Veldloop AS Rieme – verslag jun., sen., mas

De veldloop in AS Rieme, da’s steevast genieten voor de vele supporters. De gezellige sfeer en daarbovenop sterke wedstrijden, weten de atletiekkenner te boeien. Dat was dit jaar niet anders. Onze clubgenoten speelden daarbij een grote rol. Zij waren immers met velen! Wanneer de ene net gepasseerd was, kwam al een volgende atleet met het gekende geel-blauwe T-shirt met Augustijn er op, aangelopen. Ze allemaal vastleggen op foto bleek een echte uitdaging! Bij de jun., sen. en mas-veldloop pakten onze RIEM-atleten 2 podiumplaatsen, telkens bij de masters. Petra Bruggeman-1e en Xavier Rondas-2e toonden hun klasse. Ook in de andere categorieën werden sterke prestaties genoteerd.

13 junioren heren liepen samen met de masters heren hun wedstrijd. We telden 3 RIEM-atleten. Evert Verdegem liep een goede wedstrijd, wat hem een 7e stek opleverde. Joachim Bafort-9e en Brecht Neyt-10e eindigden hier in elkaars buurt.

We zagen een sterk bezettte wedstrijd bij de korte cross heren en telden 42 atleten op het uitslagenblad, met daarbij 6 clubmakkers. Brecht De Meulenaere liep een sterke wedstrijd en miste maar nipt de top 10, dit als 12e. Martijn Baete werd mooi 16e. Net binnen de top 30 zagen we nog Thomas De Wilde-29e. Ook Mathias Van Herreweghe verkiest de korte boven de lange veldlopen en besloot zijn wedstrijd als 37e. De strijd om de 40e stek werd gewonnen door Kevin Neyt die hiermee Thomas Vermeire naar plaats 41 verwees.

In de gezamenlijke wedstrijd jun./sen./mas. dames konden we dit jaar niet supporteren voor Riemse junioren. Zij zaten over de studieboeken gebogen.

Over naar seniorenwedstrijd waar 28 dames op het uitslagenblad prijken. Katrijn Vande Riviere loopt sinds deze winter terug veldlopen. In een sterk bezette wedstrijd greep ze een knappe 5e stek. Nog in de eerste helft van het deelnemersveld zagen we Lien Langeraert aan het werk. Ze hield de ganse wedstrijd een strak tempo aan wat haar als 13e over de meet bracht. Pech voor Tamara Van Vooren die met pijn aan de enkel liep en haar kansen niet helemaal kon verdedigen. Ze knokte zich nog naar stek 18. Ook Ellen De Wever stond aan de start en liep naar een mooie 25e plaats.

Opnieuw 28 deelnemers, maar dan bij de senioren heren. Het ging er heel snel aan toe, zodat het deelnemersveld na een tweetal ronden al verspreid liep over het ganse parcours. Een mooie top 20-plaats ging hier nog net naar Ruud Naudts. Voor Lennert Verdegem werd het een 27e stek.

De masterswedstrijden kunnen traditioneel op veel bijval rekenen van onze atleten, dat was dit keer niet anders. Toch dient gezegd dat een aantal -vooral dames- onder hen dit keer meeliep aan de volksveldloop die al om 11.00u op het programma stond. We telden 7 dames aan de start voor een afstand van 5km. Ei zo na stond Petra Bruggeman niet aan de start. Een ongelukje 2 weken voor onze cross dwarsboomde haar plannen. Maar Petra wou maar wat graag op eigen terrein haar kunnen tonen. Ze startte goed mee voorin en streed tussen de betere senioren dames naar een puike plaats. Het leverde haar een verdiende zege op in haar categorie. Met haar metekindje (die zo voor de eerste keer een podium op kwam) en dochtertjes Flore en Janne die de Augustijnfles mochten vasthouden, stond ze op het bovenste podiumtrapje. Bijna stond er nog een RIEM-atlete op het podium. Nadia De Rycke liep gans de wedstrijd als 4e , kort bij de 3e atlete. Er werd hard gesupporterd maar de 3e plaats bleek net hier haalbaar. Een rijtje RIEM-dames liep op plaatsen 10-11-12 en eindigde in omgekeerde volgorde dan na de eerste ronde. Marijke Van Bossche greep net een top 10 plaats, gevolgd door de alweer puik lopende atletes Yelva Leune en Joke De Vreese. Christine De Roose stond duidelijk haar vrouwtje tussen al dit jong mastersgeweld en pakte de 15e stek. Sofie Buysse mocht tevreden zijn met haar 18e stek! 21 dames stonden hier aan de start.

Met 71 atleten gingen de masters mannen van start. Helemaal voorin mochten we supporteren voor Xavier Rondas. Sterk! Zeker als je weet dat hij exact 7 weken geleden een scheurtje opliep in de kuit. Met de nodige rust en nadien rustig opbouwen kwam hij er net op tijd weer bovenop en kon hij niet alleen pijnvrij maar ook aan een hoog tempo zijn wedstrijd lopen, beloond met een schitterende 2e stek! 4 op een rij voor onze volgende masters heren! Ze klonken na afloop tevreden met hun wedstrijd, wat moest gevierd worden met enkele Augustijntjes. Zo gaat dat dat als je op eigen terrein een wedstrijd loopt. Stek 16 ging hier naar David Moens, op de hielen gezeten door Paul Engels, die net voor Lieven Van Bossche en Marc Mechelinck 17e werd. Volgende RIEM-atleet werd Erik Claus. Een 54e stek ging naar Frank Bekaert, gevolgd door Freddy Van Landeghem als 57e. Ivan Vercauteren, de man uit Sint-Pauwels, die sinds de start van het winterseizoen de RIEM-kleuren draagt, was tevreden met zijn 60e plaats én met zijn prijs : 2 flessen rode wijn. Op plaats 63 mochten we supporteren voor Ronald Descamps.

Een gedachte over “Veldloop AS Rieme – verslag jun., sen., mas”

  1. Een dikke pluim voor de organisatie (bestuur en helpers) voor het vlekkeloze verloop van zowel de volkscross als de hoogstaande veldloop zelf . Onze organisatie mag gerust naast de betere nationale crossen van het land geplaatst worden.
    Dikke proficiat aan de vele blauw -gelen die het beste van zichzelf gaven.
    Tevens een speciale dank voor Veerle Van Campenhout voor het deskundig verslag van onze kerst veldloop .
    En… een knipoog naar onze vele onmisbare sponsors!!!

Reacties zijn gesloten.