Veldloop Oudenaarde – 2/12 – De vlotte pen is terug!

De ‘Vlotte pen’ bleek even zoek, na toch wel een schitterende start op de veldloop in Zwijnaarde. Plots kwam ze nu weer aan de oppervlakte. Het resultaat? Een prachtig verslag!

Dat we afgelopen zaterdag een leuk clubfeest met veel aanwezigen hadden, merkten we op de veldloop in Oudenaarde. (Slechts) een handvol jeugdatleetjes trotseerden de vermoeidheid,  wind en de regen. Maar het moet gezegd, een clubfeest zorgt wel voor wat wallen onder de ogen aan de start, maar blijkbaar ook voor mooie prestaties en zelfs een gouden medaille!

Benjamin Helena Keymolen was wat zenuwachtig aan de start. Ze startte rustig wat achteraan in de hoop van 30 meisjes en dat was slim. Want wie kwam als eerste rond de berg? Jawel… ! Het werd heel spannend, want halverwege werd Helena voorbij gestoken. Maar wie kwam opnieuw als eerst om de hoek? Jawel…! Op de rechte lijn naar de aankomst, hoorden we de speaker vertellen dat het pas Helena haar 3e veldloop was. 3e keer goeie keer blijkbaar, want met een mooie voorsprong won ze de wedstrijd. Proficiat Helena!

Enkele minuten later hoorden we het startschot voor de 2e jaar jongens, waar Rune Mathieu als enige van onze club tussen 40 atleetjes stond. Hij vertelde dat zijn papa jarig was. En onder de aanmoedigingen van de jarige hemzelf, liep Rune een heel gelijk mooi tempo en wist hij zijn plaats waardig te verdedigen tussen een viertal jongens die rond hem liepen. Hij eindigde knap als 23e.

Bij de eerstejaar pupillen meisjes konden we de eerste sporen van het clubfeest terugvinden. Flore De Rijcke stond in de startbox geweldig (zonder overdrijven!) te geeuwen. Jolien Traest en Nona Criel vonden dat best wel grappig en de sfeer werd er alleen maar beter op. 3 vrolijke meiden van Rieme, onder toeziend oog van opwarmster at interim Nel Everaert (mama van Nona): een gezellig bendeke. Het werd een sterke wedstrijd voor de drie dametjes, Jolien eindigde op een heel mooie 15e plaats, net voor Nona (17) . Flore was ook zeer tevreden met haar 25e plaats. Van vermoeidheid in de benen na een clubfeest dus geen sprake. (45 deelneemsters)

Bij de 1jaars miniemen meisjes zagen we Louisa De Kesel en Britte Muylaert aan de start. Louisa probeert steeds een mooie positie te veroveren aan de startlijn. En gelijk heeft ze, want het wordt al wat serieuzer bij de miniemen. Ze ging mooi van start, zoals we gewoon zijn van haar. Britte werd wat weggeduwd, maar vond dat uiteindelijk niet zo erg, zij start liever wat rustig om energie te sparen voor later in de wedstrijd. Jaja, wie denkt dat veldlopen zomaar even in de modder huppelen is, heeft het verkeerd voor. Het is strijden voor je plaatsje, van begin tot einde. De miniemen moeten al een behoorlijke afstand lopen, dus die weten goed waarover ik het heb. Louisa had wat last van haar enkel, maar wist opnieuw een mooie top 10-plaats te veroveren. Britte werd knap 25e op 44 atletes. Misschien dat het een volgende keer wel niet nodig is om voor een wedstrijd om middernacht nog op de dansvloer te staan Britte.

Jana Van Der Leene moest zich als enige 2e jaars miniem  van onze club naar de start begeven. Een parcours met 4 heuvels, met veel wind en wat regen, het was pittig! Jana had het parcours goed verkend en eindigde tevreden op de 12plaats. (22 deelneemsters).

Bij de eerstejaars miniemen veel volk aan de start: maar liefst 51 jongens, waaronder 2 clubgenoten: Liam Van Bambost en Ryan Van Gelder, 2 jongens die we trouwen met veel plezier aanwezig zien op de trainingen en wedstrijdjes. Liam eindigde op de 37e plaats, Ryan liep naar de 50e plaats.

Het is altijd een hele klus om de jeugdatleetjes na de parcoursverkenning op te warmen, de spikes aan te krijgen, tijdig aan de start te staan en warm te houden. Wie wat ervaring wenst op te doen in time-management, kan gerust een kijkje nemen hoe de jeugdtrainers hierin uitblinken.

Bedankt Lara Hemelsoet om met jouw altijd stralende lach deze taak in Oudenaarde op jou te nemen, ondersteund door Nel Everaert en Joke.

Met dit verslag blazen we een mooie traditie terug wat leven in: ‘De vlotte pen’. Een veldloop als ouder van een jeugdatleetje beleven is heel mooi. Binnen onze club wordt gesupporterd voor elke atleet, van klein naar groot. Elke wedstrijd krijgt aandacht. Het is een waar ‘gebeuren’ om naar de veldlopen te trekken, want zelfs al sta je evengoed in de wind, regen en het natte gras, het is altijd een warme sfeer ter hoogte van het blauw geel Rieme tentje.
Als toeschouwer zie en hoor je vaak net iets meer dan als trainer, zie je soms beter de wedstrijden. Want de trainers zijn druk bezig met opwarmen en dat time-management. Het is dan ook leuk om achteraf een tof verslagje te lezen met de kleine fait diverskes van het leven zoals het is op een cross. Veel jeugdatleetjes kijken uit naar deze verslagjes en vinden het spannend te lezen wat over hen geschreven werd. Aarzel dus niet als je gevraagd wordt de volgende vlotte pen te zijn!