Veldloop in Deinze 18/11- verslagje jeugd

Op 18 november maakten we met onze club de verplaatsing naar Deinze, steevast een veldloop met véle deelnemers, geen gemakkelijke opdracht dus om een top 10-plaats te veroveren! Toch slaagden 7 van onze jeugdatleten hierin. Louis Van Daele mocht bij de pupillen het zilver om de hals.

In de tweede reeks benjamins meisjes stormden 60 deelneemsters het veld in. Helena Keymolen stond erg gemotiveerd aan de start en zette dit om in een prima wedstrijd met een 9e stek als resultaat. 78 deelnemers stoven weg na het startschot bij de 2e jaars benjamins jongens. Charles Van Daele pakte een puike 7e plaats. Volgende clubgenoot werd Thor Van Acker als 34e, op de voet gevolgd door Rune Mathieu als 36e.   

Bij de eerstejaars pupillen meisjes stonden 76 deelneemsters aan de startlijn, met daarbij 3 RIEM-atletes : Alessandra Vermote die een knappe 20e stek veroverde, van heel kortbij gevolgd door Cato Marlier-21e en Arlieke Welvaert die haar allereerste pupillenwedstrijd knap afsloot als 48e. Jules Leyns maakte zijn debuut bij de eerstejaars jongens en wist als 74e nog 14 andere deelnemers achter zich te houden.
Bij de tweedejaars mochten we hopen  op een podiumplaats. Louis Van Daele stond ook in Aalter al op het podium en wou dit graag nog een keertje overdoen. Hij nestelde zich al vrij snel voorin. Hij moest enkel in de eindspurt 1 andere deelnemer laten voorgaan. Alweer zilver voor Louis dus! Sterk! In de zelfde wedstrijd liep Jarre Verstraete naar een mooie 33e plaats en eindigde Yoni Moureau als 70e (81 deelnemers).

Met 67 eerstejaars miniemen meisjes was ook deze wedstrijd goed bezet. Louisa De Kesel werd heel mooi 7e. Lore Van De Velde nam een blitsstart, moest dat nadien een beetje bekopen maar werd toch nog knap 38e.
Met 4 atletes waren onze tweedejaars meisjes sterk vertegenwoordigd. Alyssa Potie liep van in het begin mee voorin en zag haar inspanningen beloond met stek 6. Femke Haes liep heel sterk waardoor ze al als 13e over de meet liep, gevolgd door Ilona Potie als 23e en Bauke Verstraete op stek 34 (44e deelneemsters).
Ryan Van Gelder was onze enige vertegenwoordiger bij de eerstejaars miniemen jongens. Hij heeft het meer op de kortere afstand begrepen maar schuwt ook het langere werk niet. Hij werd 61e (64 deelnemers).
44 tweedejaars waarvan 4 geel-blauwe RIEM-atleten namen de start. Xander Sesselle kreeg bij de start een spike in de voet. Toch werd hij nog heel sterk 6e. 17 sec. later liep Jules Van Daele als 9e over de meet. Volgende clubmakker werd Tibo Welvaert als 17e. Een 36e plaats was er voor Xylian Meyvaert.

Proficiat aan alle deelnemers!