Veldloop Overmere: examens spelen atleten parten

De 9e veldloop van ACES Wichelen lokte 37 Riemenaren. En dat is in deze drukke examenperiode een mooi aantal. Bij de cadetten meisjes daagde nog heel wat volk op. Vier blauw-gele meisjes namen de start. Lisa Van Bossche, tijdens de voorbije wedstrijden nog niet van het podium geweest, startte minder goed als anders. De examens kropen duidelijk in de kleren en ze liep een mindere wedstrijd. Als 12e liep ze over de streep. Ook Julie Ornelis had een hele week met haar neus in de schoolboeken gezeten. Ze kan in normale omstandigheden zeker beter dan haar 23e plaats. Dat geldt ook voor Flore De Wispelaere die als 24e over de meet liep. Hoewel de prestaties tegenvielen verdienen de dames wel een pluim omdat ze ondanks de examens toch een gaatje maakten voor een veldloop. Dina De Sadeleer was de uitzondering op de regel. Zij liep haar beste veldloop van het seizoen. Rustig gestart bouwde ze geduldig haar wedstrijd op. Ze had zelfs nog een stevige eindsprint in petto. Haar 25e plaats was dan ook meer dan dik verdiend. (32)

Bij de cadetten jongens slechts een Riemse viking. Liam De Smet kan, nu er in het voetbal winterstop is, meer tijd besteden aan atletiek. En dat zag je meteen. Hij startte goed mee en kon daarna zijn tempo stelselmatig opdrijven. Dat leverde een prachtige 5e plaats op. Niet vergeten dan Liam pas eerstejaars is. (34)

Joren De Wispelaere en Niels Van Landeghem waren onze aanwezige scholieren. Joren laat al enkele weken een sterke indruk na op training en dat zie je ook in zijn veldloopresultaten. Ook nu weer liet hij zich vooraan zien. Als eerstejaars komt hij echter nog een klein beetje basis tekort om tot het einde mee te strijden voor de medailles. Toch knap hoor die 7e plaats Joren! Niels is altijd enthousiast om het veld in te duiken. Helaas kende hij in Overmere een mindere dag. Vooral in de lange zandstrook had hij het lastig. Toch beet hij door en dat leverde hem een 19e plaats op. (20)

In de korte cross verschenen twee Riemse atleten aan de start. Brecht De Meulenaere kampte in de opbouw met een knieblessure en ondervindt daar nog altijd de naweeën van. Zijn conditie is nog volop groeiende. Maar er was meer aan de hand. Zijn spike werd uitgetrapt waardoor hij de rest van de wedstrijd op zijn kous verder moest. Hij maakte er niettemin het beste van en kwam nog als 12e over de streep. Thomas De Wilde koos ook eens voor het korte geweld. Dat leverde hem een 25e plaats op. Freddy Van Landeghem deed mee aan de korte cross omdat hij dan maar twee keer door het zand moest in plaats van vier. Daarnaast sukkelt hij ook wat met zijn achillespees om zich al aan de langere masterscross te wagen. Hij was alvast blij dat hij er nog drie achter zich kon houden. (35)

Over naar de masters (-50) en juniores die voor een keertje voor de vrouwen mochten aantreden. Evert Verdegem kende een moeilijk seizoensbegin met een sputterende conditie. Maar in Overmere leek hij over zijn dipje heen. Constant liep hij in de voorste gelederen. Met een sterke eindsprint liep hij als 2e junior over de streep. Joachim Bafort moest van trainer Xavier twee crossen lopen en koos daarvoor Aalter en Overmere uit. Op zijn eigen tempo liet hij een degelijke wedstrijd zien. Wetende dat zijn doelen elders (=indoor) liggen was dit een prima training. Hij werd 9e. (9)

Lieven Van Bossche was de enige ‘jonge’ master. Hij werkte een gelijkmatige wedstrijd af en liep tevreden als 27e binnen. (49)

De wedstrijd bij de vrouwen was er een om u tegen te zeggen. Heel wat kwaliteit en daartussen probeerde Katrijn Vande Riviere haar mannetje te staan. Ze liep een goede race en dankzij een mooie eindsprint pakte ze de 4e plaats. Lien Langeraert positioneerde zich halfweg en kon die plaats ook vasthouden. Ze eindigde als 13e. (25). Er waren 19 masters. Zoals steeds kwam een groot deel uit Riemse stal. Nadia De Rycke behaalde een mooie 5e plaats. Joke Devreese, die pas twee weken geleden een marathon liep, kan ook op het kortere werk uit de voeten. Ze behaalde een 9e plek. Yelva Leune liep als 12e over de streep en Christine De Roose volgde als 14e. Sofie Buysse zagen we moedig door het zand lopen en dat leverde uiteindelijk een 18e plaats op.

De oudere masters (+50) liepen een aparte wedstrijd. Marc Mechelinck is elke week paraat op een veldloop en dat was ook nu weer het geval. Hij behaalde een 8e plaats ditmaal. Luc Dellaert liep een sterke race en kon nog opschuiven naar plaats 12. Eric Claus is een veldloper in hart in nieren en bewees dat met zijn 25e plek. Ronald Descamps is blij dat hij na veel blessures de afgelopen jaren weer zijn wedstrijdjes kan meepikken. (36)

Robbe Camphens liep zijn eerste cross bij de seniores. Omdat hij wat verkouden was geweest draaide het niet zoals gewenst. Een 6e plaats mag in ieder geval wel een knap debuut worden genoemd! (18)

Volgende afspraak voor onze veldlopers is nu onze eigen Kerstcross. Daar hopen we zo veel mogelijk van onze eigen atleten aan de start te zien. Tot over twee weken!