Crosscup in Roeselare – 25/11

 Zondag 25-11-2018 namen in het koude Roeselare 4 blauwgelen de start voor de 2de  Crosscup manche in Roeselare.

Bij de dames zagen we Tamara Van Vooren die beetje bij beetje merkbaar aan het terug keren is na een vervelende kwetsuur aan de achillespees. Zoals steeds startte Tamara behouden. Geleidelijk kwam ze op dreef en kwam uiteindelijk  als 23ste over de meet. In dit selecte gezelschap kan dit al tellen. (30)

De volgende wedstrijd was bij de masters dames voor Christine De Roose. Ik kon ook vast stellen dat de gekende Crosscup hindernissen niet echt aan haar leeftijdsgenoten besteed was. Doch Christine liet het niet aan haar hart komen en finishte als 19de (22). Maar… er is ook nog een klassement W55 en daar eindigde Christine als 1ste (2), Proficiat.

 Dan de hoofdbrok voor AS Rieme, de junioren heren waar onze club toch wel met argus ogen volgde hoe Robbe Camphens het er zou vanaf brengen. Want bij deze gelegenheid werden de tickets verdeeld voor deelname EK in Tilburg op 9-12-2018.  Oef, even paniek voor de start.  Robbe zwikte zijn voet om  bij een laatste versnelling (weliswaar zonder veel erg) in de startzone. Dus na de start was er enige voorzichtigheid geboden in het bochtenwerk. Robbe nestelde zich in de top 6 en stond deze (na enkele verwisselingen van plaats) niet meer af. Een heel degelijk prestatie, zeker weten. Nu is het afwachten voor Robbe als hij met zijn 6de plaats zal opgenomen worden voor deelname aan het EK in Tilburg.(55)
In die zelfde reeks starten ook de masters. Hier zagen we Luc Dellaert met gedreven inzet zijn wedstrijd goed indelen. In het sterke gezelschap deed Luc het meer dan behoorlijk en finishte als 43ste op 86. Ook  Luc werd opgedeeld in de categorie M55. Daar  werd hij dan 4de (11)

Proficiat aan alle deelnemers,                                                                                   BRUGGEMAN MARNIX