PK Veldlopen te Zottegem

De masters dames haalden de overwinning in het clubklassement

Wanneer we van veldlopen spreken dan zijn we zeker te vriendelijk voor deze omloop. Het was echte cross, zoals er vroeger zoveel weide-crossen waren die er voor zorgden dat je tot boven de enkels in de modder wegzakte. En als mama of oma dan toevallig voor de eerste keer naar de veldloop komen kijken, dan zie je ze verschrikt als volleerde ballerina’s, op de tenen van de ene voet op de andere springen, om toch maar de daimlederen laarzen niet te verliezen of om ze niet helemaal onbruikbaar vuil te maken. Maar het is wat het is en de omloop ligt er voor iedereen, als je er van houdt of niet.

De eerste wedstrijd in de namiddag was die van de cadetten dames. In de aanvangsronde zagen we een grote kopgroep waarin we achteraan ook Lisa VAN BOSSCHE mee zagen schuiven. Naar voor oprukken lukte echter niet en uiteindelijk noteerden we ze op een 9° plaats, niet slecht als je weet dat ze 5° 1° jaars was. De ranke Julie ORNELIS deed het ook helemaal niet onaardig, zij werd 9° bij de jongste cadetten en 19° in totaal. Iets verderop streed ook Lise MUSSELY tegen de omloop en tegen zich zelf, het resulteerde in een 24° plaats algemeen en een 11° in de jongste reeks. Flore DE WISPELAERE werd uiteindelijk mooi 35° en Dina DE SAEDELEER ploeterde naar een verdienstelijke 41° stek. (46)

Bij de jongens cadetten keken we uit of Daan BOSTYN zijn griepje van de Kerstveldloop had overwonnen. In het begin liep hij op kop, dat was al een goed teken. Toen de latere winnaar versnelde ging hij niet onmiddellijk mee. Even later liep hij echter een hele snelle afdaling, misschien iets te snel, en sloot weer aan bij de koploper. In de lange rechte lijn naar de aankomstzone toe, diende hij de koploper terug te laten gaan, en nu definitief, Daan kon wel vrij gemakkelijk zijn tweede plaats bij de tweedejaars veilig stellen. Liam DE SMET liep ook een heel sterke wedstrijd, zijn prestatie bracht hem zelfs naar een 6° plaats bij de jongste cadetten en 11° algemeen. Niels DE PAUW, ook al een eerstejaarscadet, mag ook op een meer dan verdienstelijke prestatie terug kijken, hij werd 38° algemeen en 18° in zijn geboortejaar. Een eindje verderop zagen we ook Ferre DANSCHUTTER zijn uiterste best doen, en die inzet bracht hem naar een 56° plaats op 65 aankomsten.

Bij de jongens scholieren mochten we ons verheugen in een hele sterke prestatie van Joren DE WISPELAERE. Hij streed warempel mee voor de podiumplaatsen, meer zelfs, voor goud streed hij mee. Uiteindelijk strandde hij op amper 3 seconden van het hoogste podium bij de jongste scholieren, algemeen werd hij 6°. Zeker in het oog te houden die jongen. Wat ons ook tevreden stemde was de solide prestatie van Fiebe HUTSEBAUT, niet te voortvarend gestart schoof hij deze keer stilaan naar voren. Uiteindelijk werd het een mooie 16° plaats voor Fiebe. Niels VAN BOSSCHE en Niels VAN LANDEGHEM ontliepen mekaar niet zo gek veel. Van Bossche werd 29° en Van Landeghem werd 32° en dit op 41 aankomsten, niet slecht hoor jongens.

Slechts 29 atleten aan de start in de reeks korte cross, ook daar slaat de crisis blijkbaar toe. Aanvankelijk bleef Brecht DE MEULENAERE zich gedeisd houden in 8° positie. In de laatste ronde rukte hij echter op naar een meer dan verdienstelijke 5° plaats, proficiat Brecht. Ook Martijn BAETE liep een sterke wedstrijd, aanvankelijk zagen we hem rond de 12° positie die hij echter in een sterke eindspurt verbeterde naar een mooie 7° plaats.

In de reeks dames was de bezettingsgraad nog teleurstelleder. Slechts 13 dames bonden de spikes om. Maar voor Katrijn VANDE RIVIERE zou dit een zorg wezen. Van in de start nam ze autoritair de koppositie in om die nooit meer af te staan. Ze liep steeds verder uit en knalde de laatste bocht door om nog een sterke laatste rechte lijn uit de benen te schudden. Proficiat. Nathalie VAN HOOREBEKE moest als master optornen tegen dat jonge geweld. Ze klaarde de klus voortreffelijk met een 10° plaats.

In de reeks juniores werd Brecht NEYT 12° op 15 deelnemers. Brecht is pas begonnen met wedstrijdlopen en kan nog heel veel progressie maken. Benieuwd wat de zomer zal brengen.

De seniores dames startten samen met de masters en juniores. Her viel ons op dat Lien LANGERAERT heel wat vooruitgang ten toon spreidde. Niet verzwakkend liep ze naar een hele verdienstelijke 10° plaats (18)

Bij de masters dames haalden we heel wat podiumplaatsen, we zetten dus de traditie gewoon verder. Een kleine, of misschien helemaal geen verrassing op deze omloop, was het feit dat Nadia DE RIJCKE voor Petra BRUGGEMAN eindigde. We weten dat Petra niet zo graag in de modder ploetert maar ook een blessure zorgt er voor dat ze minder voor de dag komt. Dit doet natuurlijk niets af van de verdienste van Nadia die heel mooi 2° werd in haar reeks W45 en algemeen als derde finishte. Petra werd ook 2° in haar reeks W35 en ze werd 4° algemeen. Toch mooie resultaten als je het mij vraagt. Yelva LEUNE werd algemeen 11° doch mocht het podium bestijgen om de zilveren medaille in ontvangst te nemen bij de W40. Ze werd geflankeerd door Marijke VAN BOSSCHE die het podium vol maakte bij de 40 jarigen. Algemeen werd Marijke 12°. Ook onze oudere dames deden het voortreffelijk. Wat te denken van Christine DE ROOSE die kampioen werd in de reeks + 55 en zelfs algemeen nog een mooie 16° plaats uit de brand sleepte op een totaal van 23. Een dikke proficiat dames met vijf gestart en met vijf op het podium.

Bij onze mannen hadden we gehoopt op goud voor Xavier RONDAS. Het werd echter een, ook wel verdienstelijke, tweede plaats. Ik kon me niet van de indruk ontdoen dat de toestand van de omloop daar ook wel voor een beetje tussen stak. Algemeen werd Xavier 3°. Marc MECHELINCK, die in 2018 nog Belgisch kampioen werd, deed het nu dunnetjes over maar nu met de Provinciale titel als inzet. In de reeks boven de 55 jaar was hij heer en meester. En wie zagen we daar als tweede de aankomstzone binnen stormen, juist ja, onze traiteur Luc DELLAERT heel goed Luc, ondanks de verminderde trainingsomvang. Algemeen werden Marc en Luc 28°en 32°. David MOENS werd 50° en dit ondanks voortdurend last van kleine en minder kleine blessures. Een hele moedige Edmond HELSKENS croste zich naar een 60° plaats. Ronald DESCAMPS haalde een 68° plaats binnen maar dat was goed voor een zilveren plaats bij de + 60 jarigen. Proficiat Ronald. Er liepen 78 masters over de streep.

De spoeling was heel dun bij de seniores mannen met slechts 20 atleten aan de start. We kunnen alleen maar toezien hoe de seniores stilaan een uitstervend ras vormen. Maar daar kan onze Ruud NAUDTS absoluut niets aan veranderen want hij was er wel. Hij werd verdienstelijk 15°. Zo dit was het dan en stilaan kijken we al uit naar het Belgisch kampioenschap te Brussel volgende maand.

Antoine

Een gedachte over “PK Veldlopen te Zottegem”

  1. Mooi verslag, leuk om te lezen.
    Met ongeveer 19 deelnemende clubs is het inderdaad vooral bij de senioren een magere opkomst.

Reacties zijn gesloten.