Onze cadetten jongens waren vertegenwoordigd daar Quinten West, Liam De Smet en Daan Bostyn. Samen liepen ze als 19e nog net de top 20 binnen. (67)

Bij de scholieren jongens hadden we twee ploegen op de been weten te brengen. Thimon Van Herrewege, Yorben De Rubbel en Joren De Wispelaere deden het uitstekend en finishten als 12e. Ook Corneel De Backer, Niels Van Bossche en Fiebe Hutsebaut mochten trots zijn op hun 43e plek. (53)

De juniores jongens startten met grote ambities. Terecht, met 800m-talent Joachim Bafort, steepleloper Evert Verdegem en veldloopspecialist Robbe Camphens konden ze een sterk team opstellen. Camphens is bovendien al senior maar mag nog tot Nieuwjaar bij de juniores lopen in de CrossCup. Joachim liep sterk en loste als tweede af. Evert kon eveneens in de top vijf aflossen. Robbe hield die plaats vast en moest slechts in de spurt zijn meerdere erkennen in de sterke tegenstanders. Ze werden knap 5e. (60)

Bij de juniores meisjes hadden we twee ploegen. Fien De Baets, Deborah Wuestenbergh (nog scholiere) en Leonie Thaets kwamen als 18e aan. Emma Lippens, Fiebe Aers en Lies Cauwels haalden de 21e plaats binnen. (25)

De seniores vrouwen kwamen met drie trio’s aan de start. Lara Hemelsoet, Jolien Van Hoorebeke en Katrijn Vande Riviere behaalden een mooie 14e plaats. Linda Hermans, Lien Langeraert en Tamara Van Vooren werden 31e en Melissa Balcaen, Delphine Coopman en Annelore Van De Kerckhove eindigden als 58e. (84)

Onze seniores heren hadden af te rekenen met blessures maar konden uiteindelijk toch drie ploegen opstellen. Arne Hutsebaut, Thomas De Wilde en Stijn Goegebeur liepen als 67e binnen. Matthias Van Herreweghe, Bavo De Ruyter en Lennert Verdegem haalden de 100e plaats en dat was een plaatsje beter dan Thomas Vermeire, Kevin Neyt en Ruud Naudts. (103)

Traditioneel waren de masters ook weer in groten getale aanwezig. Dit keer schreven we ons met maar liefst 4 vrouwenteams in. Linda Andries, Nadia De Rycke en Petra Bruggeman liepen een heel mooie wedstrijd en konden de 2e plaats binnenhalen. Proficiat met jullie podium dames! Sofie Buysse, Nel Everaert en Marijke Van Bossche kregen rang 9 toegekend, Lore De Roo, Veerle Van Campenhout en Yelva Leune werden 11e en Hilde Van Hecke, Joke Devreese en Christine De Roose finishten als 19e. (23)

Tot slot de masters mannen. Daar zagen we drie teams in de uitslag staan. Lieven Van Bossche, David Moens en Xavier Rondas kwamen als 5e aan. Geert Martens, Frank Bekaert en Luc Dellaert mochten als 43e naar huis en Noël Van Herrewege, Luc Haes en Eric Claus liepen als 53 e over de streep. (57)

We mochten zeker van een succesvolle Relays spreken voor onze club. We zagen heel veel inzet en een pak sterke prestaties. Dat belooft voor de rest van het seizoen. Dank ook aan Veerle Van Campenhout voor de lekkere verjaardagstaart!