Veldloop AS Rieme – verslag kangoeroes en benjamins

onze kangoeroes net voor de start van hun veldloop op eigen terrein

Onze jeugdatleten waren op de veldloop op eigen terrein wel héél sterk vertegenwoordigd, met 90 om precies te zijn. 10 kangoeroe-vikings waren maar wat trots de geel-blauwe clubkleuren te verdedigen. 26 benjamins liepen zich even later ook al in de kijker!

De zenuwen stonden gespannen bij onze 6-jarigen. 6 meisjes en 4 jongens verkenden o.l.v. Veerle het terrein. Enkele jongens en meisjes liepen al eens eerder een wedstrijd. Voor de anderen werd het hun allereerste kennismaking met een cross. Een 30-tal meisjes, waaronder 6 clubgenotes vertrokken samen met ‘voorloopsters’ Marijke en Lore voor hun 540m. Na ongeveer 300m werden ze ‘losgelaten’ en stormden naar de meet. Inderdaad : ‘stormden’ want ook al is er geen podium of uitslag, toch willen deze jonge dames zich al tonen en lopen ze zo hard ze kunnen. Even later telden we 4 jongens kangoeroes die net de zelfde afstand dienden te overbruggen. Sterk, kangoeroes!

Ondertussen waren onze benjamins zich al stevig aan het opwarmen o.l.v. hun trainers Wout en Hilde. Om 12.15u weerklonk immers het startschot voor de eerstejaars meisjes. Hier zagen we een voortreffelijke prestatie van Mona Saverwyns die als 8e de top 10 binnen dook. Evan later liet ook Maud De Pauw als 13e een mooie prestatie noteren en kwam Kato Claeysssens knap als 19e over de meet (31 deelneemsters). Om 12.20u was het drummen aan de start bij de tweedejaars meisjes, dit met 52 atleetjes, waaronder 9 RIEM-geel-blauwen. Helena Keymolen, steeds vooraan terug te vinden op de crossen, startte helemaal voorin en hield dit vast tot het einde. Een 5e plaats is heel sterk! Leontine Van Baeveghem was onze volgende RIEM-atlete – 18e. Febe De Grande – die we ook op de andere crossen vaak aan het werk zien – klasseerde zich ongeveer halverwege – 28e. En wat gezegd van onze andere meisjes die allemaal tot het uiterste gingen om een mooi plaatsje te bemachtigen : Anouk De Kerpel-36e, Lou Beke-43e, Hanne Decleir-46e, Nora Picqueur-49e, Alessia Sesay-50e en Famke Verhamme-52e!

Onze 6 eerstejaars benjamins jongens stonden te trappelen van ongeduld om onze clubkleuren te verdedigen. Ze namen dan ook een goede start en liepen allen op een mooi tempo hun wedstrijd uit. Max Vereecke zagen we als eerste clubgenoot over de meet lopen – 31e. Nauwelijks 4 plaatjes verder zat ook de wedstrijd van Niels Van De Woestyne-35e er op, op de hielen gezeten door Sem Rombaut-36e en Stan Haegeman-38e. Lukas Zenner-44e en Milan De Vos-49e toonden hun vechtlust als Riemse Viking. 52 jongens streden voor het podium bij de tweedejaars. We telden liefst 8 clubgenoten! Charles Van Daele slaagde in zijn opzet om een top 10-plaats te veroveren – 9e. Yenthen Delporte kwam als 31e over de meet. Sterk! Even later behaalden ook Thor Van Acker-34e en Rune Mathieu-37e, die we vaak in de crossen tegenkomen, een knappe plaats. Arne Dierkens-41e, Cedric Zenner-43e, Matisse West-50e en Thybe Maes-52e mochten tevreden zijn met hun puike prestatie!