Veldloop AS Rieme – 30/12 – verslag cadetten en scholieren

2 weken voor de provinciale kampioenschappen bleek onze veldloop dé ideale gelegenheid om de huidige conditie te testen. 17 Riemse cadetten en scholieren trokken de spikes aan. Joren De Wispelaere mocht met een derde stek het podium op.

31 cadetten meisjes werden het veld ingestuurd voor een afstand van 2180m. Julie Ornelis vinden we hier als eerste RIEM-cadette op een 19e plaats terug in de uitslag. Goed gelopen als je weet dat deze eerstejaars cadette pas een skireis achter de rug heeft! Even later werd Lise Mussely 21e en kwam Fore De Wispelaere als 25e over de meet.

Een grote groep cadetten jongens – ze waren met 58!! – stormden het veld in. Daan Bostyn, die dit seizoen van zege naar zege loopt, hoopte ook op eigen terrein de volle buit binnen te halen. Hij startte dan mooi voorin. Een verkoudheid dwarsboomde een beetje zijn plannen waardoor hij de koplopers moest laten gaan. Hij vocht zich wel naar een nog heel knappe 5e stek. Volgende clubgenoot werd Liam Smet. Na een weekje skiën werd een 20e plaats zijn deel. 10 plaatsen verder, zo wat halverwege, eindigde Kilian Moens als 30e. Met Niels De Pauw op stek 33, Quinten West op een 48e plaats, Robbe De Jonghe als 50e en Ferre Danschutter op plaats 52 beschikten we hier over een heus RIEM-peleton!

Anders was het bij de scholieren dames waar we slechts 1 RIEM-atlete aan de start konden bespeuren. Deborah Wuestenberghs klasseerde zich hier als 24e.

29 scholieren heren met daarbij 6 Riemse geel-blauwen hadden een afstand van 4260 voor de boeg. Joren De Wispelaere zag zijn goed afgewerkte trainingen beloond met een prachtige 3e stek! 2e RIEM-atleet werd Yorben De Rubbel als 20e. Fiebe Hutsebaut besloot zijn wedstrijd op een 22e stek, voor Anton Schelfaut-23e en Niels Van Landeghem-24e. Niels Van Bossche klaseerde zich als 27e.