Veldloop in Lokeren – 25/11

26 RIEM-atleten kozen op 25 november voor de veldloop in Lokeren. Ze troffen een zwaar parcours met vele hellingen. We noteerden vele mooie prestaties waaronder 6 podiumplaatsen.

Thor Van Acker werd onze eerste atleet in actie. Deze tweedejaars benjamin liet een puike wedstrijd zien en klasseerde zich knap als 20e op 49 deelnemers. 

Bij de eerstejaars pupillen spurtte Alessandra Vermote als eerste RIEM-atlete over de meet, dit als 13e van de 37 deelneemsters. Ook Nona Criel liep een verdienstelijke wedstrijd met een 26e stek. 

Na 2 zilveren plakken was het voor Louis Van Daele helemaal raak bij de tweedejaars pupillen. Hij wachtte de spurt niet af en wist de rest van het peleton al enkele honderden meters voor de eindmeet van zich af te schudden. Zo pakte hij zijn eerste zege van het seizoen. Jarre Verstraete nestelde zich nog in de eerste helft met zijn 23e plaats op 51 deelnemers.

Opnieuw twee RIEM-deelneemsters bij de 1e jaars miniemen meisjes. Lore Van De Velde startte zoals altijd helemaal voorin en miste met haar 12e plaats maar nipt een top 10-plaats. Ook Britte Muylaert (25e) mocht tevreden terugblikken op haar wedstrijd. 

Bij de tweedejaars miniemen werd Kiara Moens mooi 15e, gevolgd door Bauke Verstraete als 18e, dit op 21 deelneemsters.

Een tweede podiumplaats kwam er bij de 2e jaars miniemen jongens. Xander Sesselle ging van in het begin van de wedstrijd mee met de besten en hield mooi stand. Hij moest slechts 1 atleet voor zich dulden en kreeg de zilveren plak om de hals. Xylian Meyvaert zagen we ook al een mooie wedstrijd lopen. Hij eindigde als 16e.

Daan Bostyn verzamelt dit seizoen de gouden medailles. Hij is alvast bezig aan een mooie reeks. Na een prachtige eindspurt mocht hij ook nu op het bovenste podiumtrapje plaats nemen. En wat gezegd van Kilian Moens die wedstrijd na wedstrijd verbetert. Hij bezorgde zichzelf een mooi verjaardagscadeau door een top 10-plaats te grijpen, dit op 33 deelnemers!

42 heren kozen voor de korte veldloop. We mochten supporteren voor 5 geel-blauwe clubmakkers. Op stek 16 vinden we Brecht de Meulenaere terug in de uitslag. De 22e stek ging naar Ruud Naudts, voor Thomas De Wilde als 29e. Mathias Van Herreweghe vocht zich naar een mooie 34e stek. Thomas Vermeire eindigde als 41e.

Bij de senioren dames startten de zusjes Sarina en Melissa Balcaen. Sarina was tevreden met haar 15e stek maar vond er de ‘laatste heuvel toch iets te veel van het goede’ aan. Zus Melissa werd mooi 23e.

Bij de masters dames zorgde Nadia De Rycke alweer voor een podiumplaats. Dit keer werd het de bronzen plak. Marijke Van Bossche eindigde mooi halverwege als 6e en Sofie Buysse pakte nog net een top 10-plaats (12).

17 masters heren 50+ werden het veld ingestuurd. In deze wedstrijd  was Marc Mechelinck duidelijk de beste, goed voor een 3e gouden medaille voor RIEM. 

In de wedstrijd voor junioren heren stonden 13 deelnemers aan de start. Evert Verdegem liep een mooie wedstrijd en werd hiervoor beloond met een 3e stek. 

Bij de jongste masters <50 deed David Moens bijna even goed als zoon Kilian door als 11e over de meet te lopen.

 

 

Een gedachte over “Veldloop in Lokeren – 25/11”

  1. Merci voor het mooie verslagje Veerle en chapeau voor alle lopers want het was een heftig parcours.

Reacties zijn gesloten.