Veldloop te Aalter op 11/11 – verslagje jeugd

Onze jeugdatleten kwamen talrijk in actie op 11/11. Een aantal koos voor de Fakkelloop in Wippelgem. Meer dan 20 jonge atleten kozen voor de verplaatsing naar Aalter voor de Memorial ‘Diederik Van Ooteghem’.

Al om 12.00u stonden onze allerjongste atleetjes klaar voor hun wedstrijd. Elise Van Parijs en Estee hadden duidelijk veel zin om zich te meten met de andere kangoeroes. Nadat de ‘voorlopers’ hun werk hadden gedaan, stormden deze jonge atletes naar de finish. En ookal was er geen podium, Elise en Estee waren maar wat blij met hun 2e en 4e stek en hun mooie prijs. Ook bij de jongens kangoeroes was er een geel-blauwe vertegenwoordiger. Sep Degrande wist nog vele andere atleetjes achter zich te houden. Knap!

Even later stormden 18 eerstejaars benjamins meisjes het veld in. We mochten supporteren voor Mona Saveryns en zagen haar al als 6e over de meet lopen. Wat een puike prestatie! Onze 1 jaar oudere meisjes stonden met  35 aan de start. Helena Keymolen mengde zich helemaal mee voorin en moest slechts 3 andere meisjes voor zich dulden. Febe Degrande liep mooi mee in de buik van het peleton en wist haar wedstrijd als 20e te besluiten. Famke Verhamme die wat meer behouden startte beëindigde haar wedstrijd met een knappe eindspurt wat haar stek 33 opleverde.

We vonden geen RIEM-atleetje terug in het startgewoel bij de eerstejaars benjamins jongens maar bij de tweedejaars zagen we wel 3 clubgenootjes, dit in een groep van 41 deelnemers. Charles Van Daele werd eerste clubmakker op plaats 5. Hij liep een ‘dijk van een wedstrijd’! Met Thor Van Acker als 23e en Rune Mathieu als 26e werd hier een sterk collectieve prestatie neergezet.

Onze pupillen waren dit keer niet met velen aanwezig in Aalter. Maar zij die er waren zetten dan weer een prachtige prestatie neer. Zo onderscheidde Alessandra Vermote zich met een 8e plaats op 39 deelneemsters bij de tweedejaars en zette Flore De Rijcke haar vooruitgang in de verf met een 25e plaats. Mooi!

Louis Van Daele streed tot op de meet voor de overwinning bij de tweedejaars jongens en moest in de laatste meters maar heel nipt de duimen leggen. Met een zilveren plak mag hij heel tevreden zijn! Isaya Diop liep naar een mooie 40e plaats.

Onze eerstejaars miniemen meisjes vertrokken goed en liepen beiden een prima wedstrijd. Louisa De Kesel miste net het podium maar liet zo wel 27 andere deelneemsters achter zich. Ook Lore Van De Velde plaatste zich met haar 12e stek nog mooi in de eerste helft. Onze tweedejaars meisjes startten iets behoudener. Jana Van Der Leene werd hier eerste clubgenote met een 15e plaats. Voor Kiara Moens werd het stek 23. 

Bij de eerstejaars miniemen jongens vinden we 1 RIEM-atleet terug op het uitslagenblad. Liam Van Bambost startte sterk, moest nadien wat gas terugnemen maar vocht zich dankzij een mooie eindspurt nog naar een verdienstelijke 30e plaats. Bij de tweedejaar liep Xander Sesselle van in het begin attent mee voorin. Hij deelde zijn wedstrijd goed in wat hem aan de finish een 2e plaats opleverde. Met een 13e plaats voor Tibo Welvaert en een 23e voor Xylian Meyvaert was onze club hier alweer mooi vertegenwoordigd.

Volgende afspraak op de cross in Deinze op zondag 18/11. Tot dan!